Vinkit

Neste – Näin huolehdit matkalla lasten riittävästä tankkauksesta

toukokuu 29, 2014

”Hattu, aurinkosuoja ja vesipullo” -mantra kannattaa jokaisen lasten kanssa lämpimissä maissa matkustavan painaa mieleensä. Raikas juomavesi ja riittävä nesteytys ovat tärkeitä aikuisillekin, mutta lapsille ne ovat toiminnan edellytys. Mitä eksoottisemmasta kohteesta on kyse, sitä tarkemmin tulee huolehtia veden puhtaudesta ja pyrkiä käyttämään vain pullotettua vettä. Kehitysmaissa on pulloveden ostamisessakin oltava tarkkana. Varminta on ostaa vettä vain isoista kaupoista ja suosia yleisimpiä merkkejä, jolloin todennäköisimmin välttyy huijareiden pullottamalta kaivovedeltä.

2014-05-15 11.13.06

Omat kannelliset taikamukit tai vesipullot pienemmille reissaajille on hyvä olla mukana, ja niitä on helppoa täyttää isoista vesipulloista. Pidemmällä matkalla on kuitenkin huolehdittava tarkasti näiden omien juomapullojen ja mukien tiskauksesta. Tiskauksen voi myös korvata mukien keittämisellä, jolloin bakteerit kuolevat aivan kuten tuttipulloistakin. Varmin, vaikkakin epäekologisin tapa on käyttää kertakäyttöisiä vesipulloja.

Pirtelö on hyvä energia- ja nestetankkausvaihtoehto aurinkolomalla

Pirtelö on hyvä energia- ja nestetankkausvaihtoehto aurinkolomalla

Joskus huonosti juovan isomman lapsen nestetankkaus muodostuu todelliseksi haasteeksi. Silloin kannattaa kokeilla veden lisäksi limsaa, kaakaota, trippimehuja, laihaa mehua tai jopa mehujäätä. Jääpalat kannattaa lähtökohtaisesti aina jättää pois, ellei voi olla varma, että ne on tehty puhdistetusta vedestä, ainakin maissa joissa vesijohtovesi ei ole juotavaa. Joihinkin maihin voi olla syytä ottaa mukaan vedenpuhdistustabletteja. Erityisesti jos reittinne kulkee pienempiin kyliin tai maaseudulle. Vedestä saa juomakelpoista myös keittämällä sitä vähintään viisi minuuttia, jolloin bakteerit, virukset ja alkueläimet kuolevat.

Vinkki: Lapsiperheen matkakäsikirja

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply