Ruotsi Vinkit

Laiva

tammikuu 8, 2014

Laivalla matkustaminen on lasten kanssa pääsääntöisesti mukavan rentoa. Lähes kaikki laivayhtiöt ottavat lapset huomioon ja tarjoavat heille monenlaista puuhaa ja merkittäviä hinnanalennuksia. Reitistä ja yhtiöstä riippuen laivoilla on lapsille puuhaa pallomerestä kylpylään, elokuvateatterista leikkihuoneeseen ja leluostoksista taikureihin. Perinteinen risteily onkin monelle tuoreelle lapsiperheelle hyvä tapa aloittaa matkailuharjoittelu. Kohteina niin Tallinna kuin Tukholmakin tarjoavat lapsiperheille monenlaista tekemistä ja nähtävää. Päivän ostosretki Tallinnaan sopii hyvin nuorisonkin kanssa toteutettavaksi. Isompien lasten kanssa voi Pietarin risteily olla helppo tapa tutustua venäläiseen kulttuuriin ja upeaan suurkaupunkiin naapurissa. Laivalla voi myös aloittaa autoloman Eurooppaan.

Monilta laivoilta löytyy lastenhuone tai leikkitila pallomerineen, peleineen ja piirustusvälineineen. Isoimmilta laivoilta löytyy myös hoitohuone ja mahdollisuus imettämiseen leikkitilan yhteydessä, mutta joskus vaipanvaihtopisteet on sijoitettu vessoihin. Lastenruokien lämmitysmahdollisuus on yleensä kahviloissa tai lastenhoitohuoneissa. Vedenkeittimien käyttö hyteissä on kielletty turvallisuussyistä.

Eckerölinen Finlandialla lapsilla riitti mukavaa puuhaa lasten leikkitilassa

Eckerölinen Finlandialla lapsilla riitti mukavaa puuhaa lasten leikkitilassa

Koulujen loma-aikoina järjestetään lähes kaikilla laivoilla erikoisohjelmaa lapsille. Silloin merimatkalla voi osallistua vaikkapa urheiluhenkisiin tempauksiin ja aarteen etsintään tai seurata sirkusta, lastenteatteria tai showesityksiä ja saada poskilleen kasvomaalauksen muistoksi matkasta. Usein kokoustilat on muutettu leikkihuoneiksi tai elokuvateattereiksi, jolloin matka sujuu vielä tavallistakin mukavammin. Jos perheessä on vesipetoja, kannattaa valita laiva, jossa on kylpyläosasto vesiliukuineen, ja pakata mukaan uimapuku.

Lastenvaunut saa tuoda kaikkiin laivoihin maksutta, mutta aina ne eivät mahdu hytteihin. Joillain laivoilla on erillinen säilytyspaikka rattaille ja vaunuille tai ne voi jättää matkatavaroiden säilytyshuoneeseen. Tallink Siljalla ja Vikingillä on panttia vastaan lainattavia lasten rattaita, jotka Tallink Siljan laivoilta saa viedä myös maihin Tukholmassa.

Mahdollinen toive vauvansängystä kannattaa esittää jo varauksen yhteydessä, sillä laivoilla on rajallinen määrä vauvansänkyjä. Turvalaidan sänkyyn saa yleensä hyttiemännältä. Syöttötuoleja on ravintoloissa kaikilla laivoilla. Joillain laivoilla myydään vaippoja joko laivan Tax Free -kaupassa tai lelumyymälässä. Myös äidinmaidonkorviketta ja ruokapurkkeja saattaa olla myynnissä laivan ravintolassa tai kahvilassa.

Finlandian kiipeilyseinä oli kovassa käytössä

Finlandian kiipeilyseinä oli kovassa käytössä

Useimmilla laivayhtiöillä risteilyhinnat perustuvat hyttihintoihin, joihin ei vaikuta se, ovatko matkustajat lapsia vai aikuisia. Joillain yhtiöillä on tarjolla perushyttien lisäksi myös perhehyttejä ja allergiahyttejä. Deluxe-hytissä on enemmän tilaa myös ajanvietolle lasten nukahdettua illalla. Matkaa varatessa kannattaa mainita erityistoiveista ja toisaalta tutustua laivan ohjelmaan ja palveluihin etukäteen: Tallink Silja LineViking Line, Eckeröline, St. Peterline

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply