Kaukomatkat Malesia Rantalomat

Malesia: Kuala Lumpurista rantalomalle lasten kanssa

joulukuu 17, 2016

tyttö snorklaa
Jos suunnittelette yhdistävänne Kuala Lumpurin kaupunkimatkaanne myös pienen helposti saavutettavissa olevan rantaloman, kannattaa lukea tämä postaus.

Saavuimme alkuviikosta ystäviemme luokse Malesian Kuala Lumpuriin. He muuttivat tänne kaksi ja puoli vuotta sitten, ja kävimme kerran jo heidän alkuaikoinaan täällä. On ihana tietää, että meillä on yhteistä aikaa kuukauden päivät, joten ei ole stressiä tehdä koko ajan jotain, vaan olemme voineet ensimmäiset päivät vain ottaa rennosti, selvitä aikaerosta ja hengailla ihanasti yhdessä. Muutama toive matkallemme kuitenkin on, nimittäin haluamme tutustua ainakin muutamaan uuteen lapsiystävälliseen rantakohteeseen. Aikaisemmin olemme jo käyneet Langkawilla, ja mielikuvani onkin ollut, että Kuala Lumpurista pääsee parhaiten rantalomalle lentäen. Tällä kertaa lähdimme kuitenkin ensimmäiselle rantalomallemme autolla, Malesian itä-rannikolle Kuantaniin. Se sijaitsee noin kolmen tunnin ajomatkan päässä pääkaupungista.

Yllätyksekseni reitti oli lähes koko matkan erittäin hyväkuntoista moottoritietä. Muutenkin ajaminen Malesiassa on aivan toista luokkaa kuin esimerkiksi Thaimaassa.

Liikenne on vasemmanpuoleista ja suomalaiselle kaoottista, mutta silti kuitenkin hallittavissa olevaa, joten auton voi huoletta vuokrata. Lastenistuimien saaminen voi onnistua isoilta vuokraamoilta, mutta kaikista paras takuu on ottaa oma istuin mukaan kotoa (saa rattaiden ohessa veloituksetta ruumaan ainakin Finnairin lennoilla), jos se vain mitenkään sopii muihin matkasuunnitelmiin.

img_0263.jpgimg_0244.jpg

Kuantan on perinteinen paikallisten matkakohde, ja  lähellä oleva Cherating enemmän tunnettu kansainvälisten kävijöiden keskuudessa, etenkin surffimahdollisuuksistaan sekä kilpikonnansuojelualueistaan. Meidät oli kutsuttu Malesian turistitoimiston puolesta tutustumaan Kuantanin Swiss Garden Beach Resortiin, joka sijaitsee noin 30 kilometrin päässä kaupungista on paikallisella rannalla lähes ainoa isompi resortti.

Hotellin hintataso on noin 70 eurosta ylöspäin per yö, ja se on tunnettu erityisesti perheystävällisyydestään.

Saimmekin heti sisäänkirjautumisen yhteydessä perhepakettikortin, johon sisältyi informaatio lastenohjelmista: batiikkimaalauksesta, leijan lennättämisestä sekä alennuksesta vanhempien spa-palveluihin, mikä oli muuten erinomainen idea. Majoittauduimme perhehuoneeseen, jossa oli ison parivuoteen lisäksi toisessa huoneessa kaksi isoa yksittäistä sänkyä. Huone oli siisti ja iso, siihen kuului parveke sekä tilava kylpyhuone.Uima-allasalue Swiss Garden hotellissaUima-altaallauima-allas Swiss garden resort

Koska tiesimme, että tällä hetkellä itä-rannikolla vallitsee monsuunikausi, eivät odotukset ilmojen suhteen olleet kovinkaan korkealla. Siinäkin suhteessa kohde sopi hyvin näin lomalle alkuun, kun jo pelkästään lämpö, valo ja mahdollisuudet uimiseen täyttävät Suomen kaamoksesta tulevan turistin tarpeet.

Hotellin sijainti onkin erinomainen, pitkän vaalean rannan tuntumassa, niin että dippailu vuorotellen mereen ja uima-altaaseen on mahdollisimman helppoa.

Harmillista kyllä, ihanasta rannasta huolimatta, merivesi oli täysin ruskeaa, johtuen ilmeisesti meneillään olevasta monsuunikaudesta.  Veden näkyvyyden ollessa nolla, tyydyimme mieluummin uimaan hotellin ihanalla allasalueella ja keskityimme rannalla rapujen pyydystelyyn. Siitä lapset olivatkin superinnoissaan. Hotellin allasalue ansaitsee erityismaininnan siitä, että siinä oli helposti saavutettavissa kaikki oleellinen: lastenallas, aikuistenallas ja leikkipaikka.

Söimme kumpanakin päivänä hotellin omassa ravintolassa, mikä oli ruoan tasoltaan oikein hyvä. Hinnat olivat kuitenkin paikalliseksi ruoaksi todella korkeat (noin 50 MYR = hieman yli kymmenen euroa per ruoka). Toisena iltana päätimme lähteä kävelemään hotellin vieressä kulkevaa katua ja syödä siellä olevassa paikallisessa ravintolassa. Hotellin lähistöllä ei sijaitse mitään ns. turisteille tarkoitettua katua tai paikkaa, vaan edestä alkaa aika vilkasliikenteinen katu, jossa on joitakin paikallisten suosimia kojuja. Söimme kaikki kahdeksan henkeä todella täyttävän illallisen yhteensä 38 MYR eli kahdeksalla eurolla. Eli kannattaa ihmeessä kokeilla tätäkin optiota.

Meillä kävi ihan mieletön tuuri ilmojen suhteen. Koko kolmen päivän aikana ei satanut kertaakaan.

Päinvastoin aurinko porotti kirkkaalta taivaalta ja tarjosi täydellisen mahdollisuuden pulikoimiseen, rannalla leikkimiseen sekä jokiretkeen, jonka teimme viimeisenä päivinä läheiseen mangorvemetsikköön Cheratingissa. Puolitoistatuntinen retki oli kaunis kosketus viidakkojen jokimaisemaan, ja näimme sekä lintuja että liskoja useamman kerran. Tärkeää on ottaa mukaan paljon juotavaa ja muutenkin eväitä, sillä pienten lasten kanssa suorassa auringonporotuksessa oleminen käy rankaksi. Kyseinen retkenjärjestäjä, Hafiz Cherating activities, on muuten saanut hyvät suositukset Tripadvisorissakin.

MangroveristeilyMangroveristeily Hafiz Cherating Activities

Kaiken kaikkiaan Kuantanin pyrähdys oli täydellinen startti lomallemme. Vaikka ranta ei ainakaan monsuunikaudella ole kauneimmasta päästä, täytti hotelli ja sen fasiliteetit sekä täydellisesti suosinut sää, hyvin auringonnälkäiset lomakuvitelmamme. Lisäksi erinomainen bonus oli se, että Kuantan oli todella helposti saavutettavissa autolla Kuala Lumpurista, mikä teki siitä täydellisen kohteen, jos haluaa yhdistää kaupunki- ja rantaloman.

Inari

Kohde: Malesia, Kuantan

Ohjelmassa: Rantalomailua Swiss Garden hotellissa sekä mangorveristeily

Mukana matkassa: Kaksi 6-vuotiasta, 3-, ja 4-vuotiaat sekä kaksi äitiä

Matkan kesto: keskiviikko-perjantai

Kulkuväline: Autolla Kuala Lumpurista Kuantaniin, ajoaika 2,5h

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply