Aktiivilomat Kreikka Rantalomat

Taikuutta vai ihan oikeaa lomaa? Testissä TUI Magic Life -konseptihotelli Kreikassa

kesäkuu 26, 2018
Kaupallinen yhteistyö TUI

Lämmin yöilma ottaa meidät vastaan Rodoksen kentällä kesäkuisena perjantai-iltana. Olemme lentäneet poikien kanssa jo perinteiseksi muodostuneelle kesälomanaloitusreissulle Kreikkaan lataamaan akkuja, liikkumaan ja tankkaamaan lämpövarastoja. Bussimatka lentokentältä TUI Magic Life Plimmiriin kestää lähes 2 tuntia ja pääsemme huoneeseen vasta kahden maissa. Saatuani kaikki kamppeet paikoilleen ja pojat nukkumaan, olen kaikkeni antanut.

Täydelliseen aamuun kuuluu aamujooga, uinti ja itse puristettu appelsiinimehu

Aamulla nousen poikien vielä nukkuessa ja lähden etsimään rannalta aamujoogaan sopivaa paikkaa. Jo 8 aikaan on niin kuuma, että ainoa vaihtoehto on puun varjossa, mihin levitän ohuen pyyhkeeni. Oma aamuhetki on minulle todella tärkeä henkireikä niin arjessa kuin myös lomalla. Joogan jälkeen pulahdan kirkkaan sinisenä hohtavaan Välimereen ja lähden herättämään vielä autuaasti nukkuvia poikia. Ohjattuja aamutunteja jäin vähän kaipaamaan, niiden avulla voi omaa harjoitusta aina viedä vielä pidemmälle.

Oma aamuhetki on minulle todella tärkeä henkireikä niin arjessa kuin myös lomalla.

Huoneemme on kompakti ja 2 lisävuodetta on pedattu juuri ja juuri 160 senttiselle sopiviin koloihin ja patjat ovat poikien mielestä liian kovat. Pojat nukkuvat siis reteästi parivuoteessa ja sohvalla ja minä lisävuoteessa omassa rauhassa. Blue Zone -alueella sijaitseva huone aukeaa suojaisalle atriumpihalle ja rakennuksestamme on alle 100 metriä lähimmälle uima-altaalle ja tavernaan ja vain 200 metriä rantaan. Hotellialue on todella laaja, joten ylempänä sijaitseviin pääravintolaan, vesipuistoon ja aktiviteettialtaalle kertyy enemmän matkaa.

Aamiaisella meinaan saada paniikkikohtauksen nähdessäni kymmenet lastenrattaat. Vauvoja, taaperoita ja syöttötuoleja tuntuu olevan ihan jokaisessa pöydässä ja aivan liian lyhyet yöunet sekä ison aamiaistilan hallitsemattomuus meinaa saada yliotteen. Onneksi meno rauhoittuu ensimmäisen aamun jälkeen ja löydämme terassilta rauhallisen vakiopöydän, jossa saamme nauttia aamiaista merimaisemaa ihaillen. Aamiainen on todella runsas ja monipuolinen. Parasta siinä ovat mielestäni tuoreet hedelmät ja appelsiinimehun puristuspiste, pojat antavat arvoa letuille, muroille ja nutellalle. Munakkaat, juustot ja salaatit maistuvat meille kaikille.

TUI Magic Life Plimmiri
Vesipuisto, aktiviteetteja, snorklausta ja rentoa allaselämää

Heti ensimmäisenä aamupäivänä menemme testaamaan hotellin omaa vesipuistoa. Kaikkiaan 5 erilaista liukua tarjoava vesipuisto jaksaa innostaa meidän 9, 10 ja 15-vuotiaita poikia muutaman tunnin ajan, pikkulapsille puisto tarjoaa enemmän vaihtoehtoja (lisäksi puistossa on yksi ”mutkaliuku”, johon pituusraja 120cm tarkoittaa olkapään korkeutta). Itse nautiskelen varjossa kylmää Frappe -kahvia ja aloitan ensimmäisen lomakirjan. Loppuviikon kaksi allasaluetta sekä kirkasvetinen ranta ovat meille mieluisammat kohteet. Tähän varmasti vaikuttaa myös todella kova tuuli, joka ei tunnu kovin miellyttävältä kiivetessä vesiliukumäkien torniin.

Allasalueista ylempi on ns. aktiviteettiallas, jossa meno on välillä todella vauhdikasta ja meteli sen mukainen. Osallistumme viikon aikana aktiviteettialtaalla vesijumppaan, vesispinningiin ja perhekisailuun. Tarjolla on myös vesipalloa. Alueen keskellä sijaitsevasta Magic Radio -pisteestä sai lainata pelejä, pingismailoja ja palloja. Pääasiassa pojat kuitenkin keskittyivät riehumaan ja temmeltämään altaassa minun lukiessa kirjaa. Kaikilla altailla oli uimavalvojat ja puhallettavat vesilelut olivat sallittuja (paitsi tuulisina päivinä), altaasta löytyivät myös rentoutumiseen sopivat vesihierontasuihkut. Aktiviteettialtaalla on 2 erillistä allasta sekä katettu pikkulasten kahluuallas. Keskellä aluetta on raikkaita juomia tarjoileva baari, josta lapset saivat itsekin hakea haluamiaan juomia. Koska koko hotelli on all inclusive, ei mitään rannekkeita tarvittu ja suosikkijuomiksi nousivat punaiset ja siniset jäähilejuomat sekä pirtelöt.

Pääasiassa pojat kuitenkin keskittyivät riehumaan ja temmeltämään altaassa minun lukiessa kirjaa.

Toinen allasalue sijaitsee aivan huoneemme vieressä ja tarjoaa huomattavasti rauhallisemman ympäristön. Lomailu tällaisessa keskellä ei mitään sijaitsevassa all inclusive hotellissa vaatii aikamoista ”aivot narikkaan” asennetta. Se oli juuri nyt minulle ja pojille tarpeen. Koko hotelli on rakennettu vuonna 2015 keskelle peltoaluetta, joten tämä lomakohde sopii parhaiten silloin, kun haluaa nauttia ennen kaikkea hotellissa tapahtuvasta ohjelmasta.

Ensimmäisen lomapäivän iltana lähden lenkille ja pääsen näkemään vähän ympäristöä. Karun luonnon keskellä risteilevät hiekkatiet tarjosivat lenkkeilyyn hyvät puitteet. Muina päivinä pääsin lenkille heti aamusta, löysin raunioita, kiipesin aitojen yli, näin eläimiä (kauriita, liskoja ja vuohia) ja ihmettelin luontoa. Sport trackerin kartan avulla suunnistaminen onnistui vaivatta.

Ei kertaakaan kauppaan tai kokkaamaan

Kolmen pojan äidille parasta tällaisessa lomailumuodossa on ruokailujen vaivattomuus. Ei tarvitse käydä kaupassa eikä kokata viikkoon. Kaikki saavat syödä itselleen mieluista ruokaa ja ruoka-ajoista ei tarvitse stressata. Buffet ravintolan tarjonta vaihteli päivittäin ja valikoimasta löytyi aina jokaiselle jotakin. Teini-ikäisten urheilijoiden kasvavat ruoka-annokset aiheuttavat lomallakin helposti stressin jos jatkuvasti täytyy miettiä seuraavan ravintolan etsimistä tai laskea lomabudjetissa jäljellä olevia euroja. Nyt kaikki oli hoidettu etukäteen.

Konseptiin kuului ruokailu kahtena iltana hotellin ala carte ravintoloissa, joihin pitää tehdä erillinen pöytävaraus respan vieressä. Käytimme molemmat mahdollisuudet hyväksi ja erityisesti The Flavour -ravintola oli oikein kiva kokemus. Pukeuduimme vähän siistimmin ja saimme maistella viiden eri maan makuja pöytiin tarjoiltuna. Valitettavasti palvelu ei kummassakaan ala carte -ravintolassa tuonut kaivattua lisäarvoa pääravintolan rentoon ja ystävälliseen tarjoiluun. Jos aikaa olisi ollut, olisin ehdottomasti halunnut testata kilometrin päässä sijaitsevan Plimmirin sataman aidon kreikkalaisen kalaravintolan.

Veneretkelle ja snorklaamaan

Etukäteen olin ajatellut, että vuokraamme auton päiväksi tai pariksi kuten viimeksi Rodoksella käydessämme, mutta tällä kertaa huomasin, ettei meillä ollut sille ole tarvetta. Pojat nauttivat eniten rennosta hotellielämästä, futaajamme pääsi päivittäin treenaamaan ja minä ehdin liikkua ja lukea kaksi kokonaista kirjaa (Jojo Moyes: Ole niin kiltti, älä rakasta häntä 3.5/5 sekä Eve Hietamies: Hammaskeiju 4.5/5). Perjantailähdöllä perilläoloaikaa oli kaikkiaan vain 6 päivää, joista yhtenä teimme veneretken Plimmirin satamasta. Retken järjesti hotellilla operoiva sukellusyritys DiveMed ja voin lämpimästi suositella kapteeni Safan lasipohjaveneellä tehtävää puolipäiväretkeä (aikuiset 40€, lapset 20€). Järjestäjän puolesta tarjottiin märkäpuvut, snorkkelit ja räpylät kaikille ja tunnelma oli mukava. Saman yrityksen veneretkellä pääsee myös Lindokseen, jossa me kävimme temppelin raunioita ihmettelemässä kaksi vuotta sitten. Hotellilta saa tilattua eväspussin mukaan, mutta voileivät kannattaa tehdä itse, sillä eväspussissa oli vain hedelmiä, kakkua ja limua.

Touhua ja tekemistä koko viikoksi

Ohjelmaa TUI Magic Life hotellissa todellakin riittää perinteisten vesijumppien, kuntosalien ja tennistuntien ohella myös mm. Spinningiä, zumbaa, trampoliinihyppelyä, jousiammuntaa, rantalentopalloa ja nyrkkeilyä. Aikuisten aktiviteettien ikäraja on 16 vuotta, mutta teineille 13-16, lapsille 7-12 vuotta ja pikkulapsille 3-6 vuotta on omat ohjelmansa ja aikansa aktiviteeteissa (yleensä 1 aktiviteetti noin 1 kerran viikossa). Itse testasin joogaa, zumbaa (joka oli korvattu kuntopiirillä), vesijumppaa, vesispinningiä, maastopyöräilyä (27 km lenkki) ja perhefudista. Teinimme kävi päivittäisen fudiksen lisäksi nyrkkeilyssä (maastopyöräily oli pettymykseksemme peruttu vähäisen osallistujamäärän takia) ja juniorimme kokeili jousiammuntaa. Kannattaa ladata jo ennakkoon TUI Magic Life sovellus puhelimeen, niin pääsee tutustumaan tarjontaan ja suunnittelemaan viikon aikatauluja yhdessä lasten kanssa. Pienoinen pettymys oli vesiaktiviteettien hinnoittelu. Ainoastaan melonta kuului oikeasti pakettiin ja sitä emme ehtineet kokeilemaan kovan tuulen takia. Vesihiihto, purjehdus, surffaus ja muut vesiaktiviteetit olivat maksullisia ja kustannukset olisivat nousseet satoihin euroihin, joten emme edes harkinneet niiden kokeilemista. Sen sijaan hierontaan hotellin spassa satsasin sekä itseni, että 16-vuotiaamme kohdalla. Se oli ansaittu luksus meille molemmille.

jotenkin vierastan ajatusta, että lapset ulkoistettaisiin johonkin ohjelmaan koko päiväksi

Pikkupojille olisi ollut tosi paljon enemmänkin ohjattua tarjontaa, mutta jotenkin vierastan ajatusta, että lapset ulkoistettaisiin johonkin ohjelmaan koko päiväksi. Heillä oli seuraa toisistaan altaalla, kavereitakin löytyi ja kerrankin oli mahdollisuus itsekin heittäytyä snorklaamaan rannalla tai heittelemään voltteja altaalla. Tosi kivoja ovat mielestäni myös ohjatut koko perheen yhteiset aktiviteetit ja mm. perhefudista olisimme mielellään pelanneet vaikka päivittäin, nyt kutakin lajia oli käytännössä yhden kerran viikon aikana. Lasten ja nuorten ohjelmiin olisi kannattanut rekisteröityä erikseen heti ekana aamuna klo 9.45 Wonder Barissa, mutta meidän lapset menivät suoraan valitsemiinsa ohjelmiin. Rekisteröitymisen yhteydessä olisi kuitenkin saanut tietoa päivän tarkemmasta ohjelmasta ja kuulin, että esimerkiksi tyttöjen spa ilta oli ollut aivan ihana kokemus. Pienempien lasten kohdalla kannattaa huomioida, että tässä hotellissa henkilökunta on pääosin englannin ja saksankielistä, ainakaan meidän lomamme aikana en tavannut yhtään suomenkielistä ohjaajaa.

Loma voi olla onnistunut vaikka matkailu jäisikin vähemmälle

Itse poistuin hotellilta viikon aikana vain aamulenkeille sekä veneretkelle ja yhdelle maastopyöräretkelle, joten kosketus paikalliseen elämään jäi tällä kertaa täysin puuttuman. Vaikka varsinaisena matkakokemuksena en tätä reissua muistelekaan, oli tämä juuri nyt loistava tapa lomailla yhdessä kolmen pojan kanssa. Saimme olla yhdessä, nauttia lämmöstä, liikkua riittävästi ja lepoakin kertyi kiitettävästi.

Tämän lomasen voimin jaksamme kärsivällisesti odottaa seuraavaa aurinkoista kesäpäivää täällä Suomessa ja kepeät kesävaatteetkin saivat käyttöä. Meidän kesä kuluu tänä vuonna mökinrakennuspuuhissa. Pääset seuraamaan projektiamme Instagramissa @kesälahti_project.

Jos kiinnostuit kohteesta löydät lisää tietoa hotellista täältä
Tietoa Rodoksesta täältä
Magic Life -konseptin esittely
TUIn Kreikan tarjonta

Aiempi postaus lomaodotuksistamme löytyy täältä.
Lapsiperheen matkakäsikirjan Kreikan vinkit
Jos vuokraat auton, voit myös kokeilla aiemmat retkivinkkimme Rodoksella: Lindos, Rodoksen kaupunki, Vesipuisto.

TUI Magic Life Plimmirin plussat

 • Vaihteleva lajivalikoima
 • Monipuolinen ruokatarjonta buffetissa
 • Tuorepuristettu appelsiinimehu aamiaisella
 • Erillinen aktiviteettiallas ja rentoutumisallas
 • Coffee House ja pingispöytä sisällä ilmastoidussa tilassa
 • Joustava lounas Tavernassa
 • Mahdollisuus hakeutua istumaan aamiaisella ja illallisella rauhallisemmalle terassille
 • Siisteys
 • Kauniit kukkaistutukset
 • Kiva ranta ja kirkas vesi, jossa näkyi kaloja

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply messinki tiskiallas joulukuu 24, 2020 at 03:57

  Ole hyvä ja kirjoita useammin, koska rakastan todella blogisivusi. Kiitos!

 • Leave a Reply