Kaupunkikohteet

Takaisin lämpöön – Miten toimi Dubai lasten kanssa?

toukokuu 12, 2014

Kesäkelien antaessa odottaa itseään, hakeutuvat ajatukset kaihoisasti taannoiseen Dubain lomaamme. Nopea vilkaisu säätietoihin saa minut kaipaamaan lämpöön. Näin toukokuussa päivälämpötilat huitelevat siellä yli 30 asteessa ja yölläkin on lämpöä reilusti hellerajan yli. Melkein liian lämmintä siis, ainakin minulle. Toisin oli helmikuussa, silloin Dubain lämpötila sopi oivasti suomalaiseen kesäkeliin tottuneelle lomailijalle. Käytännössä Dubai on Suomalaisille vuoden ympäri kohde, jossa on talvikuukausinakin miellyttävän lämmintä kotioloihin verrattuna.

Näihin lämpötiloihin alkaa kaipaamaan kevä'än pitkittyessä

Näihin lämpötiloihin alkaa kaipaamaan kevä’än pitkittyessä

Kuten jo aikaisemmin kerroin, on matka Dubaihin, kuin reissu toiselle planeetalle. Erilainen kulttuuri, futuristinen arkkitehtuuri, jättimäisten huvipuistojen, uskomattomien ostoskeskusten ja maailman suurimpien vesiparatiisien yhdistelmä sai totisesti päämme pyörälle. Hienoja hiekkarantoja kaupungista löytyy useita ja olo on todellaepätodellinen maatessa hiekkarannalla keskellä pilvenpiirtäjiä.

Dubai sopii erittäin hyvin ranta- ja kaupunkiloman yhdistämiseen

Dubai sopii erittäin hyvin ranta- ja kaupunkiloman yhdistämiseen

Varmaan Dubaista löytyy myös sitä aitoa ja alkuperäistä, mutta suurimmaksi osaksi Dubai on niin keinotodellisuutta, kuin kuvitella saattaa. Dubai on jättimäinen rakennustyömaa, jossa on kaivureita ja nostureita kaikkialla sekä rahalla saa ja hevosella pääsee fiilis ja toinen toistaan uskomattomampia projekteja, joista osa on jäänyt vuosiksi kesken rahoituksen ehtyessä.

2014-02-14 22.59.32

 

Yksi keskenjääneistä projekteista on jättimäinen palmusaari, jonne johtaa nyt autio moottoritien rakenteen pohja.

Yksi keskenjääneistä projekteista on jättimäinen palmusaari, jonne johtaa nyt autio moottoritien rakenteen pohja.

Vaikka Dubaissa on pääosan vuodesta todella lämmintä, ei Dubaissa lomailu ole säästä kiinni, sillä se soveltuu myös erinomaisesti ranta- ja kaupunkilomailun yhdistämiseen. Kehnommalla kelillä tekemistä löytyy runsaasti myös sisätiloissa ja hotellien uima-altaat ovat pääosin lämmitettyjä. Me nautimme ensin viikon verran JA Tree Palm Courtin puutarhaparatiisista kaupungin ulkopuolella ja siirryimme sitten Dubai marinaan elämään vielä muutamaksi päiväksi pilvenpiirtäjäelämää. Hotellimme Marinassa oli Ramada Plaza ja saimme käyttöömme valtavan asunnon 38. kerroksesta. Maisemat avautuivat uskomattomina kolmeen eri suuntaan. Huoneisto oli erittäin siisti, mutta keittiön varustus 7 hengen kokkausta ajatellen oli kovin vaatimaton. Teimme kuitenkin heti ekana iltana pasta carbonaraa ja ensimmäisen kerran yli viikkoon, oli meistä kaikista ihanaa syödä jossain muuallla kuin ravintolassa.

Näkymä Dubai Marinassa sijaitsevan hotellimme 38. kerroksesta olisi riittänyt viihdyttämään meitä tunneiksi.

Näkymä Dubai Marinassa sijaitsevan hotellimme 38. kerroksesta olisi riittänyt viihdyttämään meitä tunneiksi.

Aamuaurinkoa kelpåasi ihailla asuntomme ikkunoista

Aamuaurinkoa kelpåasi ihailla asuntomme ikkunoista

Kaupunki kyllpi aamuauringon punassa

Kaupunki kyllpi aamuauringon punassa

Ehdimme tehdä ystävänpäivän retken Dubai Marinan hyvin hoidetulla kävelykadulla kanavan varressa, seikkailla vanhoilla kauppakujilla ”soukissa” (soukissa kannattaa ajella creek-kanavan yli vanhanaikaisella muutaman lantin maksavalla jokiveneellä) ja vierailla maailman suurimmassa ostoskeskuksessa Dubai Mallissa sekä maailman korkeimmassa rakennuksessa Burj Khalifassa. (Burj Khalifaan tulee ostaa liput jo päiviä aikaisemmin ennakkoon netistä ja visiitti oli ainakin meidän mielestämme jokaisen pennin väärti.)

Burj Khalifa on maailman korkein rakennus.

Burj Khalifa on maailman korkein rakennus.

Maisemat yli 800 metrion korkeudesta olivat epätodelliset

Maisemat yli 800 metrin korkeudesta olivat epätodelliset

Lasten kanssa lomailun Dubaissa tekee helpoksi myös monipuolinen ruokakulttuuri, joka mahdollistaa niin uusien makujen maistelun kuin pitäytymisen perinteisemmissä vaihtoehdoissa. Ravintoloita löytyy joka lähtöön ja ruokakaupojen valikoimat ovat monipuoliset ja runsaat.

Rannalle oli helppoa ostaa eväitä markettien runsaista valikoimista

Rannalle oli helppoa ostaa eväitä markettien runsaista valikoimista

Meitä oli reissussa kaksi aikuista ja viisi 4-11-vuotiasta lasta. Koimme olomme koko lomamme ajan erittäin turvalliseksi. Kaupungissa ja hotellialueilla oli erittäin siistiä ja kommunikointi paikallisten kanssa oli helppoa englanniksi. Pyrimme huomioimaan arabialaisen kulttuurin pukeutumalla pitkiin hameisiin tai housuihin liikkuessamme hotellialueen ulkopuolella. Ja tietysti lapsista oli mielenkiintoista seurata paikallisten aikuisten pukeutumista, joka jätti osalta naisista näkyviin vain silmät ja miehilläkin pitkät ”hameet” ovat tyypillinen asu.

Yksi reissumme kohokohdista oli jeeppisafari aavikolle. Hiekkaa silmänkantamattomiin, upea auringonlasku ja hyytävän kylmä aavikon yö. Aavikkoretkiä järjestää todella monet yritykset, me osallistuimme Arabian Explorers-nimisen yrityksen järjestämälle retkelle, jolla kaikki toimi hyvin. Tosin lasten kannalta olisi ollut kivaa jos kuljettajamme olisi kertonut vielä enemmän tarinoita paikallisesta kulttuurista.

Aavikkoretki oli todellinen elämys

Aavikkoretki oli todellinen elämys

Dubai mahdollistaa suurkaupunkiloman rannalla vuoden ympäri kohtuullisen (noin 6 tuntia) lentomatkan päässä Suomesta, tosin meillä paluumatkaan kului 38 tuntia. Ainoa miinuspuoli Dubaissa on melko korkea hintataso, mutta toisaalta vastineeksi saa erinomaista palvelua.

Kahden äidin ja viiden lapsen rentouttavaan löhölomaan Dubai soveltui siis erinomaisesti ja toki tällä joukolla tekeminen oli sen verran aktiivista, että se löhöily jäi kuitenkin vähemmälle…

Mitä mieltä olivat lapset? Lue tästä Huldan kirjoittamat Dubain kohokohdat.

Oletko käynyt Dubaissa? Jäitkö kaipaamaan jotain tietoa Dubain lomaasi ajatellen?

Inna-Pirjetta

Dubain matka toteutettiin yhteistyössä JA Palm Tree Court -hotellin kanssa.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Veera Papinoja toukokuu 12, 2014 at 10:14

    Hedelmät, nam <3 Voi kunpa täältä Suomestakin löytyisi tuollaisia hyllyjä kaupasta!

  • Leave a Reply