Vinkit

Matkamessujen antia

tammikuu 27, 2014

Matkamessut keräsivät jälleen kymmeniä tuhansia matkailun ystäviä tutustumaan yli 80 maan tarjontaan. Mukana menossa olimme myös me Lapsiperheen matkablogin kirjoittajat. Viisi työntäyteistä päivää vastasivat minulle todellista matkaa maailman ympäri ja matkakuume kohosi messujen aikana taas huppulukemiin. Perhematkakohteiden bongailun lisäksi emännöin kansainvälisiä Nordic Bloggers Experiencen matkabloggaajia, virittelin Finnmatkojen rikastettua todellisuutta ja olin mukana Tonga Expedition -autiosaarinäyttelyn toteuttamisessa.

Muutamia ohittamattomia Matkamessuvinkkejä kerkesin kuitenkin poimia jaettavaksi myös täällä blogissamme:

Oma maa mansikka

1. Talvilomalla on ihan pakko lähteä Kemin lumilinnaa ihmettelemään ja yöpymään lumilinnan alueelle sijoitetuissa ihanissa Olokolo pesissä tähtitaivaan alle. Pieneen Olokoloon voi ryömiä nukkumaan kaksi aikuista ja 1-2 lasta ja lämmin Olokolo sijoitetaan omaan rauhaan. Suihkuun pääsee eksoottisen yökokemuksen jälkeen kylpylämäiseen uimahalliin, jossa lapsille hupia tarjoaa myös liukumäki. Lumilinna on avoinna 6.4. asti, mutta olokoloissa voi yöpyä vuoden ympäri ympäröivää luontoa ja tähtitaivasta ihaillen.Olokolo kutsuu yöpymään Kemissä

Olokolo kutsuu yöpymään Kemissä

2. Dinosauruksia Oulussa! Olen oppinut kävelemään ja hiihtämään Oulussa, sillä perheemme asui siellä täyttäessäni yksi vuotta. Kiitos vanhempieni hiihtoinnostuksen, voin edelleen kehuskella hiihtäväni tänä vuonna jo 41. talvea, vaikka 40-vuotispäiväni on vasta muutaman viikon kuluttua. Toukokuussa on syytä lähteä Ouluun, sillä London Natural History Museumin tuottama Age of the Dinosaur –näyttely avautuu 2.5.2014 Oulun Taidemuseon tiloihin. Näyttely vie kävijät 65 miljoonan vuoden päähän – dinosaurusten aikaan. Näytteillä on yli 50 yksittäistä näytekappaletta sekä noin tusina kosketeltavaa kohdetta ja animatronista mallia, jotka on sijoitettu aitoihin ympäristöihin. Muutenkin Oulu sopii hyvin perhematkakohteeksi, sillä kaupunki on kokenut todellisen mullistuksen. Siellä on mukavia kahviloita, ravintoloita ja perheille sopivia hotelleja vaikka kuinka paljon ja tiedekeskus Tietomaa tarjoaa paljon tekemistä ja ihmeteltävää kaiken ikäisille lapsille.

Matkamessuilla mukana ollut dinosaurusmalli jaksoi kiinnostaa ja kauhistuttaa myös aikuisia

Matkamessuilla mukana ollut dinosaurusmalli jaksoi kiinnostaa ja kauhistuttaa myös aikuisia

3.Kesäpasseilla enemmän iloa vähemmällä rahalla. Lystimbitto vähäl rahall tarjoaap Rauma.  Pittoreskin Rauman Lystimbitto-passi on maksuton ja sen avulla koko perhe voi pitää lystiä vähemmällä rahalla kesäkuun alusta elokuun loppuun. Lystimbitto vähäll rahall -palvelupakettiin on koottu lapsiperheille tuotteet, joiden hinnat ovat merkittävästi normaalia edullisempia, täysin tai osin maksuttomia.

Etukäteen netistä tilattava perhepassi tarjoaa lystimbitto vähäl rahall Raumall.

Etukäteen netistä tilattava perhepassi tarjoaa lystimbitto vähäl rahall Raumall.

Niko lentäjänpojan kotikaupungissa Rovaniemellä kesäpassi kattaa niin Ranuan eläinpuiston houkutukset kuin vierailut joulupukin pajassa.
Muita kotimaan bongauksia olivat mökkimatkallemmekin sopivasti osuva Lahden moottoripyörämuseo sekä Porin kaupunginteatterin Sound of Music -musikaali, jonne voisin tehdä retken kummityttärieni kanssa.

5. Ulkoilua ja ihania luontoelämyksiä. Sunnuntaina omat lapseni tulivat tutustumaan syksyllä tekemästäni Tonga autiosaariseikkailusta kertovaan valokuvanäyttelyyn. Näyttelyn kuvia katsoessani tuntui kuin olisin kertonut jonkun toisen elämästä ja nuo päivät Etelämerellä löytöretkeilijän retkikunnan mukana vaikuttivat enemmän sadulta kuin matkakertomukselta. Poikieni tutustuessa kajakkiimme tajusin, että ensi kesänä voisin toteuttaa heidän kanssaan jo jonkun kivan melontavaelluksen. Juuri avautunut Outdoorsfinland.fi-portaali tarjoaa tällaisen reissun suunnitteluun hyvät lähtökohdat.

 

Lapset jaksoivat tutkia kajakkia innostuneena Tonga Autiosaariseikkailun näyttelyosastolla

Lapset jaksoivat tutkia kajakkia innostuneena Tonga Autiosaariseikkailun näyttelyosastolla

Muu maa mustikka

1. Legolandiin täytyy ehdottomasti suunnata tänä vuonna. 4-, 6- ja 10-vuotiaat poikamme ovat juuri nyt siinä iässä, että siitä reissusta nauttivat varmasti kaikki. Matka Vekan suorilla lennoilla Billundiin reissu hoituu vaivattomasti. Haluan ehdottomasti yöpyä Legolandin omassa hotellissa, jossa legoilun ihmemaa jatkuu hotellihuoneisiin asti. Toinen hyvä vaihtoehto Tanskassa on maatilamajoitus, johon löytyy monia kohtuuhintaisia vaihtoehtoja Legolandin ympäristöstä. Myös Lalandian lastenmaa ja vesipuisto tarjoavat paljon nähtävää ja koettavaa kävelymatkan päässä Legolandista. Tiesitkö muuten, että Legoland elämyksen voi kokea myös Lontoossa, Münchenissä, Malesiassa sekä Californiassa ja Floridassa.

Suorat lennot Billundiin takaavat tehokkaan reissun elämysmaahan

Suorat lennot Billundiin takaavat tehokkaan reissun elämysmaahan

2. Ennen kuin lapseni kasvavat ulos ”satuiästä” haluan vierailla Ruotsissa Astrid Lindgren maailmassa. Jo vierailu satumaailman nettisivuilla on niin elämyksellinen, että se saa koko perheen suunnittelemaan automatkaa Vimmerbyhyn Etelä-Ruotsiin. Samalla matkalla voisi piipahtaa myös Kolmårdenin eläintarhassa kasvattamassa safarikuumetta ja ihailemassa eksoottisia eläimiä. Tukholman Junibacken on kuulunut suosikkeihini jo pitkään (ja suuntaan sinne taas helmikuun lopussa tällä kertaa nuorimman poikani kanssa), mutta muut naapurimaan lapsiperhekohteet ovat vielä koluamatta.

2014-01-19 16.07.05

Peppi oli tuonut mukanaan messuille ammattitaitoiset kollegansa, joiden esiintymistä oli ilo seurata

3. Perheloma Virossa on paljon muutakin kuin seikkailujen ja tarinoiden Tallinna. Vaikka Tallinnaan aionkin suunnata lapsineni seuravaksi (ehkäpä jo ensi viikonloppuna), sillä upea Titanic näyttely on avoinna vielä maaliskuun loppuun asti. Pian on kuitenkin jo aika suunnitella kesää ja ajattelemme tänä vuonna purjehtia omalla veneellämme Viron rannikolle. Olisi mahtavaa käydä eritasoisia taitoratoja tarjoavassa seikkailupuistossa tai pulahtaa uimaan Pärnun kilometrien mittaiselta hiekkarannalta. Ja Virossa kaikki on vielä mukavasti edullisempaa kuin Suomessa, joten lomailuun mahtuu hiven luksustakin.

Virossa on paljon muutakin nä'htävää kuin Tallinna esittelee Toomas Tärk.

Virossa on paljon muutakin nä’htävää kuin Tallinna esittelee Toomas Tärk.

 

4. Malesia ja erityisesti Langkawin saari ihanine rantoineen houkuttelee seuraavalle kaukolomalle perhettämme. Ajatus upeista rannoista, vehreästä luonnosta ja monipuolisista eläimistä tuntuu ihanalta. Suorat Finnairin lennot veisivät Helsingistä Kuala Lumpuriin joulukuun puolesta välistä alkaen. Mitä jos vaihtaisimmekin perinteisen mökkijoulun lämpöiseen lomaan Aasiassa? Malesiassahan perheemme tarina on saanut aikanaan alkunsakin, kun rakastuin mieheeni kiivetessämme elokuussa 1991 Kaakkois-Aasian korkeimman vuoren Mt. Kinabalun huipulle ihailemaan auringon nousua 4101 metrin korkeudessa. Tämä video antaa hyvän käsityksen Malesian monipuolisuudesta 

5. Matkamessuilla oli tänä vuonna enemmän uusia maita kuin pitkään aikaan. Erityisen hyvin olivat edustettuina Karibian alueen maat Aruba, St. Lucia ja  lapsiperheillekin helpot risteilymatkat. Itse ryhdyin haaveilemaan matkasta Etelä-Amerikkaan luonnon kauniiseen Argentiinaan tai värikkääseen Mexicoon. Onkohan seuraava suuri trendi Matkamessuillakin Lähi-Idän maat? Sinne on kohtalaisen lyhyt lentomatka ja aikaero ei juuri pääse vaivaamaan. Minä lennän poikieni kanssa ensi viikolla Dubaihin ja kerron kokemuksiani Dubaista lapsiperhekohteena. Onko Sinulla hyviä vinkkejä Dubaihin tai muihin Lähi-Idän kohteisiin?

Reissuterveisin, Inna-Pirjetta

Seuraavaksi suuntaan kuitenkin lomalle Dubaihin, mukana reissussa kuvassa näkymät kolme naista sekä neljä 4-10 vuotiasta miehen alkua:)

Seuraavaksi suuntaan kuitenkin lomalle Dubaihin, mukana reissussa kuvassa näkymät kolme naista sekä neljä 4-10 vuotiasta miehen alkua:)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply