Rantalomat

Minne aurinkolomalle marraskuussa?

lokakuu 21, 2014

Marraskuu ei sovi minulle, olen todennut sen jo kauan sitten. Pimeys, luihin ja ytimiin hiipivä kylmyys sekä vihmova sade ovat yhdistelmä, joka tuntuu musertavan minut alleen vuodesta toiseen. Lasten syntymän myötä tilanne on vain pahentunut: kurahousut, kumisaappaat ja aina kadoksissa olevat pipot ja hanskat meinaavat tehdä minut hulluksi aamusta toiseen. Keväällä pestyt ja kellariin pakatut kamppeet ovat taatusti jääneet pieneksi kesän aikana (jos niitä edes löytyy) ja koskaan ei voi tietää mitä vaatteita seuraavana päivänä tarvitaan, kun lämpötila voi olla mitä tahansa +10 ja -10 asteen välillä.

Selviytymiskonstini on marraskuun aurinko. Vuosien varrella olen pyrkinyt löytämään auringon milloin mistäkin. Tieto tulevasta aurinkoviikosta auttaa niiden hankalimpien aamujen yli ja yleensä aurinkoloman energialla pärjää mainiosti jouluun asti, jolloin kynttilät, koristeet ja metsäjoulun tunnelma vievät mennessään.

Yksi suosikeistani on Madeira, jonne olemme palanneet kaikkiaan kuusi kertaa. Sinne meitä on houkutellut kohtuullinen lentoaika ja ympäri vuoden miellyttävä ilmasto yhdistettynä loistaviin ulkoilumahdollisuuksiin ja todella vehreään luontoon. Myös Funchalin kaupunki sinällään on ihanan aito ja lasten kanssa helppo kohde. Joulukuun alusta tammikuun puolelle kaupunkia koristavat tuhannet värivalot, joissa riittää ihmettelemistä.

Madeiralla on taattua kukkaloistoa vuoden ympäri.

Madeiralla on taattua kukkaloistoa vuoden ympäri.

Funchal on kiehtova kaupunki ja Madeira tarjoaa ihanteellisen ilmaston talvilomalle.

Funchal on kiehtova kaupunki ja Madeira tarjoaa ihanteellisen ilmaston talvilomalle.

Lasten kanssa toimivia lomakohteita ovat olleet myös pariin kertaan testattu Teneriffa sekä Gran Canaria. Madeiraan verrattuna Kanariansaarten kokemukset ovat kuitenkin olleet hyvin turistimaisia ja ehkä siksi eivät ole jääneet niin lähtemättömästi mieleemme. Kerran piipahdimme marraskuussa myös Välimerellä Kyproksen saarella, jossa ilma oli ihanan kesäinen ja Troodos-vuoren vaellusmahdollisuudet sopivat meille, mutta ainakin silloin saari oli monin paikoin laitettu “talviteloille”, joten esimerkiksi jäätelöä ei saanut ostettua kadunvarsien kioskeista.

 

Gran Canarialla yksi kohokohdista oli jeeppisafari vuoristoon.

Gran Canarialla yksi kohokohdista oli jeeppisafari vuoristoon.

ranta ilta-auringossa

Kerran olemme lapsinemme uskaltautuneet pidemmälle lennolle ja suunnanneet reiluksi viikoksi Mauritiukselle. Sekin reissu onnistui pitkästä lennosta huolimatta erittäin hyvin, sillä aikaeroa ei ole juuri laisinkaan. Lensimme Lontoon kautta ja ensimmäinen lento oli pelkkää jännitystä ja Bristish Airwaysin jumbojetissä nukuimme kaikki makoisasti melkein perille asti. Lomakohteena Mauritius on nimensä mukainen paratiisi, missä ei tarvitse palella. Kirjoittamani juttu Mauritiuksesta perhekohteena on julkaistu Kaleva Travelin lehdessä.

Mauritiuksella majoituimme Shandradi Beachcomberiin.

Mauritiuksella majoituimme Shandradi Beachcomberiin.

Mauritius oli paratiisi, joka tarjosi elämyksiä koko perheelle.

Mauritius oli paratiisi, joka tarjosi elämyksiä koko perheelle.

Tänä vuonna olin jo päättänyt, että suuntaamme vihdoin Aasiaan Thaimaaseen tai Malesiaan, jossa Inarin perhe parhaillaan lomailee. Mieheni voi kuitenkin lomailla vain yhden viikon, joten totesin, ettei ole mitään mieltä lentää 12 tuntia ja kärsiä 6 tunnin aikaerosta 2-3 päivää molempiin suuntiin.

Jo monena vuonna olen miettinyt matkustamista Egyptiin ja kuullut monilta ystäviltämme punaisen meren ihanista snorklausmahdollisuuksista. Nyt, kun tilanne maassa taas on hieman vakaampi, käynnistää Finnmatkat lomatarjontansa Marsa Alamin rannikolle Eteläiseen Egyptiin. Olin jo aiemmin tutustunut Marsa Alamin rannikolla sijaitsevaan La Maya hotelliin, joka tarjoaa koko Blue Village tarjonnan tanssikouluineen, retkineen ja iltaohjelmineen. Nuorin lapsemme on jo 5-vuotias, joten päätimme, että nyt on aika kokeilla tätä konseptia ja lähteä täyden palvelun all inclusive –lomalle. Egyptin hinta-laatusuhde on myös kuuleman mukaan erittäin hyvä. Viiden hengen all inclusive –loman hinnaksi valitsemassamme hotellissa tulee alle 3000 euroa.

Tämä kuva sai minut ihastumaan La Maya -resorttiin. Kuva: Finnmatkat

Tämä kuva sai minut ihastumaan La Maya -resorttiin. Kuva: Finnmatkat

Lähdemme reissuun  marraskuun lopulla  ja olemme matkalla viikon verran. Siinä ehtii toivottavasti olla yhdessä, uida ja nauttia marraskuun auringosta. Sen kummempia tavoitteita meillä ei tällä kertaa yhteiselle lomallemme ole. Egypti on tällä hetkellä sellainen kohde, että olen tyytyväinen siihen, että lähdemme valmismatkalle. Tämä tarkoittaa sitä, että matkanjärjestäjä huolehtii niin lennoista kuin majoituksesta, ja jos tilanne (esim. Poliittisesti) muuttuisi jotenkin epävakaaksi, saisimme heidän kauttaan vastaavan lomamatkan järjestymään johonkin korvaavaan kohteeseen.

– Inna-Pirjetta

Matka toteutetaan yhteistyössä Finnmatkojen kanssa. Kaikki mielipiteet ja kommentit ovat omiani.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Tiiana lokakuu 21, 2014 at 10:48

    Finnmatkat on tähän asti ollut aina meidän ykkösvaihtoehto. Mutta nyt kun meille selvisi että TUI lentää edelleen Ukrainan yli ainakin Turkin kohteisiin on pistänyt mietityttämään muutkin vaihtoehdot. Mieluummin lentäisin 20 minuuttia pidempään kuin kyseisen maan yli.

  • Leave a Reply