Kaukomatkat Singapore

Singapore: Kaupunkikierros lasten kanssa kahdessa päivässä

marraskuu 26, 2014

Eläintarha, eläintarha ja eläintarha. Se oli mielessäni, kun saavuimme Singaporeen Malesian reissumme päätteeksi muutamaksi päiväksi. Kaikki olivat kehuneet  Singapore Zoota yhdeksi maailman parhaista, joten olin ajatellut, että käymme ehdottomasti toisena päivistämme kääntymässä siellä. En ollut kuitenkaan ehtinyt tsekata ennen saapumista, miten kaukana eläintarha kaupungista sijaitsee. Kun selvisi, että pelkästään menomatkaan kuluisi tunti, tajusin, ettei siellä niin vain käväistäisi, vaan visiittiin menisi koko päivä. Toinen päivistämme oli jo buukattu täyteen ystävien kanssa tapaamisia, joten oikeastaan meillä oli aikaa nähdä kaupunkia vain tuo yksi päivä. Vaihtoehtona olisi siis käyttää se kokonaan eläintarhaan tai jakaa se niin, että ehtisimme nähdä hieman itse Singapore Cityä.

Singaporen pilvenpiirtäjät näkee hienosti Bayfrontin liikekeskuksen terassilta.

Singaporen pilvenpiirtäjät näkee hienosti Bayfrontin liikekeskuksen terassilta.

Päädyimme jälkimmäiseen, ja hyvä niin, sillä päivän ja yksi koko kolmen viikon matkamme kohokohdista oli lopulta Singaporen Gardens By The Bay. Aivan keskustan tuntumassa sijaitseva puisto, joka on yhdistelmä vesipuistoa, leikkikenttää, kasvitieteellistä puutarhaa, festivaalialuetta, tiedekeskusta, festarialuetta ja ruokamaailmaa. Aivan täydellinen paikka viettää päivä kahden alle nelivuotiaan lapsen kanssa siis. Jos saapuu paikalle metrolla (MRT), niin samalla matkalla voi helposti katsastaa Singaporen pilvenpiirtäjät. Poistukaa Bayfrontin metroasemalla, ja menkää ulos ensin kauppakeskuksen puolelta. Gardens By The Bayhin pääsette saman aseman toisen puolen uloskäynniltä.

Jos jalat väsyvät, niin Gardens By The Bay:ssä voi liikkua 2 dollarin junalla.

Jos jalat väsyvät, niin Gardens By The Bay:ssä voi liikkua 2 dollarin junalla.

Puistossa olisi ollut  nähtävää koko päiväksi, mutta suurin osa ajasta kului vesileikkialueella, missä lapset saavat siis juoksennella  maasta yllättäen puhkeavien suihkulähteiden läpi. Voitte vain kuvitella, että juuri mikään ei voisi  nelivuotiaasta olla hauskempaa, kun asteita on yli +30. Vieressä on ihan mielettömän hieno kiipeilyleikkipuisto, jossa me vanhemmatkin innostuimme roikkumaan ja tasapainoilemaan. Leikkipuiston kahvila tarjoaa lasten kokoisia lounasannoksia ja aikuisille kahvia.

Uimalasit eivät olleet turhat - koskaan ei tiennyt mistä kohtaa suihkulähde milloinkin meni päälle.

Uimalasit eivät olleet turhat – koskaan ei tiennyt mistä kohtaa suihkulähde milloinkin meni päälle.

Meidän pikku apina Gardens By The Bayn kiipeilymaailmassa.

Meidän pikku apina Gardens By The Bayn kiipeilymaailmassa.

Tuntien peuhaamisen jälkeen alkoi ukostaa (joka on muuten todella yleinen säätila Singaporessa) ja kuulutukset kehottivat poistumaan leikkipuistosta turvallisuuden takia. Päätimme siirtyä taksilla China Towniin illalliselle. Kuala Lumpurin China Townin jälkeen Singaporen sisarus nauratti puhtaudellaan ja todella korkeilla hinnoillaan – kuten kaikki Singaporessa. Ihan samaa kamaa myytiin täällä kymmenkertaisilla hinnoilla Kuala Lumpuriin verrattuna. Ruoka oli onneksi edelleen alle eurooppalaisten hintojen.

Kukkuu!

Kukkuu!

Seuraavana päivänä teimme vielä visiitin Botanic Gardensiin, joka oli todella hieno paikka, ja mukaan olisi ehdottomasti pitänyt ottaa piknikeväät. Puutarhassa kannattaa muistaa, että alue on todella iso. Olimme sopineet serkkumme kanssa treffit yhteen puiston kahviloista. Kun tulimme metrosta ulos, näimme vasta ensimmäisen kerran puutarhan kartan ja tajusimme että treffimme olivat täysin alueen toisella puolella, eikä sinne päässyt millään muulla tavoin kuin kävellen. Meillä ei ollut edes toistemme numeroita. Voin sanoa, että juokseminen tropiikin helteessä yksivuotias rintarepussa ja nelivuotias aivan hajoamispisteessä olevissa matkarattaissa ei ole kivaa. Tulimme tunnin myöhässä. Matka vastaisi matkaa Pasilasta Pirkkolaan Helsingin keskuspuistossa. Onneksi meitä odotettiin kahvilassa edelleen.

Kolmen viikon reissailun jälkeen nelivuotias söi moitteetta puikoilla.

Kolmen viikon reissailun jälkeen nelivuotias söi moitteetta puikoilla.

Nautimme reissumme viimeisen lounaan Singaporen Little Indian TheBananaLeafApolo -ravintolassa, joka sopii hyvin erityisesti taaperoiden kanssa ruokaileville, sillä ravintolassa on suhteellisen siistiä myös lattiatasolla ympärillä oleviin katuruokapaikkoihin verrattuna.

Koimme, että saimme kahdessa päivässä maistaa täydellisen haukun lasten kanssa soveltuvia juttuja Singaporessa – ja ensi kerraksikin jäi vielä jotain, nimittäin se eläintarha.

Kotiin lensimme aivan täydellisesti lähtöajaltaan (klo 23.55.) lapsiperheille sopivalla Finnairin suoralla yölennolla. Lapset nukkuivat 7 ja 9 tuntia putkeen. Kyllä, luit oikein.

Matkakuumeisin terkuin,

Inari

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Sari | Pakkasesta Paratiisin marraskuu 27, 2014 at 11:56

  Meillä jäi viime talvena samaisesta syystä Singapore zoo välistä. Nyt onneksi osataan varautua ja otetaan yksi extrapäivä matkasuunnitelmaan, jotta päästään katsastamaan myös eläintarhakin 🙂 Ja kiitos piknikvinkistä, puisto oli muutenkin suunnitelmassa, pitää vain muistaa ottaa viltti ja eväät mukaan!

  • Reply Inari marraskuu 27, 2014 at 21:48

   Moi Sari, joo siellä oli kaikki paikalliset piknikillä hääpareja myöten. Oli hauskaa katseltavaa. Ja kyllä se Zoo on meidänkin vielä nähtävä, mutta luulen että tullaan käyttämään Singaporea ohikulkumatkana vielä useasti. Niin hyvä tuo Finskin hinta ja lento oli. Hauskoja reissuja teille!

 • Reply Anja marraskuu 28, 2014 at 03:58

  Hei! Singaporessa asuvana voin vinkata, että Botanic Gardensissa sijaitsevat kahvilat tarjoavat myös herkullisia piknikkoreja, mm Casa Verde ja Food For Thought.

  • Reply Inari marraskuu 28, 2014 at 21:13

   Ihan mahtavaa tietää, kiitos tästä vinkistä Anja!

 • Reply Pirkko / Meriharakka marraskuu 30, 2014 at 19:21

  Näyttävät monet matkabloggaajat olleen samoilla seuduilla viime viikkoina – me tosin olimme Singaporessa vain iltapäivän verran, mutta aika lähelle tätä Gardens by the Bay -aluetta päädyimme, eli Marina Bay Sandsin Skyparkiin ja The Shoppes -ostoskeskukseen.

  Linkkasin tämän juttusi juttuuni – lienee ok!

 • Reply Last stop: Singapore | Meriharakka.net helmikuu 13, 2016 at 20:24

  […] ovat muuten muutkin matkablogit kirjoittaneet näinä viikkoina – ainakin Lapsiperheen matkat (juuri Gardens by the Bay -alueesta) ja Unelmatrippi, joka muutenkin on viime viikkoina liikkunut […]

 • Reply Teija tammikuu 3, 2017 at 21:00

  Hei! Olemme menossa helmikuussa Singaporeen & Langkawille kahden pienen lapsen kanssa (3,5 v ja 8 kk). Blogistasi löysin kivoja vinkkejä näihin paikkoihin. Olen aikoinaan asunut Singaporessa 4 kk mutta nyt askarruttaa kulkeminen lasten kanssa. Oliko teillä rattaat? Tuplarattaat? Vai toinen rattaissa ja toinen rinkassa/repussa/kävelemässä..? Pääseekö rattaiden kanssa kätevästi MRT:n..? Kiitos jo etukäteen jos ehdit vastailla 🙂
  T. Teija

  • Reply Inari Fernández tammikuu 8, 2017 at 05:12

   Moi Teija, ja terveisiä Aasiasta, josta juuri palasimme ja kukumme täällä kotona aikaerosta sekaisin 🙂 Olemme tosiaan olleet Singaporessa sekä Langkawilla, ja erityisesti ihastuimme Langkawiin, jossa nytkin kävimme lyhyesti reissullamme matkalla Koh Lipelle. Jos viivytte kauemmin Langkawilla, suosittelen koko sydämestäni pistäytymään Koh Lipellä (tunti kantosiipialuksella Koh Lipeltä) ainakin yhden yön reissulla, ihan mieletön paikka. Kirkkaimmat vedet ja valkoisin hiekka ikinä. Voit katsoa halutessasi lisää fiilistelyä meidän instakuvista @familytravelblog. Singaporessa olimme viime reissulla muutaman päivän ja mukana oli matkarattaat yksivuotiaalle sekä ergoreppu, jossa nelivuotias välillä oli. Metrossa on joka paikassa hissit ja sillä oli tosi siisti ja näppärä kulkea, tuplarattaista en osaa sanoa, mutta ainakin tavalliset rattaat mahtuivat hyvin. Kuljimme myös aika paljon takseilla, joissa lapset siis vain sylissä. Ylipäätään tykkäsimme eniten Gardens by the Baysta ja Botanical Gardenista, Singapore oli ihanan siisti ja helppo verrattuna Aasian muihin suurkaupukeihin 🙂 Langkawi on maailman ihanin. Asuimme Meritus Pelangi Beach hotellissa. ja en ole ikinä sittemmin törmännyt niin täydelliseen lapsiperhehotelliin. Joten jos hotelli vielä haussa niin suosittelen koko sydämestäni. Kannattaa myös joku päivä vuokrata auto ja ajaa saaren ympäri. Se on halpaa (kympin päivä) ja helppoa, sillä saarella liikenne on aika helppoa ja ei niin kaoottista verrattuna esim Thaimaaseen. Käykää autolla sitten ainakin TanjungRhun public Beachilla, joka on ihan mieletön sininen laguuni. Myös Cable car kandee tsekata, ainakin jos ei pelkää korkeita paikkoja. Itselleni tuli siellä tosi huono olla, koska olen pahasti korkeanpaikankammoinen. Ihanaa reissua teille – jos on mitä tahansa muuta kysyttävää, niin laita viestiä täällä tai Facebookissa tai Instassa.

 • Reply Aleksi syyskuu 11, 2017 at 08:07

  Moikka,

  kysymys tulee vähän jäljestä, mutta miten lapset nukkuivat lentokoneessa? Saivatko nukkua lattialla vai omilla penkeillä vai oliko mahdollisesti jokin muu konsti siihen, että he saivat noin hyvät unet?

 • Reply Inari Fernández marraskuu 10, 2017 at 10:43

  Omilla penkeillä ja vauvalle voi varata sen baby cotin. Otimme lisäksi omat peitot ja extratyynyt, niin että saatiin vuorattua lapset mahdollisimman mukavasti. Jalat meidän sylissä pääosin. Hyviä reissuja!

 • Reply Last stop: Singapore - Meriharakka.net toukokuu 31, 2020 at 19:20

  […] ovat muuten muutkin matkablogit kirjoittaneet näinä viikkoina – ainakin Lapsiperheen matkat (juuri Gardens by the Bay -alueesta) ja Unelmatrippi, joka muutenkin on viime viikkoina liikkunut […]

 • Leave a Reply