Vinkit

Matkanjärjestäjät – Miten valita oikea matkanjärjestäjä?

huhtikuu 4, 2014

Matkasuunnitelmaa tehtäessä on tärkeää miettiä, miten paljon vaivaa ja vastuuta haluaa itselleen. Inarin tammikuisessa blogipostauksessa hän käsittelee osuvasti valmis- ja omatoimimatkailun plussia ja miinuksia.

Kun vastuun matkasta haluaa minimoida, kannattaa lomasuunnitelmissa kääntyä matkanjärjestäjien puoleen. Suomen matkatoimistoalan liiton jäsenyrityksiin kuuluvat matkatoimistot ja matkanjärjestäjät ovat alaa valvovan Kuluttajaviraston matkatoimistorekisterissä. Nämä yritykset ovat asettaneet vakuuden matkustajan valmismatkastaan maksamien rahojen turvaksi ja niiden velvollisuuksiin kuuluu huolehtia valmismatkoilla olevista asiakkaistaan myös mahdollisissa poikkeustilanteissa. Valmismatkalla tarkoitetaan vähintään kahdesta matkailupalvelusta koostuvaa pakettia, jonka osia ei voi ostaa erikseen hinnoiteltuina, esimerkiksi lentoa ja hotellia. Joskus saatetaan puhua myös seuramatkoista, pakettimatkoista tai ryhmämatkoista, vaikka tarkoitetaankin valmismatkaa, joihin sovelletaan yleisiä valmismatkaehtoja.

Poikkeustilanteessa valmismatkalaisella on erilaiset oikeudet kuin omatoimimatkalaisella

Poikkeustilanteessa valmismatkalaisella on erilaiset oikeudet kuin omatoimimatkalaisella

Lähes kaikilla suurilla matkanjärjestäjillä on erityisiä palveluita lapsiperheille. Tarjolla on lastenklubeja, ilmaisia aterioita sekä lapsille suunnattuja esityksiä ja aktiviteetteja. Nuorisolle tarkoitetut peli- ja oleiluhuoneet sekä ilmainen langaton nettiyhteys tuovat mukavuutta lomaan teinien kanssa samoin kuin vanhempien lasten vesiaktiviteetit uimakoulusta snorklausretkiin ja rantalentopallo-otteluihin. Monissa perheille suunnitelluissa hotelleissa voi lisämaksusta varata baby-paketteja, jolloin omat rattaat voi jättää kotimaahan ja matkasänky ja syöttötuoli odottavat valmiina huoneessanne. Erilaisten lastenkerhojen hauskat hahmot houkuttelevat lapsiperheitä monissa perhekohteissa. Useimmilla matkanjärjestäjillä on omat tunnuksensa, joilla lapsiperheille sopivat hotellit on merkitty.

Mauritiuksen Beachcomber Shandradi tarjosi lapsille Bob Marley lasten kerhon  viihtyisässä ympäristössä

Mauritiuksen Beachcomber Shandradi tarjosi lapsille Bob Marley lasten kerhon viihtyisässä ympäristössä

Merkinnöistä huolimatta ei tasokkaan lapsiperhematkan löytäminen ja hintavertailu netissä ole aina helppoa, etenkään jos perheessä sattuu olemaan enemmän kuin kaksi lasta tai reissuun on lähdössä isompi porukka. Usein helpoin ratkaisu on ottaa yhteyttä suoraan matkanjärjestäjän puhelinmyyntiin tai osaavaan matkatoimistoon, jolloin ammattitaitoinen virkailija osaa puhelimessa tai myyntitoimistossa kertoa perheellenne parhaiten sopivista vaihtoehdoista. Lasten alennukset vaihtelevat matkanjärjestäjittäin ja pätevät pääsääntöisesti lisävuoteissa majoittuviin lapsiin.

Erityisiä perhepalveluita tarjoavat ainakin Lomamatkat, Matka VekkaTjäreborg, Finnmatkat, Aurinkomatkat, Apollo, Nazar ja Sembo.

Vinkkejä valmis- ja omatoimimatkan suunnitteluun.

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply