Vinkit

VINKKI: Näin sujuu check-in ja matkatavaroiden jättö automaatilla Helsinki-Vantaalla

helmikuu 21, 2015

Kun matkaan lähtöön on enää vuorokausi, on aika suorittaa tsekkaus lennolle. Lähes kaikilla lentoyhtiöillä tsekkaus onnistuu helpoimmin etukäteen netissä viimeistään 24 tuntia ennen lennon lähtöä. Madeiralle lensimme Aurinkomatkojen suoralla lomalennolla, joka oli Finnairin operoima, Madeiran vinkeistä kerroin ennen reissuamme täällä. Finnairin lomalennoilla tsekkaus avautuu jo 36 tuntia ennen lennon lähtöä ja netistä löytyy myös yksityiskohtaiset ohjeet check in -kirjautumiseen. Itse yritin moneen kertaan kirjoittaa kenttään vahvistuksesta löytyvän varausnumeron ennen kuin tajusin käyttää alempaa sukunimen perästä löytyvää lentoyhtiöviitettä, jossa on siis isoja kirjaimia ja numeroita. (ihan niin kuin ohjeessa sanotaan)

Kentällä sitten täytyy tulostaa matkatavaratarrat ja samalla tulostuvat tarkastuskortit, vaikka ne ovatkin jo kännykässä lähtöselvityksen jäljiltä. Olen sitä tarrojen oikeaoppista kiinnittelyä moneen kertaan pohtinut, joten tässä nyt kertaalleen ohjeet miten hoituu itsepalvelu matkatavaroiden jättäminen Helsinki Vantaalla:

1. Tunnistaudu automaatilla passilla, lentoyhtiöviitteellä tai kanta-asiakaskortilla. 2. Valitse ruumaan menevien matkalaukkujen määrä (yleensä 1 sisältyy Finnairin lipun hintaan) 3. Tulosta matkatavaratunnisteet 4. Liimaa tunnistetarrat laukkuihin huolellisesti 5. Liimaa pienet varaviivakoodit toiseen kohtaan laukussasi (näiden avulla laukkusi tunnistetaan jos varsinainen tarra irtoaisi).

1. Tunnistaudu automaatilla passilla, lentoyhtiöviitteellä tai kanta-asiakaskortilla.
2. Valitse ruumaan menevien matkalaukkujen määrä (yleensä 1 sisältyy Finnairin lipun hintaan)
3. Tulosta matkatavaratunnisteet
4. Liimaa tunnistetarrat laukkuihin huolellisesti
5. Liimaa pienet varaviivakoodit toiseen kohtaan laukussasi (näiden avulla laukkusi tunnistetaan jos varsinainen tarra irtoaisi).

6. Kiinnitä varmistustarrat hyvään talteen itsellesi (näiden avulla mahdollisesti kadonnut matkatavara jäljiltetään) 7. Mene self service backdrop tiskille 8. Seuraa näytön ohjeita ja lue viivakoodilukijalla laukkujen tunnisteet yksi kerrallaan ja lähetä laukut ruumaan.

6. Kiinnitä varmistustarrat hyvään talteen itsellesi (näiden avulla mahdollisesti kadonnut matkatavara jäljiltetään)
7. Mene self service backdrop tiskille
8. Seuraa näytön ohjeita ja lue viivakoodilukijalla laukkujen tunnisteet yksi kerrallaan ja lähetä laukut ruumaan.

Madeiran lento lähtee miellyttävästä 11:50, joten kentälle ei tarvinnut kiirehtiä kukon laulun aikaan ja turvatarkastuksessakin oli mukavan väljää kaikkien kiireisten työmatkalaisten jo ehdittyä omille aamulennoilleen. Vinkkejä lentämiseen lasten kanssa löytyy aikaisemmasta kirjoituksestamme.

Jos kuitenkin lähtösi Finnairilla sattuu olemaan aikainen, kannattaa harkita matkatavaroiden tuomista kentälle edellisenä iltana, jolloin voi aamulla siirtyä suoraan turvatarkastukseen pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa. Ruumaan menevät tavarat pitää tuoda kentälle klo 17-21.30 välisenä aikana ja ainakin oman kokemukseni mukaan on mukavan rentoa sitten aamulla tepastella suoraan lähtöportille ilman tavaroiden roudaamista. Perheen pakkauslista löytyy täältä.

Onnistuneen lennon jälkeen perillä kohteessa! Pojilla riittää energiaa ja sitä on paras päästä käyttämään heti!

Onnistuneen lennon jälkeen perillä kohteessa! Pojilla riittää energiaa ja sitä on paras päästä käyttämään heti!

Lentomatkan jälken emme jääneet hotelliin matkatavaroita purkamaan, vaan suuntasimme rantaan tervehtimään paikallisia kalastajia ja nauttimaan iltapäivän auringosta.

Lentomatkan jälken emme jääneet hotelliin matkatavaroita purkamaan, vaan suuntasimme rantaan tervehtimään paikallisia kalastajia ja nauttimaan iltapäivän auringosta.

– Inna-Pirjetta

Matka toteutettu yhteistyössä Madeiran turistitoimiston ja Aurinkomatkojen kanssa. Kaikki kokemukset ja kommentit ovat omiani ja perustuvat keräämääni materiaaliin 16.-23.2.2015 sekä aikaisemmilla matkoillani Madeiralle.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Milla helmikuu 22, 2015 at 14:27

  Lentoyhtiöillä näyttää olevan tässäkin erilainen kirjo käytäntöjä. Me teimme Pariisista lähtevän talvilomalentomme check inin hyvissä ajoin jo kotona. Samalla kertaa boarding cardien kanssa sai tulostettua valmiiksi lipukkeet matkatavaroihin. Matkatavaroiden lipukkeille sai lentokentältä uudestaankin käytettävissä olevat muovikotelot, jotka kiinnitettiin matkalaukkuihin. Siitä huolimatta Pariisin kentällä matkatavarat vastaanotti virkailija.

  Paluumatkalla kohteestamme teimme check inin lentokentällä automaatissa. Matkatavaroille lipukkeet sai kuitenkin virkailijalta tiskiltä. Heräsi kysymys veikö tämä matkustajalta lopulta enemmän aikaa kuin jos olisi joutunut jonottamaan vain kerran eikä kahdesti, sekä automaatille että matkatavaratiskille. Saattaa olla, että Ranskan turvallisuustilanteen vuoksi käytäntö oli, että virkailija tarkastaa matkatavarat vielä ennen luovuttamista.

  • Reply Inna-Pirjetta Lahti helmikuu 24, 2015 at 19:18

   Kiitos Milla hyvästä selvityksestä. Juuri näin se on, että todella paljon vaihtelee eri kentillä ja lentoyhtiöillä nämä toimintatavat. Monet blogimme lukijat matkustavat myös Finnairilla, siksi ajattelin jakaa nämä vinkit tässä. Monesti olen itsekin miettinyt, että mitä ideaa itsepalvelussa on silloin, kun kuitenkin on virkailija vastaanottamassa laukut. Ehkä se menee joutuisammin, kun paikkavalinta on tehty jo valmiiksi kotona:)

  Leave a Reply