Kaukomatkat Malesia

Malesia: Iloja ja suruja Langkawilla

lokakuu 27, 2014

Makaan hierontapöydällä vitivalkoisella rannalla. Vieno tuuli vilvoittaa sopivasti kuumuudessa ja saa palmujen lehvät kahisemaan. Jos nostaisin päätäni, edessäni välkehtisi turkoosi meri, takanani leikkisivät lapset isineen ja ystävineen altaalla. Pidän silmäni kiinni ja nautin tästä hetkestä. Tunnen suurta kiitollisuutta. Olen niin onnellinen, että minulla on mahdollisuus nauttia tällaisesta paratiisista perheeni ja ystävieni kanssa. Olo on lähes epätodellisen täydellinen.

PicsArt_27_10_2014 7_46_40

Olemme olleet Langkawilla nyt reilut neljä päivää ja on vaikea välttyä näiltä onnenpuuskilta. Saari on vain niin uskomattoman kaunis sekoitus sademetsää, valkoistakin valkoisempaa rantaa, ystävällisiä ihmisiä ja hyviä ruokapaikkoja. Suuressa osassa on myös Meritus Pelangi Beach -hotellimme, joka on mieheni sanoja lainaten: ”lähes täydellinen” (lähes, koska aamupala puuttuu paketistamme), mutta minun mielestäni todella erinomainen. Kaikki vain yksinkertaisesti toimii. Täällä on siistiä, huoneet tilavia, täydellinen ranta vieressä, ihana ihana allasalue jokainen toive toteutetaan. Vaihdamme huomenna vielä hotellia, joten kirjoitan kummastakin vielä tarkemman vertailun.

palmu

PicsArt_24_10_2014 11_30_46

PicsArt_26_10_2014 10_27_35

Samaan aikaan on kuitenkin jälleen järkyttävä huomata, kuinka me ihmiset kohtelemme tällaista maanpäällistä paratiisia. Omalla Pelangi Beach -rannallamme kiertää monta kertaa päivässä roskien kerääjä ja roskiksia löytyy useampia. Teimme kuitenkin saariretken läheiselle Lonely Planetinkin suosittelemalle snorklaussaarelle, ja visiitti teki todella surulliseksi. Sademetsä ja rannat olivat kuin kaatopaikka: vaippoja, pulloja, eväsjäännöksiä ja mitä tahansa jätettä, jota vain kuvitella saattaa. Myös koko matka saarelle meressä kellui roskia.

PicsArt_27_10_2014 7_43_17

Meni kyllä snorklaushalut tämän nähtyäni. Miksi oi miksi ihmiset jättävät roskansa luontoon? En vaan voi ymmärtää, missä on tällaisten vierailijoiden moraali? Vouhkasin samasta aiheesta jo Thaimaan lomamme jälkeen, mutta en vaan voi käsittää tätä. Mietin todella paljon, miten retkienjärjestäjiin voisi vaikuttaa niin, että he välittäisivät ympäristöstään ja vaatisivat sitä myös turisteilta. Kävin kiertämässä rantamme retkienjärjestäjien pisteillä ja kertomassa mielipiteeni. Antaisivat edes roskapussit mukaan asiakkailleen ja pyytäisivät palauttamaan roskat niissä veneeseen. Vaatikaa please ihmiset ympäristönsuojelua matkanjärjestäjiltänne, muuten näitä paratiiseja ei pian enää ole… Turismia tänne ei voi lopettaa, ja itsekin sitä edistämme, mutta Se, miten ympäristöä kohdellaan, siihen voimme (toivottavasti) vaikuttaa.

PicsArt_27_10_2014 7_41_11

Oli pakko päästellä nämä turhautumishöyryt ulos. Onneksi matkallamme on ollut myös niin paljon ilon aiheita. Myös vauvamme ensiaskeleet käyvät koko ajan vahvemmiksi ja ensimmäinen hammaskin pilkottaa vihdoin alaleuasta.
Elämä on ihmeellistä…

PicsArt_25_10_2014 18_37_39

PicsArt_27_10_2014 7_48_19

Langkawilla lähdetään nyt uimaan. Voi kun pääsisin pian kunnon koneelle, niin saisin paremmin postailtua. Nyt yritän vääntää tekstiä puhelimesta.
Terkkuja ja aurinkoa,
Inari

Lue tästä miten sujui matkamme tänne kahden pienen lapsen kanssa, entä mitä opimme Kuala Lumpurissa?

PicsArt_25_10_2014 21_35_14

Lähetetty Windows Phonesta

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Milla lokakuu 27, 2014 at 10:07

  Hei. Meillä oli samanlaiset kokemukset Karibialla viime talvena. Aivan käsittämättömän upeita rantoja, mutta samanlaisia roskakasoja jokaisella rannalla jossain nurkassa. En tajua. Melkein tekisi mieli organisoida maailmanlaajuinen rantojen puhdistuskampanja. En tajua! Täällä koti-Suomessa kovasti yritän itsekin lapsille opettaa ettei roskia heitetä maahan eikä mereen. Mietimme omalla reissullamme, että ovatko roskaajat paikallisia tai turisteja? Omat roskamme kannoimme aina päivän päätteeksi roskikseen. Rantojen puhtaana pitäminen olisi varsin yksinkertaista ja konkreettista luonnonsuojelua.

  • Reply Inari lokakuu 28, 2014 at 00:22

   Milla, kiitos viestistäsi. Minä todellakin mietin, että jotenkin tähän on puututtava suuremmin. Ainakin yritän tarjota aiheesta juttua kotimaassa lehtiin ja välitän tiedot\artikkelit Malesian turistitoimistolle. Mutta tärkeibtä olisi tietty saada paikallinen väestö,tajuamaan homma…Tämän lobbauksen ympärille voisi perustaa monta työpaikkaa

 • Reply Jenni lokakuu 27, 2014 at 17:06

  Minäkin olen tuskaillut tuota samaa, mutta ei ole ikinä käynyt mielessä valittaa matkanjärjestäjille. Hyvä idea, ja mahtavaa, että kävit napisemassa aiheesta! Tällaista lisää!

  • Reply Inari lokakuu 28, 2014 at 00:27

   Moi Jenni, kiitos viestistäsi ja tuestasi. Aion antaa palautetta myös hotellille asiasta. Kai sillä pitäisi jotain merkitystä edes olla…ja tuollaista omaa lobbausta asian puolesta voi tietty jokainen tehdä. Pienestä puroista Se suuri Virta syntyy, haluan ainakin uskoa niin. Ainakin rannalla olleet ”firmat” ottivat palautteeni positiivisesti vastaan ja kuulin kun ryhtyivät juttelemaan aiheesta lähdettyäni

 • Reply Marion Borreman lokakuu 28, 2014 at 12:02

  Nice pictures. It is a pity that I cannot read Finnish. We have met eachother on the TBEX tour to Lycabettus Hill. See you soon again on the next TBEX conference.

  • Reply Inari marraskuu 15, 2014 at 08:01

   Hei Marion, thanks for your comment. I think you met with my Sister Inna at TBEX. We are writing this blog together. Maybe we’ll meet next year – she told me so much good stuff from there. I wish you nice trips!

  Leave a Reply