Kaupunkikohteet Viro

Vauvan kanssa Tallinnassa

tammikuu 16, 2014
Kuopuksen ensimmäinen ulkomaanmatka Tallinnassa sujui mainiosti.

Kuopuksen ensimmäinen ulkomaanmatka Tallinnassa sujui mainiosti.

Vauvan kanssa on helppo matkustaa – se tuli jälleen todistetuksi tällä viikolla, kun suuntasin kuopukseni kanssa ensimmäiselle ulkomaanmatkalle. Kohde oli tosin vain lähinaapurimme Tallinna, mutta samanlaista kärryissä viihtymistä sekin vaati kuin mikä tahansa muu reissun päällä oleminen. Jos bebe viihtyy vaunuissa ja kantorepussa, niin kohteessa voi mennä aika lailla aikuisen ehdoilla. Ja niin mentiin tälläkin reissulla, joten tässä kivoja vauva-aikuis-kombovinkkejä Tallinnaan. 

Laivalla…

Koko päivän haastavin osuus oli ehdottomasti aamuherääminen kello kuusi. Kiirehän siinä tuli laivasatamaan, joten lopulta pikkuneiti sujahti vaunujen untuvamakuupussiin suoraan sängystä yökkärissä. Aamusyötöt ja vaatteiden vaihdot sujuivat kätevästi laivan hytissä, joka tuo muuten erittäin mukavaa helpotusta ja omaa rauhaa reissaamiseen eli on todellakin lisähintansa väärti. Muutenkin Eckerö Linen Finlandia laiva oli positiivinen yllätys lapselliselle. Se oli siisti ja ainakin arkena vailla öykkäreitä. Laivalle ja laivalla oli helppo liikkua myös isopyöräisillä Gesslein-jyrillämme. Buffet, kaupat, hissit ja ravintolat  olivat kaikki tilavia liikkua, mutta hyttimme ovi ei olisi halunnut päästää vaunuja sisälle saakka. Runnomalla ja hieman limittäin ne kuitenkin sujahtivat sisään, mutta suosittelen reissuun matkarattaita. Ne mahtuisivat myös kätevästi hytissä sänkyjen väliin. Eckerö Linelta löytyy pieni leikkihuone ja muutama lastenhoitohuone, mutta itse viihdyin vauvan kanssa parhaiten kuudennen kerroksen respan viereisessä rauhallisessa loungessa. Laivamatka kesti kaksi ja puoli tuntia.

Liikkuminen…

Koska olimme matkassa reilun kymmenen kansainvälisen #nbefinland -bloggaajan kanssa, liikuimme Tallinnassa minibussi-taksilla. Se oli todella kätevää vauvankin kanssa, sillä vaunut sai nostettua takakonttiin kokonaisina ilman venkslausta kokoamisesta. Koppaa vauvoineen pidin taksimatkat sylissä. 

 tallinna2_jpg

Nähtävää… 

Satamasta suuntasimme taksilla Lentosataman Titanic-näyttelyyn, johon olisi voinut myös kävellä helposti vartissa. Maaliskuun loppuun saakka kestävää maailmaa kiertävää näyttelyä voi suositella sydämen pohjasta, ja siellä olisi saanut kulumaan enemmänkin kuin kaksituntisen. Jokainen esine oli oikean Titanicin syvyyksistä nostettu ja tarinoita laivan matkustajista oli tarjolla useita. Pääsylippuna toimi kopio todellisen matkustajan lipusta ja näyttelyn lopussa selvisi, oliko oman lipun henkilö selviytyjien joukossa vai ei. Sekä minulle että bebelle osuivat onnellisten ykkösluokkalaisten liput… Museossa on paljon tekemistä lapsille muutenkin. Muun muassa seikkailu oikeaan sukellusveneeseen ja lentosimulaattorin ohjaaminen.

Titanic-näyttelyn jälkeen tutustuimme Kalasatamassa sijaitsevaan Estonian Design Houseen, joka tarjosi hipelleltäväksi ostajille virolaisten suunnittelijoiden helmiä mukaan lukien lasten puisia leluja, nahkaisia kantoreppuja ja suosikkeja omasta lapsuudestani: paperinukkeja. Ja vitsi millä hinnalla… Esimerkiksi upeita suunnittelijoiden silkkiluomuksia pystyi lunastamaan itselleen alle satasella. Yläkerrassa sijaitsi coolin Ausdesign-vaatemerkin suunnittelustudio ja suloinen kahvila kivalla pihaterassilla. Suosittelen etenkin kesäaikaan tutustuttavaksi.

Päivän päätteeksi teimme vakiokierroksen vanhaan kaupunkiin, mutta koska en mahtunut Gesslein-jyrilläni pienten putiikkien ovista sisään, shoppailimme Viru-kauppakeskuksessa. Se tarjoaa oivat puitteet kärryilylle – tässä vaiheessa kantoreppukin osoittautui tarpeelliseksi, sillä bebe oli päiväunensa nukkunut.  Vaikka olen reissannut aikaisemmin esikoiseni kanssa paljon ympäri Eurooppaa, törmäsin vasta täällä ensimmäistä kertaa siihen, että imettämiseen kahvilassa suhtauduttiin todella negatiivisesti. Vauvani oli verhoiltu harsoliinaan eikä sivullisille tarjoutunut todellakaan minkäänlaisia näkymiä  intiimialueille, mutta silti eräs vanhempi nainen tuli huomauttamaan närkästyneenä, että vauva kuuluu syöttää vauvanhoitohuoneessa. Sellainenkin siis Viru-keskuksesta löytyy.

Syötävää…

Lounaan nautimme ihastuttavassa Kalamajan kaupunginosassa sijaitsevassa, vanhan taidestudiotiloihin rakennetussa  Kukeke-bistrossa. Sen yläkerrasta löytyi beben Tallinnan päivän hitti, nimittäin viherkasvin jouluvalot, joiden alla jaksoi jokellella puoli tuntia eli sopivasti koko lounaan ajan. Tarjolla oli myös upottavia nojatuoleja, jotka olivat täydellisiä syöttöpuuhiin. Ihana paikka ja jumalaista ruokaa. Paikallinen isä vinkkasi, että vastapäätä sijaitsee yhtä hyvä mutta vieläkin lapsiystävällisempi ravintola F-Hoone, jossa on myös hieno leikkitila perheen pienimmille.  Kokeilemme sitä ensi kerralla.

Kaiken kaikkiaan päivä oli oikein mukava. Ensimmäiset kunnon itkuraivarit tulivat vasta iltapäivästä, mutta nekin talttuivat kantoreppuun pääsemisellä. Ja kuten sanotaan, matkailu kehittää: kotimatkalla laivassa bebe kääntyi ensimmäistä kertaa mahalta selälleen.

Ensi kerralla mukaan matkarattaat ja enemmän aikaa Titanic-näyttelyssä, ja tietenkin teidän Tallinnan vinkit. Kertokaa ihmeessä omista kokemuksistanne ja parhaista vinkeistä?

Matkaterkuin

Inari

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/11618843/?claim=yh4y2ygvwpn”>Seuraa blogiani Bloglovinin avulla</a>

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Tanja Holmberg tammikuu 16, 2014 at 18:47

  Ihania kuvia reissulta! Titanic-museo on todellakin käynnin arvoinen.

  Pienille tytöille ja pojille, 3-12-v, sopii hyvin vanhassa kaupungissa oleva NUKU-museo. Ihana, mielikuvituksellinen paikka täynnä nukketeatterin nukkeja monella eri teemalla.

  Ja lapsiperheille kahvila Komeet, kauppakeskus Solariksen ylimmässä kerroksessa, Kansallisoopperaa vastapäätä, on hieno paikka. Hyvää ruokaa, hieno palvelu ja mahtavia kakkuja ja leivoksia.
  http://www.nuku.ee/english/
  http://www.kohvikkomeet.ee

  Tv. Tanja, Pieni Ideapuoti

  • Reply Inari Fernandez tammikuu 16, 2014 at 19:38

   Moi Tanja, kiitos vinkeistä – todellakin kokeilemisen arvoisia! Ihania Tallinnan reissuja ja muitakin teille! -Inari

 • Reply katri huhtikuu 22, 2015 at 07:47

  Rempatussa Finlandiassa loungeen ei vissiin haluta lapsia eikä näiden vanhempia, sillä lapsen pääsy maksaa nyt loungeen saman verran kuin aikuisenkin. Siis myös pikkuvauvan.
  Että niin lapsiystävällinen suomalaisfirma on Eckerö.

  • Reply Inna-Pirjetta kesäkuu 30, 2015 at 20:26

   Hei Katri,
   Eckeröllä on nyt kesän ajaksi avattu kokoustiloihin todella kivat leikkitilat lapsille. Tiloissa on paljon puuhaa ja myös järkättyä ohjelmaa. Loungen puoli on tosiaan enemmänkin rauhalliseen työskentelyyn tarkoitettu ja olettaisin, että tuo hinnoittelu liittyy siihen.

  Leave a Reply