Ranska Rantalomat

Ranska: Musiikki tekee tunnelman

kesäkuu 8, 2015
Koulu on ohi ja kesäloma alkaa!

Koulu on ohi ja kesäloma alkaa!

Tänään alkaa kesäloma, jippii! Mitä me tehdään, minne me mennään? Miten juhlitaan koulun päättymistä täällä Ranskassa?

Sovimme pitävämme uima-allasbileet. Valmistimme pooliboolia ja ison kasan herkullisia Nutella-leipiä. Mutta mistä se juhlafiilis oikeasti syntyy? Musiikista tietysti!

Tehdään Spotifyn soittolista ja otetaan kaiutin mukaan altaalle. Mutta poolilla ei ole wifiä! Kokeillaan klikata tämä offline-nappi päälle. Mutta eikö siinä mene tunteja, että se lataa kaikki biisit? Eipä mennytkään, vaan saman tien lähdimme poolille bilettämään lasten koostaman soittolistan tahdissa.

Parasta ranskalaisessa arjessa ovat välipalaksi nautitut Nutella-leivät sekä iltapäivän pulahdus uima-altaaseen.

Parasta ranskalaisessa arjessa ovat välipalaksi nautitut Nutella-leivät sekä iltapäivän pulahdus uima-altaaseen.

Nizza-2015012Päivät ja viikot täällä Ranskassa ovat kuluneet hurjaa vauhtia ja välillä jo hieman kauhistuttaa, että pian tämä upea kokemus on jo ohi. Yksi tapa saada näitäkin tunnelmia mukaan kotiin on musiikki. Musiikki voi luoda arjesta juhlaa, lievittää koti-ikävää matkalla, rauhoittaa mieltä lentokoneessa tai tuoda mukavat matkamuistot kotisohvalle. Tämä kaikki onnistuu helposti hyödyntämällä älypuhelimesta löytyviä musiikin suoratoistopalveluita.

Täällä Ranskassa ollessani olenkin innostuneesti hyödyntänyt Spotify-sovellusta ja luonut erilaisia soittolistoja, joita kuunnellessani voin toivottavasti sitten Suomessakin palata näihin ihaniin ranskalaisiin tunnelmiin.

Yhteydenotto Suomen musiikkituottajien taholta ei olisi siis voinut tulla sopivampaan hetkeen, kun he pyysivät minua kirjoittamaan aiheesta musiikin kuuntelu matkalla. Me suomalaiset olemme nimittäin aivan Euroopan häntäpäässä musiikin suoratoistopalveluiden käytössä.

Nyt minulla oli vihdoin aikaa ja oikea syy perehtyä asiaan hieman tarkemmin. Selkeitä ohjeita musiikin suoratoistopalveluiden käyttämiseen löysin täältä

Lyhyesti sanottuna kyse on siitä, ettei musiikkia tarvitse ladata minnekään, vaan se kuunnellaan suoratoistosovelluksen kautta. Sovellusten avulla pääsee helposti käsiksi miljoonien biisien kirjastoon juuri siellä, missä musiikkia haluaa kuunnella. Näin tiedostojen ostaminen ja siirtäminen tietokoneelta kännykkään on tarpeetonta.

Vaikka olenkin jo pari vuotta kuulunut Spotifyn satunnaiskäyttäjiin ja maksanut jopa mainoksettoman version 9,99€ kuukausimaksua, on systemaattinen listojen rakentaminen ja offline -musiikinkuuntelu jäänyt lähes kokonaan tekemättä. Aloitin tutustumalla kampanjan videoon, joka avaa tosi konkreettisesti sen, miten helppoa musiikin kuuntelu, tallettaminen ja jakaminen suoratoistopalveluiden avulla on. Spotifyn lisäksi on olemassa ainakin Deezer –niminen palvelu ja kaikille älypuhelimille löytyy musiikin kuunteluun suunniteltuja sovelluksia. Lisäksi löytyy valmiita listoja erilaisiin tunnelmiin, erilaisista musiikkityyleistä tai eri artistien tekeminä. Halutessasi sovellus myös tarjoaa sinulle saman tyylistä musiikkia tai voit kuunnella yhteen artistiin tai musiikkityylin pohjautuvaa radiokanavaa.

Tämä maisema tulee mulle jatkossa mieleen Ranskan tunnelmia -soittolistan biiseistä

Tämä maisema tulee mulle jatkossa mieleen Ranskan tunnelmia -soittolistan biiseistä

Musa 1

Aloitin rakentamalla Ranskan tunnelmia soittolistan, jonne olen nyt tallettanut biisejä, joita olemme täällä ollessamme kuunnelleet. Olen myös täydentänyt lenkki-listaani, jota en tosin täällä ole käyttänyt, sillä lintujen laulun kuuntelu on ollut minulle aamulenkeillä mieluisempaa.

Hauskin yllätys oli tuo offline –listojen tekemisen helppous ja nopeus. Listan yläpuolella on nappi jonka edessä lukee Käytettävissä offline-tilassa, sen klikkaamalla koko lista on hetken kuluttua kuunneltavissa missä vaan, myös uima-altaalla, rannalla, purjeveneessä tai vaikka lentokoneessa.

Luulenpa, että minusta tulee jatkossa offline-käytön suurkuluttaja. Musiikin kuuntelu on yksi helpoimmista tavoista vaikuttaa omaan mielialaan, ympäristöön ja tarvittaessa muistaa jotain mukavaa tai sulkea jotain vähemmän mukavaa omien ajatusten ulkopuolelle.

Aion jatkaa täällä aloittamiemme Lapsiperheen poolpartyt ja Ranskan tunnelmia -listojen kehittämistä. Lisäksi aion toteuttaa kunnollisen lenkkimusa-listan ja tutustua tarkemmin muiden käyttäjien tekemien listojen mahdollisuuksiin.

Onko sinulla jo omat suosikkilistasi, joita lapsetkin tykkää kuunnella? Tai joku lista, jolla suljet lapsiperheen kakofonian ulkopuolelle ja nautit omasta tunnelmastasi?

Kuuntele tästä Spotify listani Lapsiperheen Poolparty ja Ranskan tunnelmia.

Tutustu matkamusiikkifiiliksiin myös näissä postauksissa. Matkabloggaaja Urbaani Viidakkoseikkailijatar kertoo omista matkamusafiiliksistään ja metallimusiikin ystävien kannattaa kurkistaa Metallia matkassa -blogin musapostaukseen.

– Inna-Pirjetta

Postaus on toteutettu osana IFPIn eli Suomen musiikkituottajien kampanjaa.

Näihin tunnelmiin ja lämpötiloihin aion palata Ranskassa tekemieni soittolistojen avulla.

Näihin tunnelmiin ja lämpötiloihin aion palata Ranskassa tekemieni soittolistojen avulla.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply