Kaukomatkat Thaimaa

Thaimaa: Koh Changin tähtihetkiä

helmikuu 8, 2014

Kolmisen päivää on jo kulunut lomailua Thaimaan Koh Changilla kolmevuotiaan ja kolmekuisen tyttäriemme kanssa. Täytyy myöntää, että aluksi kyllä säikähdin hieman tätä uskomattoman seisovaa ja kosteaa kuumuutta, ja mietin olinko ihan crazy lähtiessäni tänne vauvan kanssa. Mutta kun ensimmäinen yö oli takana ja koko perhe oli nukkunut 12 tunnin yöunet putkeen ja kaikkien naamat loistivat kuin Naantalin auringot, epäilykseni häilyivät taivaan tuuliin. Viiden tunnin aikaerosta selvittiin yllättävän helposti. Matkaväsymys oli niin suuri, että kaaduimme sänkyyn ensimmäisenä iltana kello 20 paikallista aikaa ja heräsimme kello 8 aamulla uuteen aikaan ja paikkaan. Siitä asti onkin sitten vietetty täydellistä lomaa oikeassa rytmissä.

7c99685c-4d52-405b-b404-c61cfd438d13_jpeg(1)
Tähtihetkiin tähän mennessä ovat kuuluneet ainakin seuraavat kuvissakin esiintyvät asiat: manikyyri ja pedikyyri kolmevuotiaan tyttären kanssa ( hän makasi oikeasti tunnin hievahtamatta ja antoi leikata kynnet ilman yhtäkään inahdusta…tätä ei ole koskaan ennen koettu) keinuhetket lähes jokaisessa palmussa roikkuvassa keinussa, uiminen rannalla, uima-altaassa, jacuzzissa jne., venekuljetukset hotellin rannalle, ja hotellihuoneen ”vanhanaikaisella” eli lankapuhelimella leikkiminen.”

Rannalla ehdottoman toimiva on ollut Samsoniten pop up -matkasänky, jossa vauva on saanut köllötellä niin päiväunet kuin myös hereillä ollessa. Vaunuja emme ole jaksaneet raahata aina mukanamme, vaan jos tiedossa on ollut enemmän rannalla kävelyä, pikkuinen on kulkenut kantorepussa. Myös omat pelastusliivit lapsille ovat olleet todella hyvä juttu, sillä täällä ei todellakaan löydy peltsareita minikoossa. Juuri matkaa ennen ostamani imetyspiilo-kangas on niin ikään ollut erittäin kätevä syöttöpuuhissa kuin myös auringonsuojana, mutta siitä lisää vielä myöhemmin. Pian taas lisää seikkailukuulumisia Koh Changilta.
Aurinkoisin terveisin,
Inari

9570cd75-19a8-44c1-92fa-db08009076d2_jpeg

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Inna-Pirjetta Lahti helmikuu 8, 2014 at 17:10

  Kuulostaa niin ihanalta:) Mahtavaa, nauttikaa!

 • Reply Minna helmikuu 10, 2014 at 14:59

  Onko kuumuus vaikuttanut mitenkään lapsiin? Syksyllä melkein lähdettiin mekin Thaimaahan, mutta päädyttiin vähemmän kuumaan matkakohteeseen, koska jo aiemmalla Italian reissullamme puolivuotiaamme ei oikein jaksanut jatkuvaa kuumuutta. Täytyy kyllä lähteä sitten kun tyttö on vähän isompi.

  • Reply Inari Fernández helmikuu 19, 2014 at 07:49

   Aluksi kuumuus tuntui meistä kaikista aika ahdistavalta, etenkin kun emme olleet aikaisemmin olleet tropiikissa, mutta vuorokaudessa siihen tottui. Tuntuu, että vauvamme pärjäsi loppupeleissä reissussa parhaiten – valitti vähiten 🙂 Yöt olivat kyllä jatkuvaa syöttämistä, kun emme voineet pitää ilmastointia päällä, kun nenät alkoivat heti vuotaa, joten oli aivan tuskaisen kuuma – nukuimme hikilammikoissa, ja vauva siis söi jatkuvasti. Muuten suihkutin vauvan aina viileässä suihkussa aamuin illon ja tuntui nauttivat. Taipeissa ja kaulapoimuissa käytin talkkia. Olimme päivät aina rannalla, joten siellä kävi ihana tuulenvire ja bebe viihtyi vauvuissa puun alla varjoissa jokeltelemassa tuntitolkulla. Mereen enkä uima-altaaseen vienyt vielä häntä, kun vasta kolmekuukautinen bebe. Sisko ei muualla viihtynytkään.

  Leave a Reply