Vinkit

Kantorinkka, -liina, -reppu

tammikuu 10, 2014

Kantoreppu on välttämätön varuste, jos suunnittelette matkaa vauvan tai taaperoikäisen kanssa. Hyviä kantoreppuja ovat esimerkiksi BabyBjörn, Manduca tai Ergo-reppu, joista omaksi suosikiksemme nousi ehdottomasti Ergo-reppu. Kantoliinassakin lapsi matkustaa mukavasti, mutta sitä ei ole niin nopea riisua ja pukea kuin kantoreppua. Ergo- ja Manduca-repussa voi kantaa jopa nelivuotiaankin lapsen. Jos aiotte retkeillä luonnossa ja kantaa isompia lapsianne, kannattaa ehdottomasti hankkia esimerkiksi Deuterin kantorinkka, joka on todella toimiva pidemmilläkin vaelluksilla. Rinkan aurinkosuoja suojaa niin sateelta kuin auringolta ja rinkassa on lapsen erittäin hyvä myös nukkua. Tukeva kantorinkka toimii tarpeen tullen myös syöttötuolina, sillä lapsi voi istua rinkassa myös silloin, kun rinkka on laskettu maahan ja siitä pidetään kiinni. Hyvien kantojärjestelmiensä ansiosta rinkkaan saa lapsen lisäksi pakattua myös eväitä ja muita varusteita.

Oli kantoväline sitten mikä tahansa, se on niin pettämätön lapsimatkustajan matkakumppani, etteivät jotkut ota reissuun mukaan rattaita laisinkaan. Kantoreppu pelastaa tilanteesta lentokentällä, kun tarvitsette vapaat kädet paperirumbaan, mutta yhtä lailla museossa, jonne ei saa viedä lastenrattaita. Lapsikin nauttii, kun saa välillä katsella maailmaa muualtakin kuin vaunujen tai rattaiden suojista.

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Susanna tammikuu 18, 2014 at 08:33

  Meillä on käytössä Manducan kantoreppu sekä Hug-a-bub -kantoliina. Kummallakin on hyvät puolensa. Kantoreppu on kätevämpi jos lasta pitää ottaa vähän väliä pois repusta, mutta huonona puolena on että siinä ei lasta voi kantaa kasvot menosuuntaan, mikä on välillä lapselle paljon mielenkiintoisempaa. Tällöin kantoliina on huvä lisä, meidän poika esim. viihtyi tosi hyvin akvaariokäynnillä kantoliinassa, kun siitä näki hyvin kaloja korkeammalta kuin rattaissa (rattailla ei tosin siellä väenpaljoudessa olisi edes kunnolla mahtunut kulkemaan).
  Tropiikissa sekä Manduca että kantoliinat ovat tosin aika hikisiä, lapsi pelkässä vaipassa kyytiin niin pärjää jotenkin.

  Ihan pienen vauvan kanssa en itse voinut käyttää kumpaakaan kantovälinettä kun vauvalle tuli koko ajan maidon haju nenään ja kamala nälkä 🙂 eli miehen hommaa aluksi! Yli puolivuotiaan kanssa ruokailuvälit ovat sen verran pidemmät että nyt kantaminen äidiltäkin.

  • Reply Inari Fernández tammikuu 23, 2014 at 20:30

   Moi Susanna, kiitos vinkeistä. Hyvää vertailua. Olen itse ottamassa myös kolmivuotiaalle mukaan Ergorepun, koska matkarattaat menevät vauvan käyttöön. Kantoliina on siinäkin mielessä hyvä verrattuina esim Babybjörniin, että ainakin meidän trikoinen versio mahtuu erittäin pieneen tilaan. Mutta en ole itse ikinä kantoliinassa kantanut kasvot menosuuntaan päin – täytyypä opetella tämäkin sidonta! Nyt juuri olen pohtimassa, otanko vauvalle mukaan Thaimaahan kantoliinan vain BabyBjörnin…Isommalle tulee Ergo, mutta siinä nelikuinen on vielä liian pieni matkaamaan. Mitä sinä suosittelisit?

  Leave a Reply