Vinkit

Näin kaikkoaa marrasmasennus

marraskuu 14, 2015

En ole koskaan ollut marraskuun suurin fani. Liekö syynä lämmin ja aurinkoinen syksy, pitkään jatkunut aamu-uintikausi vaiko lokakuun aikana toteutettu reissu Thaimaahan, mutta tänä vuonna päätin, etten masennu marraskuusta ja kaamoksesta.

Tein itselleni 10 vinkin listan, jota noudattamalla ainakin kuun alkupuoli on sujunut kuin tanssi. Koska olen tällä viikolla kertonut vinkkilistastani monelle, päätin jakaa sen myös kaikille blogimme lukijoille. Ole hyvä!

Isänpäivän veneretki Lauttasaaren lähisaareen oli loistava osoitus siitä, että huono sää on pelkkä tekosyy!

Isänpäivän veneretki Lauttasaaren lähisaareen oli loistava osoitus siitä, että huono sää on pelkkä tekosyy!

 1. Harrasta liikuntaa

Liikkuminen tekee hyvää, mutta aikaisemmin marraskuussa se on tupannut jäämään pimeyden ja sateen jalkoihin. Nyt aion pitää kiinni aamujoogastani kirkasvalolampun valossa ja käydä ainakin satunnaisesti lenkillä kelistä huolimatta. Lisäksi tällä viikolla aloittamani klassisen pilateksen starttikurssi on osoittautunut todella tehokkaaksi ja energiaa lataavaksi liikunnaksi. Harmi vaan, että Pilates Circle –studio sijaitsee Lauttasaaresta katsoen kaupungin toisella laidalla Tukkutorilla, muuten siellä tulisi varmasti käytyä jatkossakin, sillä sali on Helsingin ainoa, jossa pääsee treenaamaan klassista pilatesta kaikilla laitteilla. Ennen tätä kokeilua en ollut edes kuullut, että pilatekseen kuuluu jotain laitteita, mutta nyt ymmärrän, että ne ovat keskeisessä osassa lajin aidossa harrastamisessa. 55 minuuttia hujahtaa hetkessä ja treeni on todella tehokasta ohjaajan hyvin yksilöllisessä ohjauksessa (yhdellä ohjaajalla on kerrallaan ohjattavanaan korkeintaan neljä liikkujaa). Tämä laji sopii tuloksia hakevalle, mutta kiireiselle liikkujalle.

Pilates Circle -Studiolla harjoitellaan Joseph Pilateksen oppien mukaan.

Pilates Circle -Studiolla harjoitellaan Joseph Pilateksen oppien mukaan.

 1. Pakota itsesi pihalle

Kävele pari ylimääräistä bussipysäkkiä, vie roskat, piipahda naapurissa. Pimeyden laskeuduttua on iltaisin niin helppoa käpertyä sohvan nurkkaan, että mikä tahansa tekosyy kannattaa keksiä saadakseen itsensä edes hetkeksi ulos hapekkaaseen ilmaan. Pieni happihyppely tekee nimittäin ihmeitä. Omalla kohdallani jatkan pyöräilyä läpi talven, joka mahdollistaa happitankkauksen vähintään aamulla ja illalla, usein myös palaverista toiseen siirtyessä.

Lauttasaaren edustalla oleva Käärmesaari on upea luontokohde tosi lähellä Helsingin keskustaa.

Lauttasaaren edustalla oleva Käärmesaari on upea luontokohde tosi lähellä Helsingin keskustaa.

 1. Salli herkuttelu

Normaalisti palaveripullat jää koskematta ja jälkkärit tilaamatta. Marraskuussa annan itselleni kuitenkin luvan herkutteluun silloin kun tekee mieli. Tämän viikon huippuhetki herkuttelussa oli maanantainen lounas Munkkiniemeen vuosi sitten avatussa Veggie-kasvisravintolassa, jonka kermainen lehtileivos vei kielen mennessään. Kuvan herkut ovat puolestaan Kahvila Makersin raakakakkuja Lauttasaaren kulttuurikeskus Sähinässä, jossa työpisteeni nykyään sijaitsee.

Peruspalaveri? Tällä viikolla juhlistettiin järjestämäni Nordic Bloggers' Experiencen blogimarkkinointikilpailun voittoa.

Peruspalaveri? Tällä viikolla juhlistettiin järjestämäni Nordic Bloggers’ Experiencen blogimarkkinointikilpailun voittoa.

 1. Nauti punaviinistä

Lomakausien ulkopuolella olen vaihtelevalla menestyksellä yrittänyt noudattaa sitä periaatetta, että arkisin ei juoda viiniä. Nyt marraskuussa palasin kuitenkin muistoissani Pariisissa viettämäämme vuoteen ennen lasten syntymää. Asuimme pienessä vinolattiaisessa asunnossa Ile Sain Louis’n saarella aivan kapungin ytimessä. Työpäivät olivat pitkiä ja talvikuukaudet Pariisissakin yllättävän pimeitä. Kotiin saapuessamme teimme hyvää ruokaa ja kotikatumme viinikauppiaalta haettu hyvä punaviini maistui lähes joka ilta. Yksi lasillinen on juuri sopivasti. (Tätä kirjoittaessani kuulin juuri viime yön kamalista terrori-iskuista Pariisiissa ja lämpimät ajatukset ovat kaikkien siellä olevien sekä osallisten luona.)

 1. Sytytä kynttilä ja nauti elävän tulen tunnelmasta

Sytytän kynttilöitä ulos ja sisään joka ilta kotiin tullessani. Eilen saavuttuamme mökille tänne Pertunmaalle sytytin pihalle kymmenen lyhtyä, jotka ihanasti loivat tunnelmaa myös tänään aamuhämärissä poikien kanssa herätessämme. Kynttilöiden sytytys on pojistakin tosi kivaa ja tulen käsittelyn harjoittelu on tarpeellinen taito. Myös takkatuli on tällä viikolla lämmittänyt muutamana iltana ja tänään laitamme täällä mökillä nuotiolla loimulohta. Elävän liekin ja tulen tuijottelu vie helposti meditatiiviseen tilaan.

Käärmesaaren tulipaikalla kelpaa lämmitellä myös sadesäällä.

Käärmesaaren tulipaikalla kelpaa lämmitellä myös sadesäällä.

 1. Älä säästele kausivalokoristeluissa

Jo äitiyslomalla ollessani päätin, että jouluvalot voi hyvin ripustaa marraskuussa paikoilleen, silloin niitä kutsutaan kausivaloiksi. Vain joulutähdet jätän adventin aikaan. Muuten lisäilen valoja joka viikko niin ulos kuin sisälle. Periaate on: ”liikaa valoa ei voi olla”.  Täällä mökillä olemme tänä vuonna käyneet niin vähän, että huomasin eilen, että kaikki ulkovalot olivat edelleen paikallaan edellisvuodesta Myös kirkasvalolamppu on käytössä joka aamu.

 1. Pussaa ja paneskele

Läheisyys tuo lämpöä ja hyviä endorfiineja. Halaa työkaveria, pidä lapsia sylissä, ota aikaa puolisosi kanssa ja päätä nauttia marraskuusta myös suomalla itsellesi ja läheisillesi hellyyttä ja seksiä.

Enemmän rakkautta - Vähemmän masennusta!

Enemmän rakkautta – Vähemmän masennusta!

 1. Nuku enemmän

Monilla meistä unentarve selkeästi lisääntyy pimeyden myötä. Yksinkertainen neuvo on se, että nukkuu enemmän. Päätä jo lapsia nukkumaan laittaessasi, että menet itsekin ajoissa nukkumaan. Sen sijaan, että kasaat pitkän listan lasten nukahtamisen jälkeen tehtävistä hommista, niin pesetkin hampaat ja laitat itsellesikin pyjaman päälle. Viikonloppuna ota rohkeasti päivätorkut tai palaa sänkyyn lastenohjelmien alettua.

 1. Järjestä itsellesi joka viikoksi jotain odotettavaa

On ihanaa, kun joka viikko on jotain kivaa odotettavaa. Ensin juhlittiin Halloweenia, sitten isännöin kansainvälisiä matkailubloggaajia Lontoon messuilla ja tapasin pitkästä aikaa Lontoossa asuvan serkkuni. Viime viikonloppuna rakkaat tyttökaverini tulivat meille viettämään saunailtaa, piipahdimme ELMA-messuilla eläimiä ja metsäkoneita ihailemassa, teimme isänpäivän veneretken kaatosateessa Lauttasaaren edustalle, järjestimme sampanjanjuontipalaverin Nordic Bloggers’ Experiencen Blog Marketing Awards voiton kunniaksi ja tilasin lippuja Mamma Mia musikaaliin sekä Oopperan balettikoulun joulunäytökseen.

Marraskuussa on hyvä aika tavata kummilapsia ja kavereita, muistella menneitä reissuja ja suunnitella vaikka ensi vuoden kesää.

Ensi viikolla järjestämme Sail for Good -karonkan, piipahdan Tukholmassa Meet the World –tapahtumassa, menemme lasten ja kavereiden kanssa Mega Posseen, osallistun matkabloggaajien pikkujouluihin ja ystäväni synttäreille. Suunnittelemme myös keskimmäisen poikani 8-vuotissynttäreitä ja isäni 70-vuotislounasta sekä tyttökavereiden Tallinnan jouluostosreissua sekä Innastuksen pikkujouluja. Paljon kivaa odotettavaa, jota puuhaillessa pimeys unohtuu ja ajatuksen pyörivät juhlien ja tapahtumien järjestelyn ympärillä.

Lontoon WTM messuilla sain isännöidä yli 70 matkabloggaajan joukkoa Visit Finlandin osastolla.

Lontoon WTM messuilla sain isännöidä yli 70 matkabloggaajan joukkoa Visit Finlandin osastolla.

 1. Innostu jostain uudesta

En tiedä johtuuko se näistä edellisestä yhdeksästä vinkistä, mutta tänä vuonna marraskuu on ollut uuden synnyttämisen aikaa. On ollut helppoa innostua aivan pähkähulluistakin projekteista. Tällä viikolla olin SLUSHissa tapaamassa Nokian Virtual Reality tyyppejä, suunnittelimme Sannan ja Nellan kanssa ensi kevään PINGiä, kuuntelin löytöretkeilijä Pata Degermanin uskomattomia suunnitelmia ja sain uuden mediakasvatukseen liittyvän valmennusidean.

Olen ollut aivan liekeissä! Jes! Lisää tätä!

SLUSH oli inspiroiva. Tiesitkö, että Flickr'n perustaja Caterina Fake asuu osittain Suomessa ja on ollut mukana perustamassa Kahvila Siiliä Käpylään?

SLUSH oli inspiroiva. Tiesitkö, että Flickr’n perustaja Caterina Fake asuu osittain Suomessa ja on ollut mukana perustamassa Kahvila Siiliä Käpylään?

+ 11. Tee värivallankumous

Pukeutuminen on osa kaamosta. Katsopa ympärillesi, ihmiset unohtavat värit ja ainakin joka toisella vastaantulijalla on päällä mustaa. Tee vallankumous ja vedä päällesi keltainen swetari (omassani lukee: Anything can happen with inspiration), laita päällesi kukkamekko villapaidan legginsien kaveriksi, pukeudu punaisiin farkkuihin tai yllätä uudella huulipunasävyllä.

Lontoossa ihanat kukkapuodit joka kulmassa ilahduttivat muuten harmaata ja sumuista katukuvaa.

Lontoossa ihanat kukkapuodit joka kulmassa ilahduttivat muuten harmaata ja sumuista katukuvaa.

Ja jos mikään muu ei auta, niin karkaa aurinkoon. Tässä mun vinkit mihin marraskuussa kannattaa lasten kanssa lähteä aurinkoa katsomaan. Listaan lisään ehdottomasti myös tänä syksynä kokemamme Thaimaan ja erityisesti upean Koh Sametin saaren, josta kirjoittelen ihan pian lisää.

Mikä on sinun vinkkisi marrasmasennuksen karkoittamiseen?

Mahtavaa Marraskuuta!

-Inna-Pirjetta

Pilates Circle -Studion starttikurssi on Innastuksen bloggaajille järjestämä kampanja, jossa minulla on ollut mahdollisuus olla mukana. Kokemuksiaan kokeilusta ovat kirjoittaneet myös Aamukahvilla ja Endorfiinikoukussa.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply