Kaukomatkat Malesia

Malesia: Oppimista kantapään kautta – Viisi vinkkiä Kuala Lumpuriin lasten kanssa

lokakuu 22, 2014
Ystäviemme talon uima-allas sijaitsee pilvenpiirtäjätalojen ympäröimänä.

Ystäviemme talon uima-allas sijaitsee pilvenpiirtäjätalojen ympäröimänä.

Lomamme Kuala Lumpurissa lähenee loppuaan, sillä huomenna suuntaamme yhdessä ystäviemme kanssa Langkawin saarelle vielä viikoksi lomailemaan ennen Singaporeen siirtymistä. KL on ollut huikea elämys, vaikka ihan kamalan paljon emme olekaan turistinähtävyyksissä kierrelleet. Enemmänkin vain nautiskelleet tavallisesta elämästä mutta samalla aistineet joka aistilla erilaista elämää: persoonallisten ihmisten seurailua kaduilla, mahtavia makuelämyksiä, uskomattomia maisemia ja kiehuvaa kuumuutta.

Viikko ihanien ystävien seurassa on ollut rentoa olemista, ja päivät ovat pyörineet paljon lasten kanssa puuhaillessa. Uiminen pilvenpiirtäjän keskiosassa tai vierailu ikkunastakin pilkottavaan KLCC-puistoon on ollut lähes jokapäiväinen huvi, mutta niin ikään Barbie-, lego- ja kotileikit kotona. Lapsemme ovat viikon yhteiselon aikana menettäneet loputkin vieraskoreutensa, koska tänään ilta päätyi todelliseen tappeluun, missä nelivuotiaat kihisivät punaisina raivosta ja kiljuivat toisilleen, kynsivät ja nipistelivät. Samaan aikaan ystävyys on kuitenkin kasvanut jälleen Suomen ajoilta tutuksi tulleeksi  kiintymykseksi, jossa jo pelätään viikon päässä häämöttävää eroa, ja kysellään, kuinka monta yötä sitä saa toisen vieressä vielä nukkua ja mitä sitten tulevalla joululomalla yhdessä tehtäsiin.

Kampaajaleikit kuuluvat jokapäiväiseen ohjelmaan.

Kampaajaleikit kuuluvat jokapäiväiseen ohjelmaan.

Juttua viikostamme täällä riittää moneksi postaukseksi, joita jaan seuraavien viikkojen aikana, mutta nyt haluan ihan ensimmäiseksi laittaa tähän muutaman vinkin, jotka ehkä auttavat jo pian joitakin tänne lasten kanssa suuntavia – tai miksei ilmankin lapsia. Sillä ainakin minä olen joutunut oppimaan kantapään kautta tällä viikolla seuraavat asiat, joiden etukäteen aavistaminen olisi säästänyt meidät aika monelta tuskastumiselta:

VIISI VINKKIÄ KUALA LUMPURIIN LASTEN KANSSA

1. Juomapullo – Kuumuus täällä on niin uskomaton, välillä kuin hiilet hohkaisivat lämpöään joka suunnasta, että ilman juomapulloa ei tule toimeen missään tilanteessa. Itse kannoin omaa pikku puolen litran pulloani hoitolaukussa, mutta se ei riittänyt edes alkumetreille, kun mieheni imaisi koko sisällön kerralla. Lapsille en ollut edes tajunnut pakata pulloja mukaan. Onneksi ystävältäni on riittänyt lainaksi. Vettä menee helposti useita litroja per nenä päiväretkellä. Hanavettä ei suositella Kuala Lumpurissa juotavan, mutta ihan myrkkyä se ei kuitenkaan kuulemma ole, eli ruoan siinä voi hyvin tehdä.

Hiki on kuin saunassa - tässä vierailulla KLCC:n leikkipuistossa, joka on ihan mahtava.

Hiki on kuin saunassa – tässä vierailulla KLCC:n leikkipuistossa, joka on ihan mahtava.

2. Vessapaperirulla – Ehdoton mukana oleva juttu. Yleisissä tai kahviloidenkaan vessoissa tuskin on paperia. Jos jotain putsausvälineitä löytyy, se on pide-suihku, joka on paikallisten suosiossa. Reikä lattiassa on arkea, joten siitä kannattaa varoittaa lapsia etukäteen.

3. Sateenvarjo tai kevyt sadetakki – Kun katsoin lomamme säätietoja, siinä kyllä luki, että joka päivä sataa. Minä vaan en osannut mitenkään aavistaa, että trooppiset sadekuurot eivät ole mitään pikku pisarointia muutaman minuutin ajan, joihin ei tarvitse varata sateensuojaa. Kuala Lumpurissa sataa ainakin lokakuussa vähintään kerran päivässä – ja sitä vettä tulee paljon ja tuhottomalla voimalla. Täällä on onneksi kuuma, joten totaalinen kastuminen ei ole niin kaameaa – mutta voin silti kertoa, että litimärässä valkoisessa t-paidassa, josta paistavat mustat rintsikat räikeästi läpi, ei ole kiva kulkea kaupungin halki. Eli sateenvarjo tai vielä kätevämpänä ohut sadetakki olisi kyllä maittanut tälle mammalle.

Trooppinen sadekuuro ei aiheuta lapsille päänvaivaa.

Trooppinen sadekuuro ei aiheuta lapsille päänvaivaa.

4. Vaihtovaatteet – Edellisestä teemasta puheenollen. Ei yhdet, vaan AINAKIN kahdet vaihtovaatteet lapsille mukaan päiväretkille kastumisen varalle. Ja itselleenkin kannattaa varata jotain kuivaa päälle pantavaa. Lapsia en ole saanut pysymään katoksien tai sateenvarjojen alla, joten kastuminen jossain vaiheessa on varma seikka. Olen jopa antanut heidän juoksennella sateessa, koska se on ollut niin hauskaa ja märkiä ollaan oltu joka tapauksessa.

China Townin herkuille ei ole löytynyt kilpailijaa - ihan parhaat herkut, mutta kamalimmat vessat.

China Townin herkuille ei ole löytynyt kilpailijaa – ihan parhaat herkut, mutta kamalimmat vessat.

5. PAKV – Eli pissalle aina kun voit  – Jos löydät  hyvän vessan, käytä tilaisuus hyväksi ja kuseta koko katras. Ellet sitten halua kokea elämäsi ikimuistoisinta vessaelämystä paikallisen katuruokakojun ”vessassa”.  Ei muuta lisättävää.

Hauskoja retkiä Kuala Lumpurissa, meistä kuulet seuraavan kerran Langkawilta,

Inari

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Pauliina Airksinen-Aminoff lokakuu 24, 2014 at 10:55

  Olipas erinomainen listaus itseasiassa mille tahansa reissulle.
  Itse varrustan koko kuusihenkisen perheemme aina pienillä, taskuun mahtuvilla käsidesipulloilla sekä rusinoilla/pähkinöillä, jotka ovat toimineet joka kerta muonahätävarana – eivätkä vie liikaa tilaa.
  Ihanaa syksyn jatkoa reissuillenne.Pauliina

  • Reply Inari lokakuu 28, 2014 at 14:14

   Moi Pauliina, kiitos palautteesta. Rusinat ja käsidesi ovat mahtavaa matkaseuraa. Ihania reissuja myös teille!

 • Reply Pirkko / Meriharakka lokakuu 28, 2014 at 11:36

  Kiitos vinkeistä – kumpikaan meistä ei ole alle 50-vuotias, mutta uskon, että useimmat vinkit ovat ihan hyviä meillekin kun muutaman viikon päästä KL:ään saavumme! Tänään Soulissa, sitten Vietnamin, Laosin ja Kambodzan kautta Malesiaan …

  • Reply Inari lokakuu 28, 2014 at 14:17

   Moi Pirkko, kuulostaa ihan mahtavalta reissulta. Nämä vinkit eivät katso ikää, joten testiin vaan. Ihanaa reissua ja terveisiä Langkawilta, joka on muuten mieletön paratiisi, jossa kannattaa myös pistäytyä – täälläkin kyllä myös sataa, onneksi lähinnä vain öisin

  Leave a Reply