Egypti Rantalomat

Egypti: Matkakuumetta ja turvallisuuspohdintoja

marraskuu 16, 2014

Tarkoitukseni oli kirjoittaa asiallinen postaus Egyptistä matkailumaana, mutta pakko myöntää, että matkakuume meinaa viedä mennessään. Snorkkelit on kaivettu esiin, retkiohjelmia on selailtu ahkerasti ja hotellimme nettisivuilla vierailtu useita kertoja, pojat jopa lukivat aikaisemmin kirjoittamani postauksen hotellistamme ja suunnittelevat jo innoissaan lomavideoiden kuvaamista uudella action kamerallamme.

2014-11-13 19.26.09-1

Käväisin kuitenkin äsken ulkoministeriön matkustustiedote sivustolla ja palaan nyt hetkeksi viime viikon World Travel Marketin tunnelmiin, jossa osallistuin Egyptin turistiministeriön järjestämään lehdistötilaisuuteen.

Faktaahan on, että matkailu Egyptiin on romahtanut rajusti vuoden 2011 kansannousun myötä. Tämä on maalle todella rankka paikka, sillä matkailu on yksi maan tärkeimmistä tulonlähteistä. Kun vuonna 2010 maassa vieraili noin 15 miljoonaa turistia, ei viime vuonnakaan päästy vielä edes 10 miljoonan matkailijan kokonaismäärään. Tänä vuonna on tilanne kuitenkin parantunut ja Suomestakin Finnmatkat otti nyt uudestaan Egyptin rantakohteet Hurghadan ja Marsa Alamin ohjelmaansa. Myös kokonaislukujen valossa näyttää siltä, että tilanne on tämän vuoden aikana kohentumassa.

Kämmenselkääni taiteiltiin kaunis hennatatuointi Egyptin osastolla World Travel Marketissa.

Kämmenselkääni taiteiltiin kaunis hennatatuointi Egyptin osastolla World Travel Marketissa.

Egyptin saaminen takaisin suomalaisten lomavalikoimaan on tärkeää, sillä mikään muu kohde ei sitä etenkään talvikuukausina ole pystynyt täysin korvaamaan. Egyptissä yhdistyvät erittäin hyvä hinta-laatusuhde, sopivan lyhyt lento ja miellyttävä ilmasto. Tarjolla on myös erinomainen valikoima erityisesti perheille suunnattuja all inclusive -hotelleja ja Punaisenmeren sukellus- ja snorklausmahdollisuudet ovat vertaansa vailla.

Egypti on jo pitkään ollut yksi suomalaisten suosituimmista lomakohteista ja sen takia Egypti toimii myös tulevien Matkamessujen partnermaana tammikuussa. Pientä levottomuutta huomaan kuitenkin tuntevani matkustustiedotteita tutkiessani ja niiden lukeminen vahvistaa käsitystäni siitä, että Egyptin historialliset kohteet, aito elämä ja kaupungit saavat nyt suosiolla jäädä toivottavasti seuraavaan vierailuun.

Tiedotteessa sanotaan, että turvallisuustilanne Marsa Alamin lomakeskuksessa on pysynyt vakaana. Pientä kiusaa poliitikot ovat kuitenkin aiheuttaneet myös Finnmatkoille, sillä sain tällä viikolla kuulla, ettei Pohjoismainen henkilökunta ole saanut työlupiaan, joten Bamse-kerhon toimintaa ei päästä lomallamme testaamaan. Samoin ohjatut liikuntatunnit jäävät vain haaveeksi. Onneksi minulle ovat tärkeämpiä omat aamulenkkini ja rauhallinen jooga rannalla ihan omaan tahtiin.

Egyptin osastolla pääsi virittäytymään tunnelmaan.

Egyptin osastolla pääsi virittäytymään tunnelmaan.

Toivon, että meidän tuleva reissumme Egyptiin voi osaltaan olla vakuuttamassa muita matkaa suunnittelevia lapsiperheitä siitä, että Egyptin rantakohteet ja resortit ovat aivan hyviä ja turvallisia lomakohteita, vaikka jossain päin maata kuohuukin. Tavattuani viime viikolla Egyptin turistiministerin näin jälleen kerran sen toivon ja uskon, joka heillä on matkailijavirtojen palauttamiseksi entiselle tasolleen. Heillä on halua kehittää ja kehittyä sekä taitoa palvella ja kuunnella asiakkaita.

Messuilla tarjoiltiin Hibiscus-teetä, jota kuulemma voi odottaa saavansa hotelliin saapuessamme.

Messuilla tarjoiltiin Hibiscus-teetä, jota kuulemma voi odottaa saavansa hotelliin saapuessamme.

Olen kuitenkin erittäin iloinen, että olemme lähdössä valmismatkalle, jolloin tiedän, että matkanjärjestäjä kantaa vastuun matkailijoiden informoimisesta ja auttamisesta mahdollisten poikkeustilanteiden sattuessa. Näin ollen me voimme keskittyä lomailuun ja auringosta, snorklailusta ja yhteisestä ajasta nauttimiseen täysin rinnoin!

Snorkkelien esiin kaivaminen on perheessämme varma merkki lähestyvästä aurinkolomasta.

Snorkkelien esiin kaivaminen on perheessämme varma merkki lähestyvästä aurinkolomasta.

Oletko sinä pohtinut turvallisuusasioita kohdetta valitessasi? 

-Inna-Pirjetta

Lisätietoa Egyptin matkailusta löytyy valtion matkailutoimiston sivuilta.

Matka toteutetaan yhteistyössä Finnmatkojen kanssa. Kaikki mielipiteet ja kommentit ovat omiani.

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Anne | Metallia Matkassa marraskuu 17, 2014 at 11:02

    Egyptin turvallisuusasioita pohti myös Tämä matka-blogin Anna tuossa jonkin aikaa sitten. Samaa sanoi hänkin, että kovasti Egypti kaipaa matkailijoita takaisin.

    Meillä Egypti on ollut harkinnassa useamman kerran, mutta pakko myöntää, että maan poliittinen sekä turvallisuustilanne vaikuttavat ostopäätöksen tekemiseen. Muutenkin Lähi-Itä, Pohjois-Afrikka jne. ovat tällä hetkellä vähän sellaisia, että matkustaa mieluummin jonnekkin muualle. Mutta aika parantaa haavat, eiköhän se turismi lähde sielläkin suunnalla pian elpymään.

  • Leave a Reply