Kotimaa Turku

Rakkaudentunnustus Turulle #nbefinland

helmikuu 27, 2015
Aamu valkenee Aurajoen ylle

Aamu valkenee Aurajoen ylle.

Radisson Blu Marina Palacen hotellissa vierailijan vastaanotti ihana jokinäkymä huoneesta sekä taivaalliset herkut.

Radisson Blu Marina Palacen hotellissa vierailijan vastaanotti mykistävä  jokinäkymä huoneesta sekä taivaalliset herkut.

En olisi koskaan ajatellut, että teen tällaisen tunnustuksen, mutta näin se nyt vain on. Rakastan sinua Turku. Rakastuin sinuun saman tien, kun astuin jalallani ensimmäisen kerran vuosiin kaupungin kamarallesi.

Ensimmäinen kosketus sinuun oli hotellini ikkunasta avautuva kaunis näkymä Aurajoen ylle. Maisemassa oli jotain mystisen rauhallista, mutta silti niin kiehtovaa ja kutsuvaa. Se ikään kuin kuiski minulle, että tähän paikkaan on pakko tutustua.

Turun kiehtovaa vanhan kaupungin kauneutta.

Turun kiehtovaa vanhan kaupungin kauneutta.

Kauppahallissa maistelimme suomalaisia herkkuja, kuten poronlihaa.

Kauppahallissa maistelimme suomalaisia herkkuja, kuten poronlihaa.

Olen onnekas, kun pääsin nbe-isäntäbloggaajana tammikuussa vierailemaan Turkuun kansainvälisten bloggaajien seurassa. Ulkomaalaisten kanssa matkustaminen ikään kuin antoi minulle mahdollisuuden nähdä kaupunki, jossa olin vieraillut aikaisemmin vain nopeilla työreissuilla ja luokkaretkillä, uusin ja avoimin silmin.

Aistia paikan luovuus, monimuotoisuus ja rikkaus. En ollut koskaan aiemmin edes tajunnut, kuinka kaunis Turun keskusta oikeastaan on. Niin moni pastellinvärinen rakennus joenvarressa on säilynyt arvokkaana. Kivijalkoihin on syntynyt idyllistä kaupunkikulttuuria kahviloineen, sisustusliikkeineen ja tunnelmallisine työtiloineen. Kaupunginkirjastosta tuli heti yksi lempipaikoistani. Ei pelkästään sen suunnattoman valikoiman takia, vaan siksi, että siellä sai jutella, toisin kuin muissa tuntemissani kirjastoissa. Ei ihmekään, että paikka oli tupaten täynnä niin pikkulapsia, teinejä, opiskelijoita kuin eläkeläisiäkin. Se oli paikka, mihin tultiin viettämään yhdessä aikaa.

Talvipakkasesta huolimatta sekä kaupungista että ihmisistä pystyi aistimaan lämmön ja trendikkään tunnelman. Ja kyllä, voin omin silmi todistaa, että Turussa asuvat varmasti Suomen kauneimmat ihmiset.

Aurajoen ranta kutsui kulkijaa.

Aurajoen ranta kutsui kulkijaa.

Paikallisen matkaoppaan, Leenan, kotiovelle johtivat kiehtovat rappuset.

Paikallisen matkaoppaan, Leenan, kotiovelle johtivat kiehtovat rappuset.

Ja aah, mitä herkkuja paikalliset ravintolat tarjoavatkaan. Pääsimme kokkaamaan kehutussa ravintola Smörissä itse lounasta ja herkuttelemaan todella täyteläisellä fetasalaatilla Ravintola-Mamissa. Yllättäjä oli Ravintola Harald, joka turistimaineestaan huolimatta näytti meille parhaat puolensa, niin ruokien esillepanossa kuin mauissakin. Viikinkitapakset olivat erinomaisen herkullisia.

Ohjelmassa oli muun muassa visiitti Turun linnan Ghost Tourille. Ette usko, mutta en ole aikuiselämässäni varmasti koskaan pelästynyt niin paljon kuin sillä hetkellä, kun lähes pimeässä kivilinnassa kuulen, kuinka joku hengittää hyvin raskaasti selkäni takana ja raahautuu hiljalleen lattiaa pitkin lähemmäksi ja lähemmäksi…

Selvisin todistetusti hengissä, mutta huh huh, mikä kierros. Suosittelen elämäänsä jännitystä kaipaaville. Turun linna tarjoaa myös aivan mielettömiä aktiviteetteja lapsille. Linnanneitokierroksia ja ritariturnajaisia. Täytyy joskus tulla aivan omalle visiitille testaamaan kaupunkia lasten kanssa.

En ollut koskaan ennen ollut viikinkiravintolassa, mutta nams ruoka oli hyvää...

En ollut koskaan ennen ollut viikinkiravintolassa, mutta nams ruoka oli hyvää…

Turun linna oli maaginen paikka illalla.

Turun linna oli maaginen paikka illalla.

Vastapainoa haamuille toivat inspiroivat visiitit Terraviivan kaakelipajaan, jossa saimme itse valmistaa kaakeleita, sekä Herrankukkaron kalastajakylään, Airismaan saarelle. Vietimme siellä toisen yön ja pääsimme muun muassa nauttimaan maailman suurimman savusaunan löylyistä sekä loimulohesta ja muista saariston antimista.

Terraviivassa saimme valmistaa itse laattoja.

Terraviivassa saimme valmistaa kaakeleita.

Terraviiva

En voi muuta kuin sanoa, että haluan ehdottomasti toisille deiteille kanssasi, rakas Turku. Mieluiten hyvin pian, ehkä jo heti keväällä. Haluan oppia tuntemaan sinut vieläkin paremmin ja nähdä kaikki puolesi. Olet särmikäs, kiinnostava, kansainvälinen ja kaunis. Olet ansainnut lempinimesi Pohjolan Pariisi. Palaan luoksesi pian.

xxx

Inari

Ps. Erityiskiitos upeasta matkaseurasta hullut brasilialaiset ystäväni Felipe ja Marcela, luova ja upea valokuvaaja espanjalainen Inma, rakastettava ”Cosmo-Girl” Puolasta Sabina, ihanan rutistettava belgialaismimmi Sofie ja maailman söpöin pariskunta Alex ja Nasti Venäjältä. Kaikki kirjoittavat upeita matkablogeja ja Instagrammaavat englanniksi – käykää tutustumassa heidän seikkailuihinsa niin Suomessa kuin ympäri maailmaa. Sekä kiitokset tietenkin upea #visitturku -oppaamme Olga.

Herrankukkaron sininen hetki.

Herrankukkaron sininen hetki.

Herrankukkaron Isäntä on Oskar.

Herrankukkaron Isäntä on Oskar.

Asuimme Herrankukkarossa tässä hotellilaivassa.

Asuimme Herrankukkarossa hotellilaivassa.

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Veera Bianca / Wanderlust Expert helmikuu 28, 2015 at 08:44

  Ihana rakkauden tunnustus! Olen itse kotoisin tuolta Suomen Venetsiasta, ja nykyään kun siellä käy harvemmin niin on kummasti oppinut katselemaan kaupunkia turistin silmin, ja onhan se kaunis 🙂

 • Reply Inari helmikuu 28, 2015 at 14:28

  Kiitos kommentista Veera, odotan jo kesää, kun näen Turun silloin. Mulle sanottiin että Turku olisi Suomen Pariisi, mutta kyllä se Venetsiastakin käy

 • Reply Inma maaliskuu 1, 2015 at 21:16

  It was so AWESOME to share this #Kissmyturku trip and the #nbefinland with you!! 🙂 Thanks for the mention!

  • Reply Inari Fernández maaliskuu 4, 2015 at 21:18

   Dear Inma, thanks for the comment and for your company on this amazing Turku trip. C u in Berlin tomorrow <3

 • Reply Pirkko / Meriharakka maaliskuu 2, 2015 at 13:26

  Syntyperältään turkulaisena rakastan tällaisia juttuja syntymäkaupungistani! Täytyisi joskus vielä organisoida itsensäkin tuonne Herrankukkaroonkin – tähän mennessä olemme vaan purjehtineet siitä ohi pari tusinaa kertaa 🙂

  • Reply Inari Fernández maaliskuu 4, 2015 at 21:17

   Pirkko, Herrankukkaro on mieletön. Siellä järkätään muuten sellainen naisten saunatapahtuma kesäisin, jossa saunassa soittaa sisällä jazz bändi- käy katsomassa tuo 🙂 120 naista samaan aikaan löylyissä.

   • Reply Pirkko / Meriharakka maaliskuu 5, 2015 at 15:22

    Taidanpa vähän keväämmällä selvittää noiden yleisötapahtumien aikatauluja! Kiitos vinkistä!

 • Reply Meeri maaliskuu 3, 2015 at 17:05

  Oh my <3! Ihana, rakas, kaikkein paras ja kaunein, synnyinkaupunkini! I love it!! Turku on todellakin kaikkea tuota, hurmaavan upea, kesällä ihan pökerryksiin saava huima ja jännittävä!

  • Reply Inari Fernández maaliskuu 4, 2015 at 21:16

   Meeri, oletpas onnekas, kun olet syntynyt Turkuun :)Onko mitään sisäpiirin bongausvinkkejä?

 • Reply Anne Aholainen maaliskuu 4, 2015 at 17:22

  Siis ehdottomasti Suomen ihanin ja kaunein kaupunki monine ulottuvuuksineen 🙂

  • Reply Inari Fernández maaliskuu 4, 2015 at 21:14

   Anne, niin samaa mieltä – onko jotain lisävinkkejä, missä pitäisi käydä? Suuntaamme itse asiassa jälleen jo pääsiäiseksi Turkuun. En malttanut pysyä poissa 🙂

  Leave a Reply