Vinkit

Imetys

tammikuu 10, 2014

Jos vauvaa imetetään, ei ruokailun kannalta voisi olla juuri helpompaa matkaseuraa. Maito kulkee mukana maassa kuin maassa. Tärkeää onkin huolehtia äidin riittävästä nesteytyksestä ja ravinnosta, sillä se takaa myös vauvan tyytyväisyyden. Periaatteessa imettävä äiti voi ottaa myös kaikki rokotteet, joskin keltakuumerokote on hieman kiistanalainen. Imettävän äidin kannattaakin aina keskustella neuvolassa rokotteista ennen matkaa.

Imetyskulttuuri vaihtelee maittain, mutta suuressa osaa maapalloa imettäminen on aivan normaalia. Tarkkailemalla paikallisia äitejä saa helposti selville, onko kulttuurissa tapana imettää ja missä se tapahtuu. Peruskäytännöksi voi ottaa sen, että imettäessä on hyvä pitää näköesteenä esi- merkiksi suurta huivia.

Jos vähänkään epäilet, onko kohdemaassanne suotavaa imettää julkisesti, on suositeltavampaa mennä syöttämään vauvaa syrjemmälle, esimerkiksi naistenhuoneeseen tai mahdolliseen lastenhoitohuoneeseen, kuin saada paikalliset paheksumaan sopimatonta toimintaa.

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Saara Kemppainen huhtikuu 2, 2014 at 07:50

    Viikon Vinkkinäkin ollut ”minä&sinä imetyspiilo” on myös kätevä paikoissa missä ei voi julkisilla paikoilla imettää tai muuten rauhaton paikka. Sen alla lapsi saa ruokailla rauhassa ja myös äitinä saat oman suojan. Käy kurkkaamassa blogia tai Facebook sivua. Itse paljon reissaavana äitinä olen käyttänyt imetyssuojaa ja lapsikin tuntee olonsa tutuksi ja turvalliseksi sen alla. Toiminut meillä mainiosti! Sen tähden olen alkanut ompelemaan ja myymään niitä.
    Ihania reissuja kaikille Suomessa ja ulkomailla!

  • Leave a Reply