Kaupunkikohteet Tallinna Viro

Tallinna: Nuku nukketeatterimuseo – täydellinen lapsiperheen kokemuskeidas

marraskuu 27, 2016

Roolileikkejä NukussaNukussa tarjoillaan herkullista keittolounasta.Omaa nukkea tekemässä

 

Kun lasten kanssa lähtee matkalle, on tärkeintä kartoittaa lapsiystävälliset taukopaikat etukäteen. Ne toimivat ikään kuin keitaina reissupäivän aikana. Luulin tuntevani Tallinnan suhteellisen hyvin, mutta jostain syystä, en ollut koskaan kuullutkaan Nukusta. Nukketeatterimuseosta vanhan kaupungin sydämessä, missä toimii paitsi 65 vuotta vanha nukketeatteri, myös nukketeatterimuseo, jossa lähes kaikki on mahdollista ja ennen kaikkea sallittu. Saa koskea, saa näpertää, pitää ääntä ja leikkiä.

”Kun lasten kanssa lähtee matkalle, on tärkeintä kartoittaa lapsiystävälliset taukopaikat etukäteen.”

Me olimme reissussa tällä kertaa 6- ja 8-vuotiaiden tyttöjen kanssa. Nautimme ensin herkullisen keittolounaan (sose- ja borssi-keittoa) Nukun kahvilassa (os. Nunne 4, vain parisataa metriä vanhankaupungin torilta), joka sisustukseltaan hyvin yksinkertainen mutta kuitenkin juuri sopivan tilava lasten touhotuksille. Tarjolla on keittoa, voileipiä sekä leivonnaisia – ei mitään sen suurempaa purtavaa.

Vierailulla NukussaNukun leikkihuone Nukketeatterileikkejä Nukussa

Nukussa on erittäin iso lasten leikkitila, jossa on paljon leluja. Se sopii sekä taaperoille että isommille lapsille. Ilmapiiri kahvilassa on myös sen mukainen, että tuntee olonsa tervetulleeksi, vaikka ääntä lähtisi enemmänkin.

”Parasta on, että Nukussa on erittäin iso ja hieno lasten leikkitila. Se sopii sekä taaperoille että isommillekin lapsille.”

Aika pian siirryimme kiertämään museota, jossa tutustuimme nukketeatterin historiaan, mutta ennen kaikkea testailimme ja nautiskelimme kaikilla aisteilla. Varjoteatteria, hiekka- ja vesileikkejä, erilaisten nukkerepertuaarien testausta ja totta kai myös oman nukketeatteriesityksen tekemistä. Saimme lisäksi askarrella itse yksinkertaiset nuket (4,5 euroa) –  varaus tehtävä etukäteen: muuseum@nuku.ee. Kierros päättyi roolileikkeihin kakkoskerroksen niin sanotussa kampaushuoneessa, jossa voi pukeutua prinsessaksi, ballerinaksi tai vaikka ampiaiseksi. Siinä touhussa hujahtikin sitten tunti.

Nukussa on myös päivittäin nukketeatteriesityksiä kaikenikäisille, mutta emme ehtineet tällä kertaa katsastaa niitä. Lauantaisin ja sunnuntaisin klo 13:30 järjestetään säännöllisesti 6 euron näytöksiä, mikä pitää sisällään myös sisäänpääsyn museoon. Paikka toimii kuitenkin myös ihan sellaisenaankin ihanana taukopaikkana Tallinnan lapsiperheellisille kaupunginvalloittajille.

Inari
PS. Kannattaa katsastaa myös museon alavessa, joka on tehty Liisa Ihmemaassa -teemalla. Ennakkoon voi valmistautua Grimmin veljeksien satuja lukemalla, niitä käsitellään moneen otteeseen museokierroksella.

Kohde: Nuku Nukketeatterimuseo, Tallinna Vanha kaupunki

Osoite: Nunne 4

Mukana matkassa: Kaksi Ronjaa 6- ja 8-vuotiaat, sekä kaksi äitiä

Tämän blogipostaus on tehty yhteistyössä VisitTallinnan ja Pienen Ideapuodin kanssa. Kirjoitus perustuu omiin kokemuksiini.

Nukkejen tekoa Nukussa.Varjoleikkejä NukussaPikku ballerina Nukussa

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply June Yeoh karjalainen marraskuu 29, 2016 at 11:13

    Nice stories and experience from you, will visit those places in Tallinn next week. Kiitos

  • Leave a Reply