Egypti Rantalomat

Egypti: Odotuksia, ajatuksia ja tunnelmia

marraskuu 3, 2014

Talviaikaan siirtymisen myötä tuntuu, että pimeys iskee päälle täydellä voimalla. Samaan aikaan postiluukusta ja sähköpostitse on alkanut saapua kivoja viestejä, jotka muistuttavat tulevasta lomaviikostamme Egyptin Marsa Alamissa. Minun mielestäni Bamsen, Pompin Susin ja Kilpisen allekirjoittama tervetulokirje Bamse -kerholaisille oli hellyyttävä, mutta 5-vuotiaamme kysyi että mikä vauvojen juttu tämä on? Saapa nähdä miten hän suhtautuu hahmoihin ja kerhotouhuihin sitten paikan päällä? Postista tuli myös edullisiin ostoksiin houkutteleva tax free –esite, mutta luulen että ostokset jäävät meillä lentoasemalle.

Kuva: Finnmatkat

Kuva: Finnmatkat

Olen jo ryhtynyt miettimään tulevan lomamme varustusta ja snorkkelit ja uima-asut on ainakin syytä olla kunnossa koko perheellä, sillä valitsemamme hotelli Blue Village Lamaya Resort sijaitsee aivan rannan äärellä Coraya Bayn alueella. Koralliriutat alkavat kuulemma suoraan hotellin omasta rannasta ja odotamme vedenalaista maailmaa ja snorklailua tosi paljon. Elikkä snorkkelit, maskit ja räpylät koko perheelle sekä rantakengät. Aion myös kurkistaa aiemmin tekemäämme perheen pakkauslistaa hyvissä ajoin ja tarkistaa, että sopivan kokoisia vaatteita löytyy joka jannulle.

Myös auringolta suojautumiseen on syytä varautua ja tsekata, että niin aurinkovoide kuin after sun varastot ovat kunnossa. Pojille olen yleensä vetänyt päälle myös UV-suojapaidat ja viime syksyisen Tongan reissun jäljiltä minulla on nyt itsellänikin sellainen. Kunnon aurinkosuojaus on meillä yleensä tarpeen etenkin helposti palavalla miehelläni että keskimmäisellä pojallani, joka on usein keskellä talvea aurinkolomalla saanut jonain päivänä kunnon aurinkoihottumakohtauksen. Siihen auttaa ehkäisevästi Avenen aurinkovoiteet sekä rauhoittavasti Histec ja Aloe Vera.

Kaikissa huoneissa on maaterassi tai parveke. Meidän pojat toivoivat parveketta, saa nähdä toteutuuko toiveemme. Kuva:Finnmatkat

Kaikissa huoneissa on maaterassi tai parveke. Meidän pojat toivoivat parveketta, saa nähdä toteutuuko toiveemme.
Kuva:Finnmatkat

Uimaan hotellissamme pääsee myös kolmessa suuressa uima-altaassa, jotka levittäytyvät hotellin suureen puutarhaan. Yksi altaista on kuulemma lapsilta kielletty, joten elän toivossa, että muissa altaissa pojat saavat sitten temmeltää oikein mielensä kyllyydestä.  Altaat ovat lämmitettyjä, joten pulikointi pitäisi olla mukavaa. Toivottavasti niihin saa myös hyppiä! Täytyykin tarkistaa saako altaassa käyttää puhallettavia uimaleluja, joita on aiemmilta matkoilta kerynyt kellariimme. Uima-allaselämää varten aion ottaa pojille tavalliset uimalasit ja itselleni jonkin kirjan ja ehkä pari lehteäkin. Ainakin Tämä matka -blogin Annan kohteessa syyskuussa ottamien kuvien perusteella hotellialue on kaunis ja viihtyisä, saa nähdä miten palvelut toimivat meidän vierailumme aikana.

Ainakin tämän kuvan perusteella altaisiin saa hyppiä. Kuva: Finnmatkat

Ainakin tämän kuvan perusteella altaisiin saa hyppiä. Kuva: Finnmatkat

En ole aiemmin vieraillut Egyptissä, joten odotan edes pientä kosketusta paikalliseen kulttuuriin. Kuva: Finnmatkat

En ole aiemmin vieraillut Egyptissä, joten odotan edes pientä kosketusta paikalliseen kulttuuriin. Kuva: Finnmatkat

Hotellin vieraille sisältyy myös sisäänpääsy 200 metrin päässä sijaitsevaan Aqua Corayan vesipuistoon. Puistossa olevia vesiliukuja menemme varmasti testaamaan jonain päivänä. Uskon, että uiminen ja erilaiset vesitouhut ovat lomallamme pääroolissa, joten pakkaan kaikille mukaan vähintään kaksi uima-asua, jottei itsekään tarvitse olla märissä bikineissä.

Ainakin tämän kuvan perusteella uskallan toivoa, että altaisiin saa hyppiä. Kuva: Finnmatkat

Vierailemme varmasti myös viereisen vesipuiston liukumäissä Kuva: Finnmatkat

Minulle loma syntyy paitsi tiiviistä yhdessäolosta myös omista aamuhetkistä, jotka vietän mielelläni lenkkeillen ja joogaten rannalla. Yritän ottaa mukaan myös kameran ja ikuistaa punaisen meren maisemaa upeassa aamuvalossa. Hotellimme tarjoaa monenlaista aktiviteettia ja ohjelmaa myös aikuisille. Hotellivieraiden käytössä on kuntosali sekä pieni spa ja allasalueella on ohjattua vesijumppaa.

Kuva:Finnmatkat

Kuva:Finnmatkat

Nuorin pojistamme on siis ilmoitettu Bamse kerhoon ja kaksi vanhempaa pääsevät halutessaan tuulettumaan The Hangoutiin. Eniten odotan kuitenkin perheen yhteisiä temisiä vaikkapa rantalentopallo-ottelua ja hotellin erilaisia viihdeohjelmia, joista olen kuullut paljon myönteistä palautetta muilta matkaajilta. Olisi hauskaa päästä kokeilemaan myös suosittuja tanssitunteja jos niitä on lomaviikollamme tarjolla.

Koralliriutat aukeavat suoraan hotellimme edessä. Kuva:Finnmatkat

Koralliriutat aukeavat suoraan hotellimme edessä. Kuva:Finnmatkat

Egyptin matkasta puhuttaessa tulee usein puheeksi vatsavaivat, jotka saattavat iskeä, vaikka huolehtisikin itse hyvin hygieniasta ja olen itsekin lasten ollessa ihan pieniä jättänyt tuosta syystä kohteen valitsematta. Hotellimme tarjoaa vierailleen all inclusiven eli kaikki ateriat sisältyvät loman hintaan. Vatsatauteihin aiomme varautua aloittamalla paria viikkoa ennen Rela-tabsien syömisen sekä syömällä kukin turistiripulin ehkäisyyn tarkoitetun Precosa-kuurin ennen matkaa. Jos tauti sitten kuitenkin iskee, on kuulemma paras hakeutua hotellin lääkäriin saman tien ja saada kunnon lääkkeet, joilla vaiva yleensä tokenee pikaisesti.

Odotan kiireettömiä aamiaishetkiä jonkun muun valmistamalla aamiaisella. Kuva: Finnmatkat

Odotan kiireettömiä aamiaishetkiä jonkun muun valmistamalla aamiaisella. Kuva: Finnmatkat

Olen parhaillaan Lontoossa yksillä mailman suurimmista matkamessuista World Travel Marketissa. Tänään ohjelmassani on tutustua paremmin lomakohteeseemme Egyptiin ja aionkin osallistua moniin maan järjestämiin tilaisuuksiin päivän aikana. Seuraava lomanodotuspostaus kertookin sitten tarkemmin Egyptistä maanasekä sen matkailuolosuhteista ja mahdollisuuksista.

-Inna-Pirjetta

Matka toteutetaan yhteistyössä Finnmatkojen kanssa. Kaikki mielipiteet ja kommentit ovat omiani.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Anna Koskela marraskuu 3, 2014 at 07:31

  Juuri katselin tuonne äkkilähtöjä. Jos vuodenvaihteen jälkeen tulee eteen, niin nappaan kiinni 🙂

  • Reply Inna-Pirjetta Lahti marraskuu 3, 2014 at 11:14

   Hei Anna, Tammikuu on mahtava aika lähteä tuonne Egyptiin. Sullahan on sieltä jo hyvät kokemukset ja tiedät mihin hotelliin haluat majoittua:) Saisiko upeita delfiini ja snoprklausretkesi kuvia käyttää vielä yhdessä tulevassa postauksessamme, kuvacreditellä tietysti?

  Leave a Reply