Kuuba Thaimaa

Kuubaan vai Thaimaahan perhelomalle helmikuussa?

tammikuu 11, 2014
Nainen rannalla Kuubassa

Tässä kuubalaisessa kuvassa täyttyvät aika lailla unelmalomani kriteerit. Tuosta yksinäisestä rauhallisesta rannallaolohetkestä saan tosin jatkossakin vain unelmoida 🙂 Kuva: Autenticacuba

Olemme ensi kertaa suuntaamassa reissuun nelihenkisenä perheenä. Kuopuksemme syntyi kolmivuotiaamme seuraksi lokakuussa ja päätimme heti, että mikäli kaikki sujuisi vauvan kanssa hyvin, isän lomaviikot säästäisimme myöhemmäksi ja haluaisimme viettää ne jossain lämpimässä hiihtoloman tienoilla. Kriteerit reissulle ovat lämpö, turkoosi meri, valkoiset hiekkarannat, hyvä ruoka, eksoottisuus, turvallisuus ja helppous.  Lisäksi meillä on lomaan käytössä kolme viikkoa, mikä on talviaikaan pitkä aika, joten kerrankin voisimme lähteä vähän pidemmälle.  Puntaroimme Kuuban ja Thaimaan välillä, sillä budjettimme on maksimissaan viisi tonnia ja se ei riitä mitenkään esimerkiksi Mauritiuksen tai Malediivien kohteisiin, joihin nelihenkiseltä perheeltä hiihtoloman aikaan saa pulittaa lähemmäs kymppitonnin.

Kummassakaan maassa emme ole käyneet, emmekä itse asiassa ole vielä lastemme kanssa tehneet reissuja kaukokohteisiin, vaikka esikoisen kanssa onkin tullut reissattu paljon, mutta lähinnä vain Euroopassa. Sekä Kuubassa että Thaimaassa on helmikuussa miellyttävä ja oikeasti lämmin ilmasto ja lentoaika on noin kymmenen tuntia. Myös ranta ja merikriteerit täyttyvät.  Lisäksi Kuuba houkuttaa espanjan kielen takia, sillä perheemme on puoliksi espanjalainen.

Ryhdyin marraskuussa surffailemaan netissä ja kartoittamaan kohteita tosissaan. Koska olemme vain kolme-nelikuisen vauvan kanssa liikenteessä, ovat myös turvallisuustekijät tärkeitä, ja haluan että lähellä on nopeasti saatavilla kansainvälinen sairaala, mikäli jotain sattuu. Minut yllätti se, että myös Kuubassa on loistava kansainvälinen sairaalaverkosto, jossa myös amerikkalaiset käyvät varta vasten hoidattamassa itseään halvempien hintojensa takia. Kuuba tippui kuitenkin nopeasti pois, sillä matkatoimistojen hotellitarjonta oli hyvin paljon suppeampaa kuin Thaimaassa ja niin ikään omatoimihotelleita vaikeampi löytää. Oli myös vaikea yhdistää luksus ja silti kosketus oikeaan kuubalaisuuteen.

Tuntui, että parempaa majoitusta on tarjolla vain suurten resorttien sisällä, mutta emme halua viettää lomaamme muurein suljetulla alueella, vailla kosketusta paikalliseen kulttuuriin. Tiedän, että maasta löytyy erinomaista kotimajoitusta muun muassa Casa particulareista, mutta reppureissailu pienten lasten kanssa ei siinnä juuri nyt silmissämme, joten Kuuba saa jäädä myöhemmäksi.

Palmut huojuvat hiekkarannalla Thaimaassa.

Onneksi Thaimaakin täyttää täydellisen loman kriteerit. Tämä kuva on Koh Phanganilta. Kuva: TatMedia

Thaimassa matkatoimistoiden tarjonta on marraskussa matkaa etsivälle enää vain hyvin suppeaa. Kivoja hotelleja löytyi paljon muun muassa Khao Lakista ja Phuketista, jotka kumpikin ovat kuulemma hyvin perhekohteita, esimerkiksi Finnmatkojen kautta. Sen sijaan Aurinkomatkojen hotelliskaala oli tyrmistyttävän suppea, mikä yllätti minut todella. Hintataso oli kummallakin noin viittä tonnia perheeltämme, mutta ensimmäisen matkatoimiston kautta repertuaarissa oli neljää ja viittä tähteä, kun jälkimmäinen tarjosi kolmea tähteä ja paljon nuhjuisempaa majoitusta samalla hinnalla.

Muualta kuin edellä mainituista kohteista oli kuitenkin enää vaikea löytää mitään (Paitsi Krabilta). Mondon Thaimaa-matkaoppaan luettuani unelmalomamme tuntuu kuitenkin siintävän muualla kuin noissa pahimmissa skandinaavituristien paikoissa, ehkäpä jollain saarella, josta olisi kuitenkin helppo ja lyhyt matka suurempaan kaupunkiin…Koh Phangan, Koh Samet ja Koh Chang tuntuvatkin Siaminlahden puolella houkuttelevilta vaihtoehdoilta, joihin pääsee tukevasti suuremmilla veneillä, sillä speedboatin kyytiin en vauvan kanssa haikaile… Seuraavana haasteena olikin sitten päättää, lähteäkö valmismatkalle vai omatoimireissuun, mutta siitä pian lisää. Millaisia kokemuksia teillä on ollut Thaimaasta lasten kanssa? Ovatko hiihtolomareissut ja muutkin onnistuneet? Entä mikä on ollut paras kohde teidän perheellenne ja miksi?

Turkoosia merta ajatellen ja aurinkoa odotellen,

Inari

 

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Jenni tammikuu 11, 2014 at 10:39

    Viime talvena lomailimme 6kk poikamme kanssa Krabilla, Thaimaassa. Loma onnistui yli odotusten. Olimme varanneet neljän tähden hotellin ja huoneestamme oli suora yhteys altaaseen. Siitä toden totta kannatti maksaa muutama satanen enemmän. Kun poika nukkui niin itse saimme rauhassa polskia ja nauttia auringosta. Omat ruuat meillä oli mukana mikä osottautui hyväksi vaihtoehdoksi kun pikku kauppojen valikoima oli todella suppea ehkä kaksi eri ruokavaihtoehtoa. Vaippoja noissa pikku kaupoissa myytiin 4kpl paketeissa 😀 mutta isommista löytyi sitten kunnon valikoima. Thaimaalaiset tunnetusti rakastavat lapsia mikä alkoi kieltämättä toisena viikkona jo hieman ärsyttämään. Ao nangin ranta ei ole kauhean hyvä mutta lähisaaret tarjoavat upeita rantoja. Tänä vuonna suuntaamme viikoksi khao lakiin ja viikoksi phukettiin. Phuketista löytyy lapsille paljon mielenkiintoista nähtävää mm. Eläintarha, akvaario jos ei halua pelkästään rannalla loikoilla. Katan ranta on ehdottomasti paras lapsille.
    Mukavaa matkaa teille mihin päätättekään lähteä 🙂

  • Leave a Reply