Blogista / About Us

Matkailusta lasten kanssa voi olla montaa mieltä…

Tätä blogia kirjoittavat sisarukset Inari ja Inna-Pirjetta, jotka ovat tavallisia matkailua ja maailmaa rakastavia äitejä. Inna-Pirjetan matkaseurana on kolme vilkasta poikaa (13-, 9- ja 7- vuotiaat) ja Inarin mukana kulkee kaksi reipasta tytärtä (6- ja 3- vuotiaat).

Oleellista ei ole, minne reissaa tai kuinka kauan matka kestää, vaan se, että uskaltaa lähteä ja toteuttaa haaveensa myös lasten kanssa.

Uskomme, että matka onnistuu parhaiten, kun vanhemmilla on oikea asenne eli hyväksymme, että jälkikasvun seurassa matkustaminen on erilaista kuin ilman heitä. Lasten kanssa matkailu tarkoittaa ennakointia, kompromisseja ja yllättäviäkin kommelluksia, mutta ennen kaikkea perheen yhdessäoloa ja unohtumattomia kokemuksia. Se tarjoaa mahdollisuuden kokea enemmän ja uudesta näkökulmasta. Matkustamisella on myös tärkeä rooli lasten maailmankuvan rakentumisessa.

Olemme kumpikin aina rakastaneet matkustamista, ja omalla kohdallamme matkailu lasten kanssa alkoi heti äitiyslomalla. Silloin aikaa oli paljon mutta rahaa vähän, joten tavoitteenamme oli matkustaa mahdollisimman paljon pienellä budjetilla. Tutuiksi tulivat niin kavereiden poikamiesboksit suurkaupunkien keskustoissa kuin sukulaisten vierashuoneet viinitiloilla. Kantapään kautta opimme, että lasten kanssa matkustaessa on otettava huomioon asioita, joita ei aikaisemmin tullut edes ajatelleeksi. Matkojen jälkeen kokemuksia on vaihdettu innokkaasti ystäväperheiden kanssa niin käytännöistä kuin hyvistä matkakohteista. Kun omia ja tuttavien tarinoita sekä vinkkejä alkoi kertyä muistiin jo muillekin jaettavaksi, kirjoitimme kirjan lasten kanssa reissaamisesta. Lapsiperheen matkakäsikirja julkaistiin syksyllä 2012 (WSOY).

Tammikuussa 2014 aloimme kirjoittaa lapsiperheenmatkat.fi-blogiamme, jossa jaamme tarinoita matkoistamme sekä perhematkailuvinkkejä, jotka on osittain julkaistu myös kirjassamme Lapsiperheen Matkakäsikirja.  Vinkit luovat kattavan katsauksen asioihin, jotka liittyvät lasten kanssa reissaamiseen. Omien kokemusten lisäksi mukaan on kerätty vinkkejä niin asiantuntijoilta, matkailualan ammattilaisilta kuin muilta paljon matkustavilta perheiltä. Lisäksi kirjoitamme elämänmakuisia tarinoita matkoiltamme niin mökille kuin maailman toiselle laidalle luksushotelleista telttamajoitukseen. Haluamme kannustaa kaikkia vanhempia matkustamaan lasten kanssa ja jakaa omat vinkkimme autaaksemme muita vanhempia löytämään uusia lomakohteita, tekemään onnistuneita valintoja ja ylittämään ehkä aluksi mahdottomalta tuntuvia kynnyksiä lasten kanssa reissaamisessa. Pyrimme myös mahdollisuuksien mukaan ohjaamaan lukijamme tarkemman tietolähteen pariin.

Täällä julkaistut tarinat ovat pääosin uusia ja niitä kertyy jatkuvasti lisää. Aina ei matka suuntaudu kauas, joskus ihan arkinen päiväkin voi lasten kanssa muodostaa jo oman matkansa.

Nautinnollisia lukuhetkiä ja intoa ja iloa matkailuun lasten kanssa!

Inna-Pirjetta ja Inari

Ps. Kerro meille mistä lasten kanssa reissaamiseen liittyvästä sinä haluaisit kuulla.

Who we are?

Lapsiperheen matkablogi is written by two freelancer journalists and mothers. They have published a book  about traveling with children (Lapsiperheen matkakäsikirja, WSOY 2012).

Inari Fernández has two daughters (6 years and 3 years), she is freelance journalist and is working as a producer at YleX Radio Channel.

Inna-Pirjetta Lahti has three sons (13 years, 9 years and 7 years) and she is running her own company Innastus Oy working as a influencer marketing strategists, speaker and travel writer.

Contact authors of the blog:
Inna-Pirjetta Lahti
info (at) innastus.fi
Inari Fernández
inari.fernandez (at) gmail.com

Follow us: 

Instagram @lapsiperheenmatkat

Facebook Lapsiperheenmatkakäsikirja

Twitter @perhematkailu

Inari Fern‡ndez ja Inna-Pirjetta Lahti 2012

2 Comments

  • Reply Davidgic maaliskuu 1, 2020 at 06:54

    I’m 23. I have $30000. Нow cаn I bеst usе it to maкe morе moneу: http://etsjma.naptownsearch.org/2d37

  • Reply Glenna Nutter kesäkuu 30, 2020 at 23:13

    Good evening, I was just checking out your website and filled out your contact form. The ”contact us” page on your site sends you messages like this to your email account which is why you’re reading my message right now right? That’s the most important accomplishment with any kind of online ad, making people actually READ your advertisement and I did that just now with you! If you have something you would like to blast out to millions of websites via their contact forms in the U.S. or to any country worldwide let me know, I can even focus on your required niches and my prices are very reasonable. Write an email to: Benja57mik57@gmail.com

  • Leave a Reply