Vinkit

Eväät

tammikuu 10, 2014

Matkalla kannattaa reissun alusta loppuun huolehtia hyvistä eväistä. Jo lentomatkaan on hyvä varautua monipuolisilla naposteltavilla, joista riittää myös isommille lapsille. Lentokone saattaa olla myöhässä tai siellä tarjottu ruoka ei välttämättä maistu. Nälkäiset lapset ovat kurjaa matkaseuraa, joten eväiden pakkaaminen mukaan on siihen nähden pieni vaiva. Eväät on hyvä pakata pieniin muovirasioihin tai esimerkiksi minigrip-pusseihin, joita voi sitten loman aikana täyttää ja käyttää uudestaan.

Juotavat jogurtit kannattaa laittaa pakastimeen ennen matkaa, niin ne pysyvät viileinä pidempään

Juotavat jogurtit kannattaa laittaa pakastimeen ennen matkaa, niin ne pysyvät viileinä pidempään

EVÄÄT LENTOKONEESEEN

Ilman eväitä ei lasten kanssa kannata lähteä reissuun.  Pieni pehmeä kylmälaukku pysyy viileänä jäädytetyillä jogurttijuomilla. Lentomatkalla toimivia eväitä ovat voileipien lisäksi:

– pikkulihapullat

– valmiit hedelmäpalat

– juotavat jogurtit ja hedelmävälipalat (alle 100ml)

– porkkana- ja pinaattiletut

– keksit

– rusinat ja kuivatut hedelmät

– omat juomapullot tai taikamukit jokaiselle lapselle (esim. Sigg tai Camelbak)

– kuumaan veteen sekoitettavat pussipuurot voivat pelastaa tilanteessa kuin tilanteessa

2014-02-06 19.24.46

Hotellihuoneeseen voi ottaa kotoa mukaan ainakin pussipuuroja, jotka on helppo sekoittaa veteen. Ne voivat pelastaa nälkäisen päivän. Myös hedelmät ja erilaiset keksit sekä pähkinät ovat hyviä pikavälipaloja, joilla voi tarvittaessa taittaa alkavalta nälältä pahimman terän. Riittävästä juomisesta on syytä huolehtia matkan kaikissa vaiheissa, ks. Nesteet.

Pikkulapsille näppäriä eväitä ovat tuttujen purkkiruokien ja pillimaitojen lisäksi esimerkiksi maissinaksut, hedelmäpalat, näkkileivät ja rusinat. Perillä matkakohteessa verensokerin saa nopeasti nousemaan lähes jokaisessa kaupassa tai katukojussa myytävillä banaaneilla, joita voi lusikalla raaputtamalla syöttää vielä hampaattomalle vauvallekin. Juotavat jogurtit, trippimehut ja mehukeitot ja -kiisselit ovat myös raikkaita välipaloja. Jäähdyttämällä trippimehut (tai lentomatkoille alle 100ml juotavat jogurtit) yön aikana pakastimessa pysyvät muutkin eväät seuraavana päivänä pienessä pehmeässä kylmälaukussa mukavan viileinä monta tuntia.

Rantakassin pohjalta löytyvä rusinapaketti voi pelastaa päivän

Rantakassin pohjalta löytyvä rusinapaketti voi pelastaa päivän

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply