Blogi Laiva Ruotsi

Laivalle lasten kanssa – viisi vinkkiä matkaan

maaliskuu 11, 2018

Tämä blogipostaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Viking Linen kanssa.

Lähdin viime viikolla ensimmäistä kertaa lasten kanssa laivalle (jos ei reissua vauvan kanssa lasketa) – tarkemmin Viking Line Gabriellalle – ja yllätyin monella tapaa positiivisesti. Kuten niin usein lasten kanssa matkustaessa, myös tällä kertaa, muuten tuttu kohde oli aivan uudenlainen kokemus, kun sen kokin lasten näkökulmasta. Minut yllätti etenkin se, miten paljon ja monipuolisesti laivalla tarjotaan lapsille ohjelmaa, miten hyvää ruoka oli ja miten vähän lasten kanssa törmäsi känniääliöihin. Ja yksi asia, jota en olisi koskaan odottanut, oli se, että nukuin täydelliset yöunet. Miten se on laivalla mahdollista, kerron seuraavissa vinkeissäni. Niiden avulla teidänkin laivamatkastanne lasten kanssa voi tulla vieläkin parempi.

Varaa parisängyllinen hytti

Olen vakuuttunut siitä, että jos äiti on tyytyväinen, silloin myös muukin perhe viihtyy paremmin. Tämä pätee niin arkeen kuin lomaan. Meidän perheessä yöunilla on äärimmäisen suuri merkitys siihen, kuinka hyväntuulisia olemme. Tämä koskee totta kai lapsia, mutta etenkin minua. Jos en saa kunnon unia, jäpätän paljon enemmän ja menetän hermoni nopeammin. Kun lähdimme laivalle, en ajatellut, että voisin nukkua siellä hyvin. Aiempien bileristeilyjen muistona on aina ollut huonosti nukutut yöunet ja littanat tyynyt. Siksi olinkin niin onnellinen, kun tajusin, että hyttissämme oli kunnon parisänky, joka sisälsi muhkeat isot tyynyt sekä erinomaisen patjan. Nukahdin kumpanakin yönä pehmeään sänkyymme, moottorin huristessa kuin pieni vauva kiikkuvaan kehtoon. Ja nukuin yöt kuin tukki. Se oli niin ihanaa. Hyttimme oli Viking Line Gabriellan B4F Inside Comfort Family -hytti, missä oli 160 cm leveä parisänky sekä perinteinen ylä- ja alavuode lapsille. Parisänkyyn mahtui aamulla ihanasti  köllimään myös lasten kanssa. Ainut miinus oli, ettei juuri tässä kyseisessä hytissä ollut ikkunaa, mutta loppujen lopuksi se ei haitannut, sillä kävimme siellä vain nukkumassa. Jos muuten tarvitset matkallasi vauvasänkyä, sen voi käydä tilaamassa laivan respasta.

Testaa ruokavaihtoehtoja

Suurimmalla osalla aiemmista laivamatkoistani olen aina syönyt vain buffetissa, enkä ole pahemmin tullut edes ajatelleeksi, että laivalla on muutakin ruokatarjontaa. Tällä kertaa testasimme sekä illallisella että aamiaisella buffetin ohessa myös Food Garden a la carte -ravintolaa. Se oli ympäristöltään ja menultaan todella kiva vaihtoehto usein aika hälyiselle buffetille. Lapsilla oli omat menut ja melkein minkä vain aterian pystyi tilaamaan myös lasten versioina. Lastenateriat maksoivat noin kahdeksan euroa. Aikuisille tarjolla oli monipuolisempi juomatarjonta ja etenkin aamiaisen erikoiskahvit olivat todella iso plussa. Hyvä on toki huomioida, että buffetissa alle 6-vuotiaat lapset syövät veloituksetta, mutta jos meno ei ole aivan pennin päälle laskettua, niin suosittelen myös testaamaan Food Gardenia. Ruoka oli siellä todella hyvää.

Sisäkengät bileisiin

Lapsille tarjotaan Viikkarilla todella paljon lastenohjelmaa. Sitä on aamusta iltaan, ohjatusti ja monissa eri paikoissa. Loma-aikoina laivan konferenssitilat on muutettu lasten valtakunnaksi, joten tilaa temmeltää todellakin löytyy. Minut yllätti positiivisesti se, että kun laivalla liikkuu lasten aikataulujen mukaan, ei tule juurikaan törmänneeksi humalaisiin. Tätä olin nimittäin etukäteen jännännyt jonkin verran. Kun lastenohjelmat päättyvät yhdeksän aikaan, ja on aika mennä nukkumaan, eivät bilettäjät ole vielä juurikaan ehtineet kömpiä ulos hyteistään. Iloksemme saimme siis lasten kanssa temmeltää laivan yökerhossa järjestetyssä Ville Viking -diskossa pelkästään lasten kesken. Illan ohjelmasta erityisesti mieleemme oli Step up -tanssikoulu lapsille. Onneksi saimme etukäteen ystäviltämme vinkin ottaa lapsille mukaan erikseen kevyet sisätossut, joilla jaksoi temmeltää koko illan. Tässä sisäpiirin vinkki eteenpäin siis myös teille – tai ehkä olette alun perinkin jo viisaampia tässä asiassa kuin minä, joka olisi pistänyt lapset sorelleilla menemään.

Tästä pääset katsomaan meidän reissun kaikki fiilikset videolta mun Äidin Puheenvuoron YouTube-kanavalta.

Kaupunkilaiva Tukholmaan

Maissaoloaika on sen verran lyhyt (6h), että suosittelen miettimään etukäteen, mihin sen haluaa käyttää. Me päätimme suunnata koko päiväksi satumaailma Junibackeniin, missä emme olleet käyneet koskaan. Tartuimme jälleen vakiolaivailijoiden, eli naapureidemme, suositukseen ottaa sataman vierestä lähtevä yhteysalus Grönalundiin ja kävellä siitä Junibackeniin. Matka jo itsessään, Tukholman lahden yli toiselle puolelle, oli niin upea kokemus kauniine maisemineen, etten vaihtaisi sitä mistään hinnasta taksiin tai bussiin. Muistakaa ostaa liput yhteysalukseen etukäteen Viking Linen respasta, tämä takaa teille varman pääsyn laivaan. Ja Junibacken…sanattomaksihan se veti. Aivan mieletön paikka.

Uimaan illaksi

Loppujen lopuksi laivalla jää aika vähän aikaa olla hereillä lasten kanssa tai ainakin meille kävi näin. Ensimmäinen ilta meni diskossa ja ensimmäinen aamu lasten leikkipaikalla. Kun palasimme laivaan Tukholmasta, oli aika syödä ja sitten tehdä vielä nopeasti jotain. Me valitsimme vierailun saunaosastolla. Viking Line Gabriellan uima-allasosasto ei ollut kovinkaan suuri: kaksi poreallasta ja lastenallas sekä kaksi saunaa, mutta se oli hauska uusi ulottuvuus laivaan. Paikalla ei ollut meidän lisäksi juuri muita, joten otimme paikan haltuun voittajien elkein. Lapset kirmasivat altaasta toiseen ja me saimme ystäväni kanssa jutella ja rentoutua päivän päätteeksi. Emme olisi voineet saada parempaa lopetusta päivälle ja uiminen myös piti huolen siitä, ettei nukahtamisvaikeuksia ollut kellään. Suosittelen.

Eipä tässä sitten muuta kuin ihania laivamatkoja teille, lisätkää ihmeessä kommentteihin, jos teillä on omia parhaita laivavinkkejänne!

Ps. Reissussa oli minun ja Lucian lisäksi mukana ystäväni ja hänen lapsensa.

Aurinkoa,

Inari

Laivalle lasten kanssa Viking Line

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply