Blogi Helsinki Kaupunkikohteet Kotimaa Suomi

Etsinnässä lapsiystävällinen hotelli Helsingistä?

marraskuu 23, 2017

Pienen perheen miniloma

Tämä postaus on kaupallinen yhteistyö Radisson Blu Hotellien kanssa.

Mukana matkassa: Isä, äiti ja 3- ja 6-vuotiaat lapset.

Joskus tekee hyvää ottaa pieni irtiotto arjesta, vaikka ihan omassa kotikaupungissa. Me teimme viikonloppupyrähdyksen Helsingin Lauttasaaren kodistamme sillan yli Ruoholahteen.  Kävelymatka minilomallemme kesti 20 minuuttia. Juuri uudistetussa Radisson Blu Seaside hotellissa nautimme paitsi uskomattoman syviä yöunia muhkeissa sängyissä, mutta myös siitä, ettei tarvinnut tehdä mitään normaaleja kodin askareita. Hotellin lähialueilta löytyi yllättävän paljon tekemistä lapsille. Testasimme lapsiperheille suunniteltua Muumi-kahvilaa ja vietimme hauskan päivän Kampin leikkipuistossa. Huonolla ilmalla olisimme suunnistaneet myös Ruoholahden HopLopiin, mutta tällä kertaa sää suosi meitä. Oleskelun hotellihuoneessa kruunasivat iso vaahtokylpy, herkut sekä lapsille suunnatut pelit, jotka kuuluivat huoneen varusteluihin.

Sänky kestää lasten hyppelyn ja tilaa on

Nukuimme yömme hotellin uusissa Double King -huoneissa, jotka ovat saaneet nimensä luonnollisesti jättimäisistä sängyistään, jotka ovat kaksi metriä leveät. Nimi ei pettänyt lupaustaan ja sängyt todellakin olivat mahtipontisen kokoiset. Lapset ryntäsivät tietenkin ensimmäisenä pomppimaan niille, ja myös tämän testauksen ne kestivät moitteetta. Sängyt oli vuorattu muhkeilla peitoilla ja kuudella tyynyllä, joista löytyi varmasti jokaiselle sopiva versio. Tilaa nukkua oli niin paljon, että kumpaankin sänkyyn olisi kepeästi mahtunut nukkumaan vielä yksi pikkuihminen lisää. Lapset jakoivat keskenään toisen sängyn ja me vanhemmat toisen, mutta yön aikana kävi totta kai perusmeininki: lopulta kummatkin lapset makasivat meidän kainaloissa. Uni maittoi siitä huolimatta syvemmin kuin pitkään aikaan, liekö syynä hotellin vartalon mukaan muovautuvat patjat?

Vaahtokylpyleikkejä joka päivä

Kylpyamme on tullut ehdottomaksi vaatimukseksi hotellilomaan, kun lapset ovat mukana. Vaahtokylpy on yksi lasten odotetuimmista jutuista hotelliyöpymisen aikana, koska meiltä ei löydy ammetta kotoa. Olikin todella kiva nähdä, että Radisson Blu Seaside -hotellissa oli satsattu todella viihtyisään ja tilavaan kylppäriin. Huoneesta löytyivät kylpytakit myös lapsille (joskin koko oli ehkä 10-vuotiaan, joten ne menivät myös haamuasuista ), joihin oli ihanaa sujahtaa kylvyn jälkeen. Luonnollisesti tarjolla oli myös kaikki hoitotuotteet shampoosta, hoitoaineisiin, vartalovoiteisiin ja suihkusaippuaan. Plussaa myös hyvästä föönistä, jossa oli tehoa. Kylpyammeessa läträttiinkin sitten kumpanakin iltana niin kauan, ettei sormia ja varpaita juurikaan voinut erottaa rusinoista.

Vaikka kaikki ei toiminut, niin respan palvelu pelasi

Yövyimme hotellissa vain muutama viikko sen jälkeen, kun se oli avattu ja remontti päättynyt, joten osittain varmasti siitä syystä oli muutamia teknillisiä haasteita mm. ilmaisen netin toimivuudessa huoneessamme sekä telkkariohjelmien näkymisessä. Palvelu kuitenkin pelasi näissä tilanteissa erinomaisesti, ja kumpanakin päivänä ongelmiamme yritettiin ratkoa ystävällisesti. Respassa huomioitiin lapset aina todella ystävällisesti, ja meidät toivotettiin koko perheen voimin tervetulleeksi. Oli myös todella kiva yksityiskohta, että huoneessa oli valmiina Afrikan tähti ja muutamia muita lasten pelejä sekä herkkukulhot. Pikkuväki todellakin riemuitsi siitä, että heidät oli otettu huomioon, mikä totta kai tekee myös vanhemman olon iloisemmaksi. Loppujen lopuksi tekniikan reistaillessa keskityimme pelaamiseen, mikä oli oikeastaan onni. Saimme koko viikonlopun laatuaikaa ilman nettiä ja telkkaria.  Hotellihuoneen koko on noin 25 neliötä, joten kahden ison sängyn kanssa ei jääny hirveästi tilaa muuhun oleskeluun, mutta onneksi sängyn päälle sai kivasti rakennettua pelialueen.

Muumi-kahvila ja Kamppi-puisto: lähellä paljon tekemistä lapsille

Muumi-kahvila, Kamppi-puisto, HopLop, Hietsun kirppis ja myös kaikki keskustan palvelut kävelyetäisyydellä.  Hotellin ympäristöstä löytyi yllättävän paljon tekemistä lasten kanssa. Saimme helposti päivän kulumaan siinä, että nautimme hotellin aamiaisesta ja suuntasimme sen jälkeen ulos. Muumikahvila oli ensimmäinen kohteemme. Se sijaitsee hotellilta noin 15 minuutin kävelymatkan päässä. Kahvilaympäristö oli todella kiva, koska Helsingistä löytyy yllättävän vähän lapsiperheille suunniteltuja kahviloita. Kirja-jumppanurkka piti huolen siitä, että me vanhemmat saimme juoda kahvimme kuumana. Tosin tuotteiden hinta-laatu-suhteessa olisi kyllä ollut parantamisen varaa. Munkki oli ökykallis, mutta samalla kova.  Yhdistimme Muumi-kahvilaan Kampin leikkipuiston vierailun,  joka on noin 500 metrin päässä kahvilasta. Leikkipuistosta tuli loppujen lopuksi lastemme viikonlopun suosikki. Kiipeilimme yhdessä telineissä ja kokeilimme puiston jokaista leikkilaitetta. Jälleen kerran saimme todeta, että yksinkertaiset asiat toimivat yleensä tämänikäisille lapsille vielä parhaiten.

Sunnuntaina kirjasimme itsemme puolen päivän aikaan ulos hotellista onnellisia ja levänneinä. Lapset istuivat juoksurattaissa ja kertasivat  viikonlopun seikkailuja iloisina toisilleen, samalla kun kävelimme takaisin kotisaarellemme aloittamaan jälleen tavallisen arjen. Minilomalle ei todellakaan aina tarvitse lähteä kauas kotoa.

Reissuterkuin

Inari & Family Fernández

Suunnitteletko jo hiihtolomaa? Lue lisää Tahkosta lasten kanssa.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply