Kotimaa

Kesäloman kohokohdat – eikä maksanut juuri mitään

elokuu 4, 2015

Listasimme kesälomamme kohokohdat, ja vaikka reissujakin kertyi Ranskaan, Espanjaan ja Viroon, niin silti ihan ne yksinkertaisimmat ja ilmaiset jutut kruunasivat loman.

hellepäivä

Purjehdus Saimaalla

Tämä Saimaalla koettu hellepäivä tuntui juuri niin upealta kuin se kuvasta näyttää. Vaikka sää ei suosinut Suomen kesässä, niin Inna-Pirjetan perheellä oli aivan mahtava purjehdusseikkailu perheen kesken ensin Saimaan kanavaa pitkin ja sitten toista viikkoa järvimaisemissa. Ja jos ei muuta, niin ainakin veden lämpötila oli Saimaalla melkein 10 astetta merta lämpimämpää. Rauhalliset ilta ja aamuhetket olivat kesän parhaita hetkiä: Kun luimme kajuutassa kynttilän valossa lapsillemme. Kirjasuosituksia tältä kesältä: Ella-Kirjat, Onneli ja Anneli,

Photo 9.7.2015 22.04.19 (1)

Ystävät

Jaettu ilo on paras ilo. Se tuli jälleen todistettua, kun saimme kummatkin viettää ihania hetkiä ystävien kanssa mökillä ja veneellä, pitkään jutellen ja maailmaa parantaen. Myös lapset nauttivat leikeistään, kun ei ollut kiire minnekään ja sai antaa mielikuvituksen laukata. Tämän läsnäolon ja rauhan tunteen soisi olevan myös useammin mukana arjessa.

Photo 3.8.2015 11.46.41

Oma hetki

Niin ihanaa kuin perheen ja ystävien kanssa yhdessä oleminen onkin, niin parhaan startin saimme päivään ehdottomasti niin, että ehti ottaa edes pienen hetken itselleen ja rentouttaa mielen ennen aherruksia ja hulabaloota. Se oli todella tärkeää onnistuneen loman kannalta. Inna-Pirjetta nautti koko kesän rantajoogasta mitä ihanimmissa maisemissa: savusaunan laiturilla, sammalmättäällä ja rantakalliolla, ja Inari hurahti täydellisesti SUP-lautailuun eli Stand Up Paddlingiin. Kummatkin lajeja, joita on helppo harrastaa niin merellisissä kuin järvimaisemissa.

Photo 29.7.2015 16.23.52

Mustikkametsällä

Mättäät olivat tänä kesänä sinisenään mustikoista, mikä on ainakin meidän mökillämme ikimuistoista. Marjanpoiminnasta nauttivat niin nuoret kuin vanhat. Taaperomme istui mielellään koko päivän varpujen keskellä ja lappasi marjoja suoraan suuhun. Kouluikäset pojat innostuivat marjastamisesta, kun Inna-Pirjetta lupasi maksaa heille kauppaa vastaavan litrahinnan. Harmiksi, innostus laantui jo 2 euron kohdalla. Piirakkaa saatiin yhden jos toisen kerran. Nams.

Photo 15.6.2015 20.37.08

Auringosta voimaa

Vaikka tänä vuonna säät eivät suosineet meitä kesäkuussa Espanjassakaan (myöhemmin siellä tosin vietettiin kuuminta kesää 100 vuoteen), niin muisto auringon valosta ja kohisevista Atlantin aalloista on usein lämmittänyt ajatukset täällä Suomen koleassa kesässä. Kuukauden Espanjan visiitillä tuli tankattua D-vitamiinia toivottavasti jouluun saakka.

Photo 3.8.2015 11.31.26 (1)

Perhe on paras

Kummankin perheemme kesäloman kruunasi yhteinen mökkiviikko sukumme Saimaan saarella, jossa emme ole vuosiin enää olleet yhdessä tilan puutteen vuoksi. Nyt ongelman ratkaisi se, että Inna-Pirjetan perhe tuli paikalla omalla veneellä Helsingistä saakka. He nukkuivat veneessä ja Inarin perhe mökissä. Ruokapöydän kapasiteetti sen sijaan loppui kesken alta aikayksikön. Siitä inspiroituneena päätimme rakentaa ensi kesänä mökille uuden terassin, johon mahtuu syömään vielä vaikka kolmaskin perhe. Myös vierasmajan perusteita alettiin kaivaa maahan, sillä täytyyhän meidän nyt serkusten kanssa päästä yhdessä mökkeilemään helpommin kuin aina Saimaan kanavan kautta.

Mikä on sinun paras kesämuistosi? Entä kävitkö jossain kiinnostavassa suositeltavassa lapsiperhekohteessa?

Ihanaa loppukesää toivotellen,

Inari ja Inna-Pirjetta

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Sanna Wallenius elokuu 6, 2015 at 13:38

  Just näin se usein on. On oikeastaan ihan sama, missä päin sitä lomailee. Tärkeintä on, että se saa tehdä hyvässä seurassa. Vaikka meidän Amerikan-reissu oli ikimuistoinen, niin kyllä kotonakin on ollut ihana olla. Pieniin elämyksiin ei tarvita edes lomaa. Viikonlopussa ehtii yllättävän paljon. 🙂

  • Reply Inari Fernández elokuu 12, 2015 at 15:40

   Moi Sanna,
   juuri näin – seura tekee matkan 😉 Tsemppiä syksyyn

  Leave a Reply