Kaupunkikohteet Tanska

Tanska: Loistava päivä Legolandissa

kesäkuu 17, 2014

”Jippii, tänään mennään sinne Legolandiin!”

Tähän, nuorimman poikani riemulliseen huudahdukseen heräsin tänä aamuna jo seitsemän jälkeen. Ja niin sitä mentiin!

Matkalla bussissa Matka Vekan opas Arto Mantela kertoi koko joukon hauskoja yksityiskohtia Legon historiasta ja Billundista. Tiesitkö että yrityksen nimi Lego tulee sanoista ”lek godt” leikkiä hyvin? Lisäksi Lego tarkoittaa latinaksi ”liittää yhteen”, jota tosin yrityksen perustaja ja legopalikan isä Ole Kirk Kristiansen ei 40-luvulla nimeä keksiessään tiennyt. Saimme myös kuulla, että ensimmäinen legopalikka syntyi sellaisena kuin se nykyäänkin tunnetaan vuonna 1958 ja nykyään palikoita myydään 135 maassa ympäri maailmaa ja niitä tuotetaan päivässä niin monta, että päivittäinen torni ulottuisi maasta kuuhun asti. 60-luvulla lanseerattujen Duplojen nimi puolestaan tulee siitä, että ne ovat joka suuntaan tuplasti normaalia legopalikkaa isommat. 2014-06-17 10.03.36 Legolandin portille saavuimme parahiksi kymmeneltä puiston avautuessa.

Oli tosi näppärää, kun saimme valmiit kahden päivän liput oppaaltamme ja säästyimme kaikelta vaivalta ja jonottamiselta. Saimme oppailta hyvät ohjeet ja he todella tunsivat puiston ja sen käytännön. Osasivat mm. kertoa, etteä Express passien ostaminen kannata tähän aikaan kesästä. Edessä oli kokonainen ”aikuisten työpäivä” legopalikoiden ihmemaassa.

Minimaa löi ällikällä meidät kaikki. Se on oikeesti ihan mieletön - ei sitä kuvista tajua!

Minimaa löi ällikällä meidät kaikki. Se on oikeesti ihan mieletön – ei sitä kuvista tajua!

Minimaa levittäuytyy todella isolle alueelle ja rakennelmat ovat huoliteltuja viimeistä yksityiskohtaa myöten. Siellä on myös paljon tekniikkaa, laivat liikkuvat, lentokoneet lentävät ja autot ajavat, äänitehosteita unohtamatta.

Minimaa levittäytyy todella isolle alueelle ja rakennelmat ovat huoliteltuja viimeistä yksityiskohtaa myöten. Siellä on myös paljon tekniikkaa, laivat liikkuvat, lentokoneet lentävät ja autot ajavat, äänitehosteita unohtamatta.

Jonottaminenkin on Legolandissa yhtä leikkiä. Jonoja pystyy tosin välttämään tekemällä reissun esimerkiksi kesäkuussa arkipäivänä.

Jonottaminenkin on Legolandissa yhtä leikkiä. Jonoja pystyy tosin välttämään tekemällä reissun esimerkiksi kesäkuussa arkipäivänä.

2014-06-17 11.34.01

Villin Lännen kanoottiajelulla kohtasimme hirven ja kastuimme ensimmäisen kerran.

Ajelu safariautoilla oli meistä kaikista mahtava kokemus. Eläimet olivat niin aidon näköisiä ja upeasti toteutettu.

Ajelu safariautoilla oli meistä kaikista mahtava kokemus. Eläimet olivat niin aidon näköisiä ja upeasti toteutettu.

Legoveneajelu maailman nähtävyyksien keskellä pääsi erityisesti pienimmän mielestä päivän parhaiden joukoon.

Legoveneajelu maailman nähtävyyksien keskellä pääsi erityisesti pienimmän mielestä päivän parhaiden joukoon.

Parasta päivässämme Legolandissa:

 • Polar Explorer -vuoristorata kaarteineen ja yllätyksineen (minimipituus 120 cm).
 • 6-vuotiaan ”pidentäminen” pizzaa pingviinien seurassa syömällä ja servettipinot kenkiin tunkemalla. Oli 119cm X-treme Racersin mittauksessa ja siitä syntyi maailmanluokan kriisi, mutta onneksi ”poppakonstit” tepsivät ja loppupäivän mittauksista päästiin läpi.
 • Minimaa ja ympäri koko Legolandin aluetta olevat upean yksityiskohtaiset ja monipuoliset legoista rakennetut hahmot.
 • Legoveneet, joita sai itse ohjata ja kierrellä samalla maailman nähtävyyksiä Taj Mahalista Vapauden patsaalle
 • Jonoja ei ollut juuri nimeksikään. Pisin jonotusaika taisi olla varttitunti, joka kului hetkessä jonoviihdykkeeksi rakennettuja legoteoksia ihaillen taikka jonottajia varten olevilla Duplo -”hiekkalaatikoilla” leikkien. Jonottaessa oli myös hyvä suunnitella päivän ohjelmaa.
 • Että jaksettiin vielä mennä Skandinavian suurimpaan vesipuistoon Lalandiaan päivän päätteeksi. Pitkät ja vauhdikkaat liut, monipuoliset altaat ja trooppinen ilmasto oli elämys ja viimeisteli kyllä porukkamme unikuntoon.
 • Hotelli Vejle Centerin aamupalalta tehdyt eväät tekivät kauppansa uintireissun jälkeen, kun odotimme bussia takaisin Billundista Vejleen (28 km bussimatka maksoi DKK 60 aikuisilta, kaikki lapset pääsivät ilmaiseksi,  ja bussi 143 vei läpi tosi kauniin maiseman ja ihanien pikkukylien melkein hotellin ovelle.)

 

Huomisessa odotamme erityisesti:

 • Ice Pilots koulua ja Polar Explorer uusintoja
 • Minimaan tarkempaa ihastelua
 • Ghost-kummitustaloon tutustumista
 • Äitien ja 120 senttiseksi kasvaneen 6-vuotiaan X-treme Race vuoristorata kokemusta
 • Tuliaisostoksia mielettömän mahtavassa Lego kaupassa, jossa tänään vain piipahdimme
 • Atlantis Sea Lifen kiertämistä
 • Arton tarinoita aamulla bussissa

-Inna-Pirjetta

Ps. Arto kertoi meille myös, että peruslegopalikka on se 8 nystyinen ja kaksi sellaista voidaan liittää toisiinsa 24 eri tavalla. Jos palikoita on kolme, löytyy liittämistapoja jo 1060, joten legoilla leikkiminen kehittää aidosti lasten luovuutta ja ongelmanratkaisukykyä:)

Matka toteutetaan yhteistyössä Matka Vekan kanssa. Kaikki mielipiteet ovat omiani ja perustuvat omiin kokemuksiini.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Kirva heinäkuu 19, 2015 at 08:58

  Just. Että servettejä kenkiin ja eväät tehdään hotellin aamiaiselta. Näin opetetaan lapsille matkailua. Not.

 • Reply susanna tammikuu 8, 2017 at 07:01

  Hei, olen menossa kesällä legolandiin 10v pikkuveljeni kanssa. Riittääkö siellä 1 päivä?

  • Reply Inna-Pirjetta Lahti tammikuu 9, 2017 at 07:08

   Hei Susanna. Me oltiin siellä kaksi päivää ja se oli mahtavaa, sillä ei tullut lainkaan kiireen tuntua. Yhdessä päivässä ehtii tietysti näkemään paljon, mutta suosittelen kyllä kahta päivää jos vain suinkin mahdollista. Toki yhden lapsen kanssa ehtii yhdessä päivässä paljon enemmän, meillä oli tosiaan mukana 4 lasta, joten kaikkeen menee enemmän aikaa myös.

  Leave a Reply