Egypti Rantalomat

Egypti: Ensivaikutelmia ja ihastumista

marraskuu 22, 2014

Tarkoitukseni oli kirjoittaa pakkaustouhujen täyttämä postaus, mutta voitte ehkä kuvitella minkälainen härdelli vallitsi elämässäni matkaa edeltävät pari vuorokautta. Armotonta valmistautumista ja säätöä, jotta kaikki työasiat, kotiolot ja matkavalmistelut tulisi edes jotakuinkin hoidetuksi.

Itselleni kävin hankkimassa ensimmäistä kertaa kunnon snorkkelin Varuste.netistä pelkästään todetakseni että minulle oli myyty jälleen kerran täysi turhake. Onneksi esittelin hankintaani lähtöä edeltävänä iltana Inarille, joka kertoi, että kunnon maskissa ihoa vasten oleva reunus on pehmeää silikonia ja niin kävin hakemassa hänen maskinsa lainaan. Onneksi sentään miehelle ostamani maski sekä meille molemmille ostamani räpylät ovat kunnolliset.

Muuten pakkaustouhut noudattivat vanhaa ja hyväksi havaittua kaavaa. Pakkauslista on kutakuinkin sama ja jälleen pakkasimme suurimman osan kamppeista pehmeisiin Tatonkan ja North Facen kasseihin ja otimme mukaan vain yhden matkalaukun. Yksi kassillinen oli täynnä snorklaus- ja uimakamppeita, se helpottaa myös tilannetta perille saapuessa.


​Lomalentomme lähtöaika oli mielestäni matkan buukkausvaiheessa inhimillinen 07.05, mutta edellisenä iltana tajusimme, että kentällä pitää olla jo viiden maissa eli herätys oli neljältä. Keskimmäinen aamuvirkkumme nousi jo klo 03.36 tekemään koulutehtäviä, ettei tarvitse sitten lentokoneessa niitä tehdä. Lentokentällä meinasi hermot mennä jonottamiseen aamuvarhaisella ensin check innissä ja sitten turvatarkastuksessa. Onneksi koneemme perämiehen jutut olivat niin leppoisat, että tunnelma vapautui väkisinkin koneeseen päästyämme. Oli kivaa huomata, että myös koneen miehistö oli lomalennolla ja teki reissusta lomaa hetki alusta alkaen.


​Lento sujui nopeasti, ja kiitos takanamme istuneen naapurin miehen leppoisissa tunnelmissa, sillä hän ystävällisesti seurusteli nuorimpien poikiemme kanssa meidän nauttiessa rauhallisesta matkan teosta edemmällä penkkirivillä.

Marsa Alamin lentokenttä on todella pieni ja koneemme oli ainoa juuri silloin saapuva, joten kaikki sujui nopeasti kuin tanssi. Ensin saimme matkanjärjestäjän tiskiltä viisumitarrat passeihimme, sitten tarkistettiin passit (HUOM! Passin on oltava voimassa 6kk matkan päättymisen jälkeen) ja siinä ajassa matkatavarat olivatkin jo hihnalla meitä odottamassa. Suomalaiset Finnmatkojen kohdeoppaat olivat meitä kentällä vastassa ja pian istuimmekin jo bussissa matkalla kohti hotelliamme. Bussimatka ei kestänyt kymmentä minuuttiakaan, ja jo kahden aikaan olimme onnellisesti hotellissa.


La Maya -resortissa vastaanotto oli todella huomaavainen. Aulassa meille tarjottiin tervetulodrinkit ja saimme viileät pyyhkeet, joilla saimme virkistäytyä reissun rasituksista. Ranteisiimme laitettiin all inclusive –rannekkeet ja huoneisiin kirjautuminen sujui näppärästi kun olimme valmiiksi bussissa täyttäneet majoituskaavakkeet.

Parasta oli kuitenkin ihana lämpö ja upea auringonpaiste. Kaikki marraskuun kaamos ja kylmyys kaikkosi hetkessä ja olin todella onnellinen, että olimme täällä. Huone vastasi odotuksiamme ja näkymä parvekkeelta suoraan rannalle oli meille mieluisa.


​Vaihdoimme ripeästi uimakamat päälle ja lähdimme raikastumaan uima-altaalle. Ensivaikutelma hotellista oli erittäin myönteinen ja odotukset tulevien lomapäivien suhteen kohosivat korkealle.

Hotellin edessä levittäytyvä ranta on täynnä kauniita aurinkovarjoja ja pitkälle Coraya Bayn –lahdelle yltävä laituri johtaa suoraan upean koralliriutan päälle. Jo pienellä iltakävelyllä bongasimme kymmenittäin värikkäitä, ennen näkemättömiä kaloja. Auringon laskun aikaan rantatörmällä tarjoiltiin mehuja, joita aikuiset saivat haluamallaan tavalla terästää.


​Meitä hellivät valo, aurinko, lämpö, uskomaton auringonlasku ja kauniit istutukset. Illallisella saimme esimakua myös hotellin taivaallisesta keittiöstä, kaikki mitä uskalsin maistaa oli erinomaista. Saa nähdä miten kauan maltan pitää kiinni ”näin vältät vatsataudin Egyptissä” –ohjeista.

Ystävältäni saamani vatsataudin välttämisohjeet kuuluvat näin:

– aloita maitohappobakteerien käyttö muutamaa päivää ennen reissua

– ota ennaltaehkäisevä Precosa kuuri koko perheelle

– käytä vain pullotettua vettä (myös hampaiden harjaukseen)

– älä ota jäitä juomiin

– älä syö muiden pilkkomia hedelmiä

– älä syö kylmiä kastikkeita, kermavaahtoa, raakaa kalaa yms.

– älä syö majoneesipohjaisia salaatteja tai mitään pilkottuja salaatteja tms.

– syö vain pakattua jäätelöä

– käytä käsidesiä joka tilanteessa

Minä olen tänään jo syönyt aamulla jogurttia ja hedelmäsalaattia, eilen illalla söimme poikien kanssa muutamia ihania jälkiruokia ja tänään kaikki söimme soft ice -jäätelöä pariinkin kertaan. Me aikuiset olemme pyrkineet tuhoamaan bakteereita konjakin avulla ja toistaiseksi kaikilla on vielä oikein hyvä olo ja hotellimme keittiöstä on välittynyt todella korkeatasoinen kuva (huomenna aamulla klo 10 keittiöön jopa pääsisi tutustumiskierrokselle).

Tulevien lomapäivien uskon sujuvan lähinnä uiden, snorklaten ja uiden ja uiden ja uiden ja tietysti auringosta nauttien…

– Inna-Pirjetta

Ps. Valitettavasti nettiyhteys on täällä todella heikko, joten parhaiten pääset seuraamaan lomailuamme Instagramissa @lapsiperheenmatkat. Pidemmät postaukset kuvineen saan tänne blogiin sitten reissumme jälkeen.

Matka toteutetaan yhteistyössä Finnmatkojen kanssa. Kaikki mielipiteet ja kommentit ovat omiani ja perustuvat omiin kokemuksiimme kohteessa Blue Village Marsa Alam ajalla 20.-27.11.2014.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply