Vinkit

Budjetti

tammikuu 8, 2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Käytännössä lasten kanssa matkustaminen on sitä edullisempaa mitä pienempien lasten kanssa matkaan lähtee. Matkabudjettiin kannattaa varata aina jonkin verran ylimääräistä, sillä yllättäviä lisäkuluja kertyy helposti.

Jo kohteen valinnalla voi vaikuttaa merkittävästi matkabudjettiin. Yksi syy erilaisten all inclusive lomien suosioon perheiden keskuudessa ovat ennalta helposti arvioitavat loman kokonaiskustannukset. Ruokailut, välipalat ja erilaiset aktiviteetit nostavat perheen lomabudjetin nopeasti yli odotetun, etenkin jos kohdemaa ei kuulu hintatasoltaan edullisiin maihin.

Paikallista valuuttaa kannattaa olla mukana jo kotimaasta lähdettäessä, sillä ensimmäisen jäätelökioskin kohdalla on lasten mielestä yleensä oikea aika saada jäätelöt eikä ruveta etsimään rahanvaihtopistettä. Valuuttaa voi kotimaassa vaihtaa pankeissa, rahanvaihtopisteissä ja lentoasemalla.

Koululaisista on kiehtovaa saada oma matkabudjettinsa paikallisena rahana. Joskus myös tietty päiväbudjetti kullekin lapselle voi olla hauska tapa vaikuttaa lasten omiin menoihin. Oman rahan käyttäminen on jälkikasvulle usein asia, jota suunnitellaan ja pohditaan pitkin lomaa.

Lasten kanssa matkaillessa luottokortti on erittäin tarpeellinen. Sairaustapauksien ja muiden yllättävien tilanteiden varalta on tärkeää, että katetta kortille löytyy riittävästi. Usein luottokortilla maksaminen on myös edullisin tapa käyttää vierasta valuuttaa. Sen sijaan käteisnostot korteilla voivat olla yllättävänkin kalliita. Yleensä myös auton vuokraaminen edellyttää luottokorttia. Yhdysvaltoihin matkustettaessa luottokorttia tarvitaan muun muassa SETA-matkustusluvan saamiseen, joten kortti on syytä hankkia hyvissä ajoin ennen matkaa. Jos luottokortti katoaa tai varastetaan, on siitä ilmoitettava heti korttien sulkupalveluun +358 20 333. Muistakaa pitää vähintään yksi maksuväline erossa muista, jottei käy niin huonosti, että varkaustilanteessa teiltä viedään kaikki luottokortit.

Pitemmillä matkoilla kannattaa miettiä, olisivatko matkashekit sopiva tapa ottaa mukaan kohdemaan valuuttaa.

Ne ovat turvallinen vaihtoehto suuria summia kuljetettaessa. Vakuutus varmistaa, että katoamistapauksessa korvauksen saa yleensä 24 tunnin kuluessa. Sekä pankit että rahanvaihtotoimistot antavat neuvontaa matkavaluuttaa koskevissa asioissa.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply