Kotimaa

Joululoma metsämökissä

tammikuu 1, 2015
Kerrankin olemme kummatkin siskokset lapsineen yhdessä kuvassa.

Kerrankin olemme kummatkin siskokset (Inari vas. ja Inna-Pirjetta oik.)  lapsineen yhdessä kuvassa. Paitsi että yksi lapsista on lainalapsi. Kuva: Kati Palsanen

Olemme kotimatkalla Lahdentiellä ja loskasohjo räiskyy auton ikkunoihin. Radiossa sanotaan, että tien päällä on pääkallokeli ja myönnän että tiirailen tien reunaan liiankin ahkerasti, josko liumme sohjoon. Varoittelen miestäni ärsytykseen saakka, joten parempi keskittyä muuhun, kuten vaikka tunnelmallisen joululomamme kuvailuun täällä blogissamme.

Lumimaisema

Joulupukki löysi tiensä myös keskelle metsää.

Joulupukki löysi tiensä myös keskelle metsää.

Takana on siis kahdeksan päivää sisareni ja blogimme toisen kirjoittajan Inna-Pirjetan perheen mökillä Pertunmaalla. Olemme viettäneet yhteisiä jouluja jo 15 vuotta heidän metsämökissään Pertunmaalla. Mökki on vanha rintamamiestalo vailla sähköjä, juoksevaa vettä ja sisävessaa. Mutta silti yksi tunnelmallisimmista paikoista maan päällä. Ja mikä parasta, missään muualla ainakaan minä en pysty irtautumaan muusta maailmasta samalla tavoin. En juuri edes vilkaissut kännykkääni koko viikkoon ja tietokoneenkin avasin vain kerran. Tabletti tosin korvasi tänä vuonna joulukirjani, sillä pukki ei sellaista tuonut, joten tuijotin aina vapaahetkinäni Yle Areenasta italialaista Kunnian hinta -sarjaa, jonka romanttisiin kohtauksiin ja kauniisiin pukuihin olen aivan koukussa.

Minkä ilon joulukuussa pilkottava aurinko voikaan tuoda...

Minkä ilon joulukuussa pilkottava aurinko voikaan tuoda…

Täydellinen pulkkailusää!

Täydellinen pulkkailusää!

Lumimaailmassa saimme lisäksi nauttia hiihtolenkeistä, pulkkailusta, moottorikelkkailusta, nuotioeväistä, tunnelmallisista saunahetkistä, kirkkaista pakkasöistä tähtitaivaineen ja nuorimmaisemme lähes viisituntisista päiväunista, joita hän metsän hiljaisuudessa ulkona nukkui.

Maito haetaan mökillä läheisestä navetasta

Maito haetaan mökillä läheisestä navetasta

Nuorimmaisemme otti hyvät päiväunet hiihtolenkillä ahkiossa.

Nuorimmaisemme otti hyvät päiväunet hiihtolenkillä ahkiossa.

Näillä eväillä on hyvä jatkaa fiilistelyä ensi vuoteen, jolloin edessä häämöttää paluu kotiäitiydestä työelämään. Mutta toisaalta ainakin rahaa on sitten reissaamiseen hieman edes enemmän. Haaveissa olisi ainakin vallata kesällä Visby, ehkä syksyllä suuntana jälleen Aasia ja kesäkuussa tietenkin perinteinen Espanjan kuukausi. Inna-Pirjetta puolestaan haaveilee jo hiihtolomaksi lähtevänsä Maderaille ja viettävänsä touko-kesäkuussa kuukauden Ranskan rivieralla, niin että lapsetkin menisivät sinne kouluvaihtoon. Toivottavasti vuosi 2015 tuo paljon mukavia seikkailuja tullessaan niin sinulle rakas lukijamme kuin meillekin.
Toivotan meidän kummankin puolesta kaikille riemukasta vuodenvaihdetta ja kiitos jokaiselle, joka on ollut mukana seikkailuissamme lukijana tai matkaseurana.
Inari

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Sanna Wallenius tammikuu 2, 2015 at 09:33

    Ihanan idyllinen joulu! Lehmät ja kaikki. <3 Olen itsekin muuten haaveillut usein aatosta mökillä, mutta meidän suvun mökki on niin umpihomeessa, että pitäisi jyrätä se ensin maan tasalle ja rakentaa uusi. Siihen se into onkin sitten loppunut. Mutta ehkä joskus vielä… 🙂

    • Reply Inari tammikuu 2, 2015 at 10:12

      Moi Sanna, suosittelen mökkijoulua. Siinä pääsee jotenkin hyppäämään sellaiseen omaan joulumaailmaan. Harmi ettei teidän oman suvun mökille pääse, mutta ehkä joku ihana vuokratalo ajaisi saman asian? Ihanaa uutta vuotta sinulle ja koko perheelle.

    Leave a Reply