Kotimaa Suomi Tahko

Koko perheen kesäkivaa Tahkolla

kesäkuu 10, 2016

Photo 2.4.2016 18.59.18

*Teemme vuoden 2016 aikana kaksi matkaa Tahkolle yhteistyössä Golden Resortin kanssa.

Saimme loppukeväästä mahdollisuuden tutustua ensimmäistä kertaa Tahkoon lasten kanssa, kun pääsimme laskettelemaan kevään viimeisiä laskuja aurinkoisilla rinteillä sekä testaamaan kahden perheen kanssa majoitusta Golden Resort -huvilassa. * Analyysi talosta sekä laskettelukeskuksen perhefasiliteeteistä on tulossa myöhemmin, jahka rinnekausi jälleen starttaa ja pääsemme vielä syksyn aikana kokemaan Tahkon lasten kanssa toistamiseen myös ruska-aikana.

Sitä ennen haluaisin kuitenkin vinkata Tahkosta myös kesäkohteena, sillä vaikka et ehkä tullut ajatelleeksi, niin laskettelukeskuksena tunnettu Tahkovuori on myös erinomainen kesälomakohde lasten kanssa.  Jos siis etsit kotimaanmatkailukohdetta, joka sopii koko perheelle, niin check this out.

Tänä kesänä Tahko Kids -kokonaisuus mahdollistaa monta kokemusta yhdellä kertaa. Heinäkuusta alkaen, koulujen alkuun saakka, rannekkeella pääsee kokemaan paitsi Tatu ja Patu -kesäteatterinäytöksen myös panorama-ajelun vuoren huipulle sekä superetuja kylpylästä lähiliikuntapuistoon ja ratsastukseen Tahko Areenalla sekä vierailuun aivan mahtavalla Tahko Farmilla.

Photo 2.4.2016 17.35.59

Testasimme kahta viimeistä myös omalla reissullamme ja voin sanoa, että kummastakin jäi muistoja, joista puhutaan lasten kanssa edelleen. Tahko Areena tarjoaa ratsastuskokemuksia jo aivan perheen pienimmille ja mukaan issikkavaelluksellekin pääsee  jo vaikka kuusivuotiaan kanssa. Me pääsimme ratsastamaan pikku shetlanninponeilla, joiden hoitoon ja suitsimiseen sai osallistua jo kaksivuotiaat. Tahko Farmilla puolestaan koimme jotain kaupunkilaisperheelle ennenkokematonta: pääsimme paijaamaan, syöttämään ja tutustumaan eläimiin: possuihin, pupuihin, ankkoihin jne. niiden karsinoiden sisälle saakka. Paikassa oli ajateltu jokaista yksityiskohtaa, sillä jopa tuuletus oli niin hyvä, ettei edes huomannut tulevansa eläinten kotiin. Kumpikin paikka on ehdottomasti lasten kanssa käymisen väärti.

IMG_7287

Lisäksi pakko antaa erittäin vahva suositus ravintolasta, jollaista en olisi koskaan kuvitellut löytäväni vastaavasta keskuksesta. El Mosquiton ruoka oli niin taivaallista, että se menee ravintolakokemuksieni TOP 10:iin koko maailmassa. Todellakin. Jokainen ruokalaji, mitä maistoimme: lohi, pihvit, nachot ja sienikeitto, olivat kaikki viimeistä jälkimakua myöten suussasulavia, täydellisesti jokaista makunystyrää hiveleviä ja niin superherkullisia, että en edes löydä täydellisiä sanoja kuvailemaan niitä. Ruokaa oli kaiken lisäksi tarpeeksi ja iso plussa tuli myös siitä, että lapsille oli kattava lista, jolla ei oltu luotettu vain perus nakkiranskalais-linjaan. Istuimme oikeasti kaksi perhettä vartin lähes lumoutuneina ja vain söimme. Ja tämä on todellakin ihme, kun mukana ovat 1, 2, 2, 5 ja 6-vuotiaat lapset. Älkää siis missään tapauksessa missatko Mosquitoa Tahkolle mennessä. Ja vaikka ulkonäkö voi tuntua ensin liian fancylta lasten kanssa, niin sitä se ei ole. Ystävälliset tarjoilijat tekivät kaikkensa, että meistä viihtyi paikan päällä myös perheen pienimmät. Sitä paitsi nurkasta löytyy mahtava chillailusohvaryhmä, jonka voi hyvin valloittaa lasten temmellyksille.

Syksyllä aiomme testata myös kylpylän sekä maastopyöräilyreitit. Harmi, ettemme ole innostuneet – ainakaan vielä – golfista, sillä lajin harrastajille Tahko tarjoaa myös erinomaiset mahdollisuudet.

Lisää Tahkoilua siis tiedossa myöhemmin, mutta sitä ennen meidän perhe ottaa suunnan kohti ulkomaan kesäseikkailuja. Seuraavaksi starttaa matka Espanjaan. Pysy messissä myös Snapchatissa @perhematkailu ja Instassa @familytraveblog.

Aurinkoa

Inari

Photo 2.4.2016 18.46.55

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply