Kaukomatkat Thaimaa

Thaimaa: Koh Changille lasten kanssa – kannattiko?

helmikuu 24, 2014

Jälleen kotona, ja sen kyllä huomaa. Lapset ovat heränneet viimeiset viisi yötä klo 03.10, 04.20, 05.07, 04.50 ja 05.50. Aikaero ei takaisin päin siis olekaan niin helposti voitettavissa kuin menosuuntaan, ja synkkyys sekä jatkuva vesisade eivät auta asiaa yllättäen lainkaan. Mutta kannattiko reissu? Siitä aion seuraavaksi kertoa teille. Tässä siis yhteenveto reilun kahden viikon reissustamme Thaimaan Koh Changille. Mukana matkassa olivat minä eli äiti, papá sekä tyttäremme, joista toinen on 3,5-vuotias ja toinen vasta reilut kolme kuukautta.

Thaimaan ihmeisiin kuuluvat muun muassa Gekot.

Thaimaan ihmeisiin kuuluvat muun muassa Gekot.

Kohde: Koh Chang sijaitsee Thaimaan Siaminlahden puolella, lähellä Kambozan rajaa, noin tunnin lentomatkan päässä Bangkokista (Lento Tratiin). Se on yksi maan suurimmista saarista ja koostuu sankasta viidakosta vuorineen sekä upeista hiekkarannoista. Saaren valloittivat alun perin reppureissailijat parikymmentä vuotta sitten, ja turistit kunnolla vasta tsunamikatastrofin jälkeen. Se tarkoittaa sitä, että paikallisasutusta sekä koskematonta luontoa ja rantaa on osittain vielä jäljellä, joskin turismi laajenee jatkuvasti. Suomalaiset eivät ole kuitenkaan vielä sankoin joukoin löytäneet Koh Changille samalla tavoin kuin Phuketiin tai Khao Lakiin. Se oli myös yksi syy meille suunnata juuri tänne. Törmäsimmekin reissullamme vain muutamaan suomalaiseen. Ruotsalaisiin, venäläisiin ja kiinalaisiin sen sijaan hyvin usein. Koh Changilla sää on yötä päivää +27-36 asteen välillä. Sadekuurot ovat mahdollisia myös kuivalla kaudella ja jatkuva tuuli vilvoittaa kuumuudessa ihanasti. Aikaero on Changilla, kuten muuallakin Thaimaassa +4 (kesällä) tai +5 tuntia (talvella). Menomatkalla aikaeron umpeen kurominen sujui yhdessä yössä koko perheeltä, mutta kotiin palatessa siitä on toivuttu jo lähes viikko. Koh Changilla on viidakolle ominaisia eliöitä: käärmeitä ja hämähäkkejä sekä vedessä tietenkin tavallisten kalojen ohella myös myrkyllisiä kaloja ja meduusoja. Emme kuitenkaan saaneet riesaksemme mitään näistä. Vain hyttysiä oli todella paljon, mutta onneksi ainakin omassa huoneessamme gekot saalistivat suurimman osan. Reissasimme matkallamme täysin omatoimisesti, mutta Koh Changille järjestävät matkoja ainakin Tjäreborg ja Finnmatkat.

Huomioita: Thaimaa on erittäin lapsiystävällinen maa, niin myös Koh Chang. Tämä ei kuitenkaan näy erityisissä palveluissa lapsiperheille (ei lastenhoitohuoneita tai kärryille helppokulkuisia reittejä), vaan ennemmin ihmisten asenteessa. Tuntemattomatkin ottavat mielellään lapset syliin ja pussailevat heitä – jos haluat välttyä tältä, on pikkuvauvalle kantoreppu hyvä piilo.

Lentomatkalla aikaa tapettiin mm. muistipelein. Tratin lentokenttä oli pieni kuin kaislamaja.

Lentomatkalla aikaa tapettiin mm. muistipelein. Tratin lentokenttä oli pieni kuin kaislamaja.

Matkustus ja liikkuminen: Lensimme  Bangkokiin edullisesti Finnairilla (569 euroa/per nenä).  Mennessä oli reilun 9 tunnin suora yölento, jonka aikana lapset malttoivat nukkua noin neljä tuntia. Minä en saanut nukuttua lainkaan. Tullessa lento kesti 11 tuntia ja oli päivälento, jolloin kolmevuotias ei nukkunut lainkaan. Lento sujui kuitenkin melko hyvin. Kolmivuotias jaksoi katsella jo elokuvia, kun vauva puolestaan viihtyi hyvin sylissä. Harmitti, etten saanut käyttööni babycotia, joka olisi pitänyt tilata etukäteen, mutta sen saamiseksi vaaditaan varaus exit-paikoilta, ja ne olivat marraskuussa jo menneet. Jatkoimme Bangkokista Tratiin Bangkok-Airwaysilla (100 euroa/per nenä) samoin tien. 2,5 tunnin vaihtoaika riitti Bangkokissa hyvin, vaikka piti hakea välissä matkatavarat. Kunhan on selvittänyt etukäteen, mihin tullaan ja mistä seuraava lento lähtee. Takaisin tullessa yövyimme Bangkokissa, joka helpotti hiukan päivän rankkuutta.

Muistakaa lasten kanssa premium/crew-jonot turvatarkastuksessa ja maahantulossa. Niistä pääsee läpi parissa minuutissa tuntien jonottelun sijaan. Kukaan ei Thaimaassa ohjaile mihinkään eli pitää itse pitää silmät tarkkana. Jatkolento Tratiin oli vain tunnin mittainen ja se tehtiin pikku potkurikoneella, jossa tosin oli myös maittava ruoka. Vaihtoehtona olisi ollut suora bussiyhteys lentokentältä Koh Changille. Se olisi maksanut vain 20 euroa per nenä, mutta kestänyt 5 tuntia. Pienten lasten kanssa valitsin mieluummin lyhyen lennon – isompien kanssa ehkä bussin. Riippuu myös siitä, kuinka hyvin hermot kestävät aivan hullua liikennettä Thaimassa. 

Tratin lentokentältä jatkoimme erinomaisella Shuttle Servicellä (490 BHT per aikuinen, lapset ilmaiseksi) Koh Changille omaan hotelliimme – ei tarvitse tilata etukäteen, vaan löytyy heti lentokentän tuloaulasta. Lentokenttä on TODELLA PIENI, ja sinne ei lennä kuin vain tämä yksi lentoyhtiö, joten kaikki löytyy helposti. Private taksi olisi maksanut 3000 BHT. Matka kesti noin 1,5 tuntia sisältäen autolauttamatkan, noin 45 min.

Liikkuminen tapahtuu saarella lavatakseilla eli lava-autoilla, joiden avonaisella lavalla voi istua tusinakin ihmistä. Lavatakseissa ei voi käyttää lasten turvaistuinta ja sellaisia olisi Koh Changilla tuskin edes saatavilla.  Ainut, mistä voi pitää kiinni, on katon kehikossa oleva rautaputki. Vauvan kanssa voi pyytää pääsyä kuskin viereen etupenkille, mutta hyvä paikka on myös aivan lavan perällä ohjaamon vieressä. Vauvalle kannattaa olla mukana kantoväline, joka tukee niskaa. Tiet ovat erittäin jyrkkiä ja mutkaisia ja ainakin minulla kesti tottua sekopäiseen liikenteeseen. Kuskit ajavat kuin hullut, mutta uskon että vieläkin vaarallisempaa on olla seassa itse kuskina, koska ei tunne liikenteen logiikkaa. Jotkut vuokraavat mopot myös pienten lasten kanssa, mutta itse en sitä suosittele. Usein tarjolla ei ole edes kypäriä.

Huomioita: Kannattaa pakata tavaroihin helposti saataville hellevaatteet, hatut ja aurinkorasva, sillä kuumuus Thaimaassa iskee HETI. Autolautalla pitää nousta autosta matkustamoon, jossa voi olla vetoisaa, joten siksi ajaksi on hyvä olla mukana ohut pitkähihainen.

Aana Spa&Resortin parhaat puolet olivat bungalowin oma pikku miniallas, ilmaiset kajakit ja upeat näköalat. Bangkokin yössä oli ihanaa ihailla tähtitaivasti niin ikään omasta porealtaasta.

Aana Spa&Resortin parhaat puolet olivat bungalowin oma pikku miniallas, ilmaiset kajakit ja upeat näköalat. Bangkokin yössä oli ihanaa ihailla tähtitaivasti niin ikään omasta porealtaasta.

Hotellit: Koh Changilta löytää majoitusta laidasta laitaan. Paras on tutustua hakukoneiden tarjontaan. Suurin osa buukkaa vain ensimmäisen majoituksen muutamaksi päiväksi ja etsii paikan päällä uuden kivan paikan. Näin voi saada hyvin paljon edullisemmin yksittäisiä jämäpaikkoja. Me teimme kuitenkin toisin, sillä en tuntenut kohdetta ja ajattelin, että lasten kanssa on kiva olla samassa yöpaikassa koko aika. Ja sitä mieltä olen edelleen.

Asuimme koko kaksi viikkoa Agodan kautta bookkaamassani hotellissa nimeltä Aana Resort & Spa (noin 98 euroa/yö). Meillä oli söpö luksusmaja, jossa oli terassilla oma pieni uima-allas, josta oli näkymä joelle. Huone oli erinomainen, siisti ja tilava, mutta siellä ei ollut erillistä keittiötä. Vessa oli tilava ja sänky niin leveä (180cm), että mahduimme nukkumaan siinä yhdessä kolmevuotiaamme kanssa. Vauva nukkui omassa Samsungin PopUp-pedissä, joka on aivan loistava keksintö ja helppo liikutella ja kasata. Oma jacuzzi terassilla oli mieletön extra. Lapset eivät maksaneet mitään, jos ne nukkuivat jo olemassa olevissa vuoteissa tai omassa matkasängyssä.

Hotelli on ollut aikoinaan saaren parhaita resortteja, mutta ruotsalaisomistaja on myynyt sen viitisen vuotta sitten thaimaalaiselle, joka on päästänyt sittemmin paikkoja rempalleen. Liikkuminen vaunuilla on haastavaa, koska hotellin kulkuväylät ovat bambusiltoja ja portaita (Majoihin 511-515 on lähes suora yhteys ilman portaita, niistä on myös parhaat näköalat merelle ja joelle). Palvelu hotellissa oli todella epäystävällistä ja huonoa, mikä yllätti. Luvattua lastenhoitoa ja pesulapalvelua ei ollut ja tarjoilivat eivät vaivautuneet edes siivoamaan kaatunutta cokista ravintolan pöydältä. Ravintola oli erittäin kallis ja huono. Hotellimme sijaitsi Klong Prao Beachin joen suistossa ja siitä oli noin 500 metrin matka rannalla, joka kuljettiin hotellin omalla moottoriveneellä, koska joki oli rannan ja hotellin välissä. Hotellin oma ranta oli kuitenkin likainen ja kallis verrattuna rannan palveluihin kylän kohdalla. Kannattaa siis kävellä eteenpäin rantaa noin kilometri Klong Praon keskustan kohdalle.

Tunteeni hotellista ovatkin hyvin ristiriitaiset. Bungalowimme oli kuitenkin aivan luksus ja hotellissa oli hyvä aamiainen sekä käytössä ilmaiset kajakit. Lisäksi hotellin yläuima-allas oli aivan mielettömän ihana näköaloineen ja siellä tarjottiin oman bungalown omaaville klo 14-16 ilmaiset snacksit, jotka menivät loistavasti lounaasta. Huonon palvelun ja rempallaan olevien paikkojen takia en voi kuitenkaan kuitenkaan rehellisesti suositella hotellia.

Huomioita: Bongasimme Klong Praon rannalta bungalowkylän  Flora i Talay, joka näytti ihanalta. Täydellistä luksusta hakeville puolestaan Paradise Resort samalla rannalla näytti tarjoavan viiden tähden palvelua.

Sen sijaan Bangkokissa sijaitsevaa hotelliamme voin suositella täysin sydämin. Etenkin, jos aikomuksissa on viettää vain yksi yö kaupungissa vaihtolentoa odotellen. Vain 10 minuutin automatkan päässä lentokentästä sijaitsee uskomattoman hieno golfhotelli Summit Windmill. Se on kuin keidas pilvenpiirtäjien maassa laajoine nurmikenttineen, vesialtaineen ja palmuineen, joiden takaa pilkistää Bangkokin suurkaupungin talojen huiput. Saimme 130 eurolla yöksi 110 neliöisen huoneiston kahdella makuuhuoneella sekä oman parvekkeen porealtaalla. Palvelu oli tähtiluokkaa, mikä tuntui tosin  myös ravintolan hinnoissa, jotka olivat kymmenkertaiset Koh Changiin verrattuna. Tämä pikku paratiisi oli kuitenkin oiva paikka viettää vaihtopäivä lasten kanssa uima-altaalla pulikoiden ja Bangkokia  horisontissa ihaillen. Hintaan kuului ilmainen kuljetus kentälle ja takaisin, mikä toimi moitteettomasti.

Keinumiselta ei voi Koh Changilla välttyä. Kiikkuja roikkuu lähes joka puussa. Elefanttiratsastus ja hiekkakakut kuuluvat niin ikään lomailuun saarella.

Keinumiselta ei voi Koh Changilla välttyä. Kiikkuja roikkuu lähes joka puussa. Hiekkakakut kuuluvat niin ikään lomailuun saarella. Lisäys 2017: Elefanttiratsastusta  emme suosittele enää kenellekään – tämän postauksen jälkeen on tullut paljon tietoa siitä, miten huonosti eläimiä kohdellaan. Voit lukea lisää mm. täältä.

Tekeminen: Emme ottaneet mitään stressiä tekemisestä lomallamme. Halusimme relata ja olla yhdessä, ja se toteutui täydellisesti. Siirryimme lähes joka päivä rannalta toiselle, koska niitä saaren länsipuoli on pullollaan. Nautimme rantaelämästä hiekkakakkuja tehden, snorklaillen, pulikoiden, korttia pelaten ja hyvää ruokaa ja juomaa maistellen. Vauva viihtyi rattaissa jokellellen, kunhan löytyi sopiva puu varjoksi ja kolmivuotiasta ei saanut raahattua vedestä pois juuri koko päivänä. Välillä emme ottaneet mukaan rattaita lainkaan, vaan bebe kulki kantorepussa ja kun löysimme hyvän leiripaikan, avasimme vauvalle pop up matkasängyn makuualustaksi.

Huomioita: Haluan vielä muistuttaa kaikkia lasten kanssa Thaimaahan suuntaavia – merivirrat voivat olla kammottavan voimakkaita. Vaikka meri näyttäisi tyyneltä, voi pohjassa piillä vaarallinen virtaus. Olkaa siis todella tarkkoja lastenne ja itsennekin kanssa ja tarkkailkaa rannan lippuja, jos sellaisia on. Me emme onneksi itse, mutta ystävämme joutuivat todistamaan useampaakin hukkumista nenänsä edessä heidän ollessaan Phuketissa.

Koh Changin suosituin ranta on White Sandy Beach, missä ihmiset makaavat vierivieressä ja ravintoloita on jokaisella rantaneliöllä musiikit pauhaten. Ranta on joskus ollut saaren kauneimpia, mutta ei ainakaan enää täytä sitä kriteeriä. Jos haluatte vilinää, kannattaa suunnata tänne. Me kuitenkin ihastuimme  Klong Praon kumpiinkin pitkiin rantoihin (joki erottaa ne toisistaan), joilta löytyy vielä koskematonta rantatörmää yksinäisine keinuineen. Etenkin eteläisessä päässä törmää silloin tällöin mukavaan pieneen rantaravintolaan, joista voi drinkin hinnalla vuokrata myös mukavan rantatuolin, kun pohjoisemmassa  suuremmat resortit ovat ottaneet rannasta vallan. Ranta on myös mukava siksi, että se on pitkään matala, minkä takia siinä on kiva loiskutella lasten kanssa.

Koh Changin länsipuoli on täynnä toinen toistaan upeampia rantoja.

Koh Changin länsipuoli on täynnä toinen toistaan upeampia rantoja.

Lonely Beach on puolestaan reppureissailijoiden klassikkoranta ja samalla sitä kutsutaan biitsien helmeksi.  Ranta itsessään onkin hieno, mutta sieltä on turha hakea ravintolaa, josta saisi vuokrattua rantatuoleja. Meri myös syvenee nopeasti, joten lasten kanssa siinä ei ole niin mukavaa uiskennella. Jos pitää hieman vaihtoehtoisimmista paikoista, miellyttää Lonely Beach varmasti silmää.

Bang Baon kalastajakylä on kaikille käymisen arvoinen paikka. Siellä on vierivieressä ihania ja edullisia pikkuravintoloita ja tuliaiset saa helposti ostettua yhdellä kertaa. Täällä on myös mahdollista nähdä todellista paikallista elämää, vaikka asiakkaat putiikeissa paljon turisteja ovatkin.

Koh Chang ei ole Thaimaan paikoista turistisin, mutta sieltä löytyvät lähes kaikki samat palvelut ja retket kuin muualtakin. Edit 2017: Poistettu suositus elefanttiretkistä. Älkää ratsastako elefanteilla: Lue lisää täältä.

Snorkkeliretkeä en voi suositella, ainakaan siinä muodossa, missä me sen koimme. Sen sijaan suosittelen mieluummin majoittumaan muutamaksi päiväksi Koh Makille ja nauttimaan snorklauksesta omalla rannalla. Koh Mak on myös meidän seuraava kohteemme lasten kanssa.

Lisäksi Koh Changilta löytyy lasten kanssa vallattaviksi muun muassa Treetop Adventure Park, Krokotiilishow, hienoja vesiputouksia ja kalastusretkiä. Itse emme kuitenkaan testanneet näitä. Sen sijaan kajakkiretkelle olisimme mielellään suunnanneet myös useammin, mikäli vauvamme olisi ollut vanhempi. Nyt melominen jäi muutamaan kertaan kolmivuotiaan kanssa. Muistakaa lapsille omat peltsarit mukaan – lasten liivejä ei näkynyt missään.

kohchangruoka_jpeg

Thaimaalainen ruoka on hyvää, mutta välillä oli ihana ottaa myös hampurilainen tai pizza. Frutshaket ja pannukakut olivat kolmivuotiaan mieleen. Muuta hän ei juuri sitten syönytkään.

Ruoka: Kun muistaa perussäännön: mitä huonomman näköinen murju, sitä parempi ruoka, pärjää hyvin pitkälle. Koh Changin rannoilla on ravintoloita laidasta laitaan, mutta parhaat ateriamme nautimme kaislamajoissa. Sen sijaan oman hotellimme ”luksusravintola” oli reissumme huonoin ravitsemuspaikka. Sama pätee keskustoihin, joiden katukeittiöissä maistellaan paikallisia helmiä. Ainut ruokamyrkytys reissussa tuli papállemme isosta Kai Bae Hutin ravintolasta. Erinomaisia ravintoloita löyty onneksi myös hotellimme vierestä, joista Phu Talayn perheyritys tarjoaa myös söpöä majoitusta. Samalla joenrantakadulla sijaitsee myös eksoottinen bambupaviljonki Iyara Seafood -restaurant, joka tarjoaa paitsi erinomaista ruokaa halvalla myös meno-paluu kuljetuksen ravintolavierailleen. White Sandy Beachilla puolestaan Beach Tango pelasti useasti päivämme herkullisilla Pat Thai -nuudeleilla, burgereilla ja pannukakuilla sekä erinomaisella Cafe Latella.

Koh Changilla on niin halpaa, että pärjäsimme koko päivän reilulla 20-30 eurolla kaikki ruoat ja juomat mukaan lukien. Söimme vähintään kaksi kertaa päivässä ravintolassa, ja annokset maksoivat eurosta viiteen. Tuli muuten todistetuksi sekin, ettei kolmivuotias  haihdu ilmaan, vaikka olisi lähes kokonaan syömättä kaksi viikkoa. Tyttärellemme ei nimittäin maistunut reissussa mikään muu paitsi muutama suklaamuro aamuisin hotellin aamiaisella ja silloin tällöin pala pannukakkua. Edes kotona helposti uppoavat hedelmät eivät kelvanneet täällä. Juomisesta tuli siis pitää entistä parempi huoli. Onneksi melkein joka paikassa tarjottavat fruitshaket maistuivat myös kolmivuotiaalle.

Huomioita: Ainakin Nestlen lastenruokia ja äidinmaidonkorvikkeita (pulvereina) löytyy Koh Changilla kaikista Lotus ja 7/11 supermarkeiteista hyllykaupalla. Samoin vaippoja, joita ei kannata siis raahata mukana. Meidän kolmikuiselle paikalliset 4-8 kiloisen vaipat (30 vaipan paketti maksaa noin 3-4 euroa) istuivat täydellisesti. Tutteja ei sen sijaan kaupoissa myydä – meillä olisi ollut sellaiselle tarvetta oman tiputtua viemäriin…

Vauvan kanssa reissatessa saa paljon hyvää huomiota osakseen. Enemmän kuin kerran selvisimme visaisesta tilanteesta, koska olimme matkassa lasten kanssa.

Vauvan kanssa reissatessa saa paljon hyvää huomiota osakseen. Enemmän kuin kerran selvisimme visaisesta tilanteesta, koska olimme matkassa lasten kanssa.

Lasten mieleen: Eniten olin jännännyt kohdevalinnassa sitä, miten vauvamme pärjää kuumuudessa. Onneksemme kaikki meni paremmin kuin olisin ikinä uskaltanut edes toivoa. Vauva oli ensimmäisen päivän tuskissaan kuumuudesta,  mutta tottui siihen pian ja alkoi nauttia hihattomissa olosta. Uimaan en vienyt vielä kolmikuista, mutta hän sai aamuin illoin hotellissa vilvoittavan suihkun. Kaulataipeet putsasin septidinillä ja talkitsin. Edes hyttyset eivät tuntuneet piinaavan bebeä, joka sai ensimmäiset pistonsa vasta takaisintulomatkalla Bangkokissa. Päivät pikkuinen vietti kantorepussa ja matkarattaissa, joissa oli lisävarusteena UV-lippa sekä UV-kangas. Nestetankkaus lisääntyi vauvalla etenkin öisin ja heräämiskerrat nousivatkin normaalista kolmesta viiteen. Kaiken kaikkiaan bebe oli meistä matkustajina reippain ja hermostui muutaman viikon aikana vain pari kertaa.

Kolmevuotiaaseen suurimman vaikutuksen tekivät reissussa norsut ja Buddhan temppelit, joihin tuotiin aamuin illoin uudet ruoat. Hän jaksoi myös ihmetellä ihmisten puhumia eri kieliä sekä sitä, että joku paikallinen koski hänen päähänsä, vaikka Thaimaasta kertovassa satukirjassa oli nimen omaan kerrottu, että päähän koskeminen oli maassa suuri loukkaus. Myös reikä lattiassa -vessat tekivät lähtemättömän vaikutuksen ja rannalla tavatusta hampaattomasta mummosta on puhuttu useita kertoja vielä kotonakin, mikä on vauhdittanut mukavasti iltojen hampaiden pesua. Kaiken kaikkiaan kaksi viikkoa ilman ikäistä leikkiseuraa oli hieman liian pitkä aika, ja viimeisellä viikolla alkoi ilmetä jo pientä kitinää. Muuten uhmakohtaukset kyllä jäivät täysin Suomen kamaralle, ja neito nautti  hymyssä suin perheen yhteisestä vapaa-ajasta ja vanhempien täydestä huomiosta. Molemmat lapset pysyivät terveenä koko reissun, mutta käsiä pestiinkin erittäin ahkerasti, ja maitohappobakteereja ryhdyttiin nauttimaan jo hyvissä ajoin ennen matkaa.

Matka Koh Changille oli kaikin puolin täydellinen ja lähtisimme milloin tahansa uudelleen – säästimme omatoimimatkailulla muutaman tonnin verrattuna noin 5000 maksavaan pakettimatkaan ja kokonaisuudessaan matkamme maksoi yhteensä 3600 euroa ja siihen päälle 1000 euroa käyttörahaa bahteina, joita emme saaneet edes kaikkia kulumaan. Oli ihanaa lomailla niin, ettei tarvinnut katsella pennien perään, vaan pystyi hyvällä omatunnolla syömään ja juomaan sekä shoppailemaan kaiken sen, mitä oikeasti halusikin. Thaimaa on todellakin halpa – ainakin vielä toistaiseksi.

Millaisia kokemuksia sinulla on ollut Koh Changilta lasten kanssa? Mihin haluaisit reissata seuraavaksi perheesi kanssa?

Nyt vaan seuraavaa reissua suunnittelemaan – se onkin sitten kuukaudeksi Espanjan Costa de la Luzille. En malta odottaa kesäkuuta,

Inari

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply lena / london and beyond maaliskuu 2, 2014 at 16:52

  Todella mielenkiintoinen postaus vaikkei minulla lapsia olekaan.

  Olin juurikin samoilla suunnilla muutama vuosi takaperin ja samankaltaisia ajatuksia paikoista jaankin kanssasi. White Sand Beachilla viihdyttiin, mutta ne hienoimmat rannat ja paikat löytyivät kyllä aivan muualta. Eikä tuo lento ollut yhtään paha idea, otimme itse juurikin tuon bussin Koh-Chang Bangkok ja tulipa sitä reissua kirottua muutamaan otteeseen matkan aikana.. liian paljon porukkaa pikkubussissa Thaimaan teillä ei ole kovin hyvä idea:)

  • Reply Inari Fernández maaliskuu 5, 2014 at 21:44

   Moi Lena, kiitos kommentista. Mitä muita ajatuksia sulle jäi Changilta? Oliko hotellinne hyvä?

 • Reply Unkari Thaimaan Tuliaiset | TOP Lennot joulukuu 10, 2014 at 14:48

  […] Matkahaaveista totta – Myös lasten kanssa! » Thaimaa: Koh Changille … – Siellä on vierivieressä ihania ja edullisia pikkuravintoloita ja tuliaiset saa helposti … Koh Chang ei ole Thaimaan paikoista turistisin, mutta … omatoimimatka perhehotelli perheloma perhepurjehdus purjehdus ranta rantaloma retkeily ruoka snorklaus suomiretki Tallinna Thaimaa Unkari … […]

 • Reply Raisa helmikuu 10, 2015 at 12:41

  Wau! Olipa mahtavaa löytää blogisi 🙂 Sain paljon tärkeää tietoa kun suunnittelemme matkaa Thaimaahan taaperon kanssa.

 • Reply thaimaa lasten kanssa | lomapaketteja.com kesäkuu 28, 2016 at 13:36

  […] Matkahaaveista totta – Myös lasten kanssa! » Thaimaa …Jälleen kotona, ja sen kyllä huomaa. Lapset ovat heränneet viimeiset viisi yötä klo 03.10, 04.20, 05.07, 04.50 ja 05.50. Aikaero ei takaisin päin siis olekaan …Katso lisää sivuilla www […]

 • Reply lasten kanssa thaimaahan | lomapaketteja.com kesäkuu 28, 2016 at 13:41

  […] Matkahaaveista totta – Myös lasten kanssa! » Thaimaa …Huomioita: Haluan vielä muistuttaa kaikkia lasten kanssa Thaimaahan suuntaavia … että se on pitkään matala, minkä takia siinä on kiva loiskutella lasten kanssa.Katso lisää sivuilla www […]

 • Reply Marko joulukuu 19, 2016 at 09:23

  Bangkokista bussi tratin lauttasatamaan vain reilu 10 €. Yksin tuon matkan taittaa, ei lasten kanssa. Oikea valinta teille tuo lento lasten kanssa. Chang on ido saari, siellä parhaiten näkee paikkoja mopoillen. Tarkkana saa olla, mäet sateilla liukkaita ja vaarallisia.

  • Reply Inari tammikuu 15, 2017 at 21:33

   Joo, me selvitimme kyllä bussia mutta vauvan kanssa ei olisi tullut kysymykseen. Changilla liikenne on kyllä ihan kamalaa ja kun vielä tiet huonossa kunnossa. Kuljimme lavatakseilla, itse en pienten lasten kanssa mopoa vuokraa vaikka sitä näki siellä tosi paljon. Hyvää uutta vuotta!

 • Reply Annukka tammikuu 15, 2017 at 21:17

  Hei! Otitteko malaria lääkityksen? Lähdemme myös Ko Changille helmikuussa 2 viikoksi 6v, 11v,13 v lasten kanssa ja mietimme Malarone lääkitystä..

  • Reply Inari tammikuu 15, 2017 at 21:30

   Moi Annukka, Emme ottaneet. Sitä ei ainakaan silloin varsinaisesti Changille suositeltu. Googlettamalla löysin silloin, että kaksi tapausta olisi joskus ollut mutta nekin oli ilmeisesti loppujen lopuksi tulleet Kambozasta, jossa olivat aiemmin matkailleet. Ostin kyllä peditriinisuihketta malariahyttysiä vastaan ja illalla tsekkasimme koko huoneen ennen nukkumaanmenoa. Lisäksi meillä oli ssähköinen hyttyskarkoitin Suomesta mukana.

 • Reply Tynnyrissäkö Kasvatettu helmikuu 25, 2017 at 22:36

  Menit sitten iskemään perheesi norsun selkään?! Luulis sun toimittajana tajuavan, mitä tolla päätökselläsi tuet. Mut hei hienoo, kun sait ikuistettua kuvaan sen, että tuet eläinrääkkäystä. Tee hei tästä aiheesta juttu niin saatat oppia jotain uutta. ” Mitä jätän seuraavalla kerralla tekemättä kun lähden matkaan” Ehkä valaiset muitakin sun kaltaisia idareita. Ole hyvä jo etukäteen.

  • Reply Inari helmikuu 26, 2017 at 22:50

   Heippa, kiitos sun kommentista. Ymmärrän hyvin kiihtymyksesi aiheesta mutta olisi kiva jos sen voisi esittää hieman rakentavammin kuin haukkua ihminen totaalisesti. Tämä juttu on tehty kolme vuotta sitten ja en ollut silloin perehtynyt aiheeseen vielä lainkaan, kuten ei kovin moni muukaan Suomessa, koska siitä ei ollut puhuttu silloin vielä juurikaan. Siksi menimme ratsastamaan elefanteilla perheemme kanssa. En tekisi sitä enää, koska nyt tiedän aiheen taustat. Joten kyllä, teimme tuolloin tietämättömänä virheen asiassa ja en suosittele elefanteilla ratsastusta enää kenellekään. Päinvastoin, olen useasti puhunut sitä vastaan. Olen vain ihminen ja teimme tuolloin tietämättöminä virheen. Opin virheistäni ja emme ole enää näin tietämättömiä. Sinulle toivotan kaikkea hyvää.

 • Reply Älä tue eläinrääkkäystä helmikuu 25, 2017 at 23:00

  Ei kun hei! Tässä sulle ja miks ei muillekin tietopaketti aiheesta: elefanttien kiduttaminen. Ja mun mielestä sulla on velvollisuus tämä lukea, sä oot yksi niistä joka tätä on tukenut. http://theregoeslaura.blogspot.fi/2012/06/totuus-elefanttiturismista.html

 • Leave a Reply