Alahärmä Blogi Kotimaa Suomi

PowerPark – huvipuistoseikkailu, joka ei jätä kylmäksi

elokuu 9, 2018

Kaupallinen yhteistyö: PowerPark 

Meidän perheen ensimmäinen PowerPark -vierailu on nyt takanapäin. Olin aina ajatellut, että Alahärmässä sijaitseva huvipuisto on jotenkin Helsingistä katsottuna äärettömän kaukana, mutta loppujen lopuksi kilometrejä kertyi vain noin 50 kilometriä enemmän (yhteensä 404 km) kuin omalle mökillemme Leppäviralle, joten matka taittui vajaassa viidessä tunnissa.

Puisto teki vaikutuksen jo heti sisäänajossa. Sillan takaa kohoaa yhtäkkiä toinen toistaan korkeampia vuoristoratoja ja karuselleja, ikään kuin omana saarenaan keskellä peltoja ja metsiä. PowerPark ei kutsukaan itseään turhaan hupivaltioksi, sillä juuri sellainen olo vierailijalle tulee: astutaan hauskanpidon maailmaan, jossa jokainen kokemus ylittää toisen eikä adrenaliini laske, kun vasta kotimatkalla.

PowerPark kohoaa keskeltä peltoja ja metsiä kuin oma maailmansa.

Tähän postaukseen listasin meidän vierailun kohokohdat ja vinkit PowerParkiin, jotka toivottavasti innostavat teitäkin tekemään retken Pohjanmaalle. PowerParkista löytyi nimittäin huvilaitteiden ohella monta pientä kivaa yksityiskohtaa ja palvelua, jotka tekivät vierailusta todella mukavan.

PowerParkin Puistokummit – jos et itse pysty tai uskalla mukaan

Mitä vanhemmaksi tulen, sen enemmän pelkään: korkeita paikkoja, vauhtia, pää alaspäin olemista ja niin edelleen. Siksi ajattelinkin, että tulen lähinnä himmailemaan lasten mukaan PowerParkiin. Toisin kuitenkin kävi ja päivän aikana Äidin Puheenvuoron YouTube-kanavani seuraajat äänestivät lopulta minut koko puiston hurjimpaan laitteeseen: Junkeriin. Siitä löytyy muuten hauska video postauksen lopussa. PowerPark-seikkailun aikana löysinkin itsestäni jälleen pienen lapsen, joka innostui juoksemaan laitteesta laitteeseen.  Vuoristoratojen ja muidenkin laitteiden hurjuus yllättikin koko perheen: puuvuoristorata oli Lintsiin verrattuna hurjuudessa potenssiin kymmenen, enkä uskaltanut pitää silmiä auki juuri lainkaan.

Oli todella kiva, että metrimittaiset naperot pääsivät mukaan moniin laitteisiin aikuisen kanssa, se mahdollisti koko perheen kivan päivän. PowerPark tarjoaa myös todella hyvän puistokummipalvelun sellaisille perheille tai seurueille, joissa oma aikuinen ei jostain syystä halua tai pääse mukaan laitteeseen. Jos mukananne on siis alle 12-vuotiaita lapsia, ja he haluavat laitteisiin, joihin tarvitsee aikuisen pituusrajan takia mukaan, niin tutustu kummitoimintaan täältä.

junker powerpark äitiPowerparkjunker

PowerParkin ratsastusmahdollisuudet – ja myös koirapark-palvelu

PowerPark oli todella paljon monipuolisempi huvipuistokokemus kuin olimme osanneet kuvitella. Laitteita oli niin paljon, että emme ehtineet edes käydä kaikissa viiden tunnin vierailumme aikana. Toisaalta nyt on ainakin syy palata pian uudelleen.

Alue on hyvin kompakti ja joka puolelle pääsee siirtymään nopeasti – paitsi ratsastuskeskukseen. Palveluissa on ajateltu myös perheen karvaturreja. Jos lomamatkalla liikkuu koiran kanssa, löytyy lemmikille oma koiraparkki PowerParkin tallilta ja se maksaa 20 euroa päivä. Huom: ratsastuskeskukseen täytyy siirtyä autolla, sillä se sijaitsee noin 1,5 kilometrin päässä. Samassa paikassa voi käydä ponitalutuksessa joka päivä kello 10-17 välillä ilman ennakkoilmoittautumista.

Tämä kokemus kruunasi meillä ainakin tyttöjen päivän täydellisesti, sillä he olivat halunneet ratsastamaan jo pitkään. Talleilla järjestetään myös Islanninhevosvaelluksia ja ratsastusta ennakkovarauksesta.

powerpark ratsastuspowerpark ratsastus

Yöretki PowerParkiin – ranneke seuraavaksi päiväksi halvemmalla

Me yövyimme PowerParkissa yhden yön, mikä teki kokemuksesta vieläkin kokonaisvaltaisemman, todellisen hupiviikonlopun. Majoitumme söpössä Fisherman-mökissä (alk. 270 euroa yö/ 4hlö), joka oli pieni punainen miniätyyritalo kuin suoraan Astrid Lindgrenin Marikista ja Liisasta. Huvipuistoon kuuluu laaja leirintä- ja mökkialue huvituksineen; uima-altaineen ja leikkipuistoineen. Huvista ei meinannutkaan tulla lainkaan loppua, kun päivän päätteeksi menimme vielä uimaan ja lopuksi riehumaan leikkipuistoon.

Saimme paikan päällä tietää, että rannekkeen olisi voinut vaihtaa hyvin edullisesti (10/15 euroa) seuraavan päivän rannekkeeseen, mutta valitettavasti meillä loppui kesäloma tähän, joten emme enää voineet jäädä toiseksi päiväksi nauttimaan huvipuiston antimista. Etu on kuitenkin sen verran hyvä, että varmasti käytämme sen ensi kerralla, kun osaamme ottaa sen matkasuunnittelussa huomioon.

PowerPark-seikkailu oli todella täydellinen tapa päättää kahden kuukauden kesäloma, enkä malta odottaa, että pääsemme puistoon uudelleen – niin paljon jäi vielä kokematta ja näkemättä!

Reissuterveisin

Inari + perhe

Tutustu myös meidän perheen laivamatkaan ja kylpylälomaan.

powerpark majoitus

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Big Cérebro - Loja de Brinquedos Educativos toukokuu 8, 2020 at 13:03

    Mikä upea paikka! Lasten kanssa leikkiminen on maagista ja välttämätöntä kasvulle ja kehitykselle! Onneksi olkoon!

  • Reply musta tiskiallas lokakuu 4, 2020 at 23:06

    Kiitos tämän arvokkaan artikkelin lähettämisestä.

  • Leave a Reply