Helsinki Kotimaa

Helsinki lasten kanssa – Lasten kaupungin viimeinen mahdollisuus

huhtikuu 2, 2014
Perheemme tyttöjen retken kruunasi kevätaurinko ja huokea lounas Unicafessa - kaiken tämän sai 12 eurolla.

Perheemme tyttöjen retken kruunasi kevätaurinko ja huokea lounas Unicafessa – kaiken tämän sai 12 eurolla.

Kevätaurinko, keltaiset narsissit ja lapset, jotka ovat käyttäytyneet kello kuudesta alkaen kuin enkelit. Ihana alku perheemme tyttöjen päivälle, jona päätimme vihdoin suunnata Lasten kaupunkiin. Uskomatonta, mutta en todellakaan ollut aikaisemmin tutustunut Helsingin lasten museoiden helmeen. Ja nyt oli jo melkein liian myöhäistä, sillä pian Sederholmin talossa sijaitseva museo menee kiinni suurremontin takia ainakin kahdeksi vuodeksi. No, mutta onneksi lähdimme liikkeelle, sillä paikka oli todellakin kokemisen arvoinen.

Lasten Kaupungissa voi muun muassa leikkiä suutarin talossa vuosisatojen takaa, ajaa hevosvankkureita, pukeutua prinsessaksi ja mennä käymään 70-luvun mummolaan.

Lasten Kaupungissa voi muun muassa leikkiä suutarin talossa vuosisatojen takaa, ajaa hevosvankkureita, pukeutua prinsessaksi ja mennä käymään 70-luvun mummolaan.

Senaatin torin laidalla sijaitsevaan museoon on paitsi vapaa pääsy, kuten muuten kaikkiin Helsingin kaupungin museoihin, mutta se on myös turvallinen lasten juoksennella ja kiinnostava paikka myös aikuisille tutustua kaupungin historiaan. Paikan päällä voi lastata kauppalaivaa, leikkiä suutaria ja leipuria, tehdä teatteriesityksen, pukeutua prinsessaksi, ajaa leikkivankkureita, ihastella nukkekoteja kautta aikojen tai vaikka vierailla 70-luvun mummolassa tai luokkahuoneessa viime vuosisadalta.

Hiekkasäkkien lastaus laivaan oli kolmivuotiaiden lasten suosikkipuuhaa.

Hiekkasäkkien lastaus laivaan oli kolmivuotiaiden lasten suosikkipuuhaa.

Lasten kaupungissa on todellakin ajateltu lapsia jopa eväspaikkaa myöten – harmi vain, ettei äiti ajatellut eväitä… No onneksi Fazerin kahvila ojensi auttavaa kättään.

Ainut suuren suuri miinus  museolle tulee kuitenkin siitä, että siellä on vain yksi vessa – siis todellakin vain yksi vessakoppi – ja erittäin likainen sellainen – sadoille tai ainakin useille kymmenille samaan aikaan vieraileville lapsille. Varmasti  aika monet pissat on lurauteltu  jonossa odotellessa Helsingin vanhimman talon kivilattialle. Toivottavasti tämä huomioidaan nyt, kun museokorttelia aletaan remontoida.

Mutta jos kaipaatte vielä huhtikuussa tekemistä lastenne kanssa Helsingissä – suosittelen koko sydämestäni vierailemaan ihanassa Lasten kaupungissa, joka on siis enää vain tämän kuun auki. Tämä on päivä oli #Suomiretki parhaimmillaan.

Ps. Erittäin huokean lounaan voi syödä viereisessä Unicafessa Yliopiston päärakennuksessa. Vink, vink: lapsilla on tilaa juoksennella, kun jää syömään ravintolan sisäänkäynnillä oleviin pöytiin.

Ihanaa kevätpäivää toivottaen,

Inari

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Vilma huhtikuu 3, 2014 at 16:42

    Lasten kaupunki oli todella kiva käyntikohde, suosittelen myös! Jos lisää tekemistä sadepäivänkin varalle haluaa, niin ratikkamuseo ja Espoon lelumuseo ovat myös viihtyisiä paikkoja lapsille!

  • Leave a Reply