Kotimaa

Heila: Pysähdyspaikkojen keidas Vitostiellä

maaliskuu 19, 2014
Heilassa voi syödä keskellä lastennurkkausta. Plussaa käsienpesupisteestä ja mikrosta.

Heilassa voi syödä keskellä lastennurkkausta. Plussaa käsienpesupisteestä ja mikrosta.

Matkasimme viikonloppuna autolla Helsingistä Kuopioon ja takaisin. Yllätykseksemme selvisimme yhden pysähdyksen taktiikalla kumpaankin suuntaan, vaikka mukana olivat kummatkin tyttäret sekä kolmivuotias että viisikuinen. Mennessä yritimme tähdätä Etelä-Savon helmeen, Mikkelistä muutaman kilometrin päässä sijaitseva Tertinkartanoon. Se tarjoaa suussasulavan herkullista lähilounasta ja omatekemiä leivoksia  ja etenkin kesällä myös ihanan maalaiskartanon pihapiirin, missä lasten on hauska temmeltää ja käydä moikkaamassa talon koiria. Matka jäi kuitenkin muutamasta kilometristä kiinni, kun vessahätä ja nälkä äityivät niin suureksi, että oli pakko tyytyä  Mikkelin Graanissa sijaitsevaan Mäkkäriin.

Noh ilo oli ainakin äidillä sitäkin suurempi, kun takaisin tullessa tyttäremme nukkuivat kauniisti Kuopiosta Heinolaan ja pääsimme vihdoin jälleen visiitille Heilaan, joka jo aiemmin on kutsunut meitä lähiruokatarjonnallaan.

Nyt Heila kuitenkin yllätti iloisesti myös lapsiystävällisyydellään. Ravintolan lastenleikkipaikkaa oli kehitetty jopa niin pitkälle, että sen sisään oli laitettu pöytä ruokailua varten. Joillekin se olisi ehkä ollut painajainen, mutta meille se sopi mitä parhaiten. Lisäplussaa tuli myös käsienpesupisteestä ja mikrosta leikkipaikalla sekä laajasta kirja- ja leluvalikoimasta.

Hyvin syöneille lapsille tarjoilija toi yllätykseksi tikkarin. Visiitti huipentuu shoppailuun lähi- ja luomuruokapuodissa.

Hyvin syöneille lapsille tarjoilija toi yllätykseksi tikkarin. Visiitti huipentuu shoppailuun lähi- ja luomuruokapuodissa.

Lounas itsessään oli hiukan tyyris (lapsille noin 8 euroa ja aikuisille 13-16 euroa), mutta viljapossu, kana ja lihapullat uuniperunamuusilla menivät nopeasti parempiin suihin. Kivana yllätyksenä tarjoilija toi hyvin syöneelle kolmivuotiaalle tikkarin palkinnoksi. Muutenkin palvelu oli todella ystävällistä.

Lastenhoitovessa oli tilava, joskin hieman epäsiisti. Hoitopöydän vieressä seinällä roikkuva värikäs maalaispihalakana vei kuitenkin ainakin vauvan huomion muualle kuin likaisiin yksityiskohtiin.

Kotiintuomisiksi oli ihana käydä ostamassa lähi- ja luomupuodista maailman parhaita kaurasämpylöitä sekä suuria höyrytettyjä kaurahiutaileita, joista haudutettu puuro sujahtaa alas jopa krantulta kolmevuotiaaltamme.

Suosittelen Heilaa suurella sydämellä – on ihana suosia jotain uniikkia, tässä ABC-myymälöiden valtakunnassa.

Lisää vinkkejä automatkailuun lasten kanssa.

Mitkä ovat sinun mielestäsi parhaat pysähdyspaikat Suomen maanteillä lasten kanssa?

Turvallista matkaa toivottaen,

Inari

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Inka maaliskuu 22, 2014 at 08:33

  Moikka!

  Ompa ihana blogi. Tästä postauksesta tuli mahtavan nostalginen olo. Aloin muistella omia lapsuuden automatkoja Joensuu-Helsinki-Joensuu -välillä.
  Aina piti ottaa läjä pehmoleluja ja autopelejä mukaan. Ja eväitäkin piti olla, että jaksaa istua.
  Meidän perinteiset pysähdyspaikat oli Heinolan Tähtihovi ja Shell Helmisimpukka.
  Heinolassa oli muistaakseni sellainen läpinäkyvä putki, joka meni autotien yli. Siellä oli myös leluautomaatteja, joista sai superpalloja ja muita kivoja ylläreitä!
  Ne oli automatkan kohokohdat.

  Automatkailu on kyllä huippua!
  Terkkuja kirjoittajille! 🙂

  Inka

  • Reply Inari Fernández huhtikuu 2, 2014 at 20:25

   Moi Inka, kiitos kommentistasi. Kiva, että pidät blogistamme – toivottavasti palaat sivuillemme uudelleenkin. Ihania automatkoja ja muitakin reissuja – muista pitää taukoja, etenkin kivoissa paikoissa 🙂 Inari

  Leave a Reply