Blogi

Matkahaaveista totta – Myös lasten kanssa

tammikuu 9, 2014

 

Inari Fern‡ndez ja Inna-Pirjetta Lahti 2012

Näillä sivuilla jaamme parhaat vinkit kaiken ikäisten lasten kanssa matkustamiseen ulkomaille ja kotimaan kohteisiin. Majoitumme lastemme kanssa niin hotelleihin, vuokrataloihin, telttaan, mökkiin tai purjeveneeseen niin kesäisin kuin talviaikaan. Mielestämme oleellista ei ole, minne reissaa tai kuinka kauan matka kestää, vaan se, että uskaltaa lähteä ja toteuttaa haaveensa myös lasten kanssa. Olemme toimittajasisarukset ja meillä on yhteensä viisi lasta. Inna-Pirjetan kolme poikaa ovat 10-, 6-, ja 4-vuotiaat, Inarin tyttäret ovat 3 vuotta ja nuorempi vasta 2,5 kuukautta.

Mielestämme oleellista ei ole, minne reissaa tai kuinka kauan matka kestää, vaan se, että uskaltaa lähteä ja toteuttaa haaveensa myös lasten kanssa. Kaikki lähtee asenteesta. Pitää hyväksyä se, että jälkikasvun seurassa matkustaminen on erilaista kuin ilman heitä. Lasten kanssa matkailu tarkoittaa ennakointia, kompromisseja ja yllättäviäkin kommelluksia, mutta ennen kaikkea perheen yhdessäoloa ja unohtumattomia kokemuksia. Se tarjoaa mahdollisuuden kokea enemmän ja uudesta näkökulmasta. Mielestämme matkustamisella on myös tärkeä rooli lasten maailmankuvan rakentumisessa.

Olemme kumpikin aina rakastaneet matkustamista, ja omalla kohdallamme matkailu lasten kanssa alkoi heti äitiyslomalla. Silloin aikaa oli paljon mutta rahaa vähän, joten tavoitteenamme oli matkustaa mahdollisimman paljon pienellä budjetilla. Tutuiksi tulivat niin kavereiden poikamiesboksit suurkaupunkien keskustoissa kuin sukulaisten vierashuoneet viinitiloilla. Kantapään kautta opimme, että lasten kanssa matkustaessa on otettava huomioon asioita, joita ei aikaisemmin tullut edes ajatelleeksi. Matkojen jälkeen kokemuksia on vaihdettu innokkaasti ystäväperheiden kanssa niin käytännöistä kuin hyvistä matkakohteista.

Syksyllä 2012 kokemuksiemme pohjalta syntyi Lapsiperheen matkakäsikirja. Nyt on aika avata Suomen ensimmäinen perhematkailuun keskittyvä blogi. Tervetuloa mukaan!

Otamme mielellämme vastaan palautetta, vinkkejä, ajatuksia ja ehdotuksia. Muistathan myös jakaa omat kokemuksesi kommentteissa!

Inari & Inna-Pirjetta

Blogin kirjoittajat ovat kirjoittaneet Lapsiperheen matkakäsikirjan

Blogin kirjoittajat ovat kirjoittaneet Lapsiperheen matkakäsikirjan

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply