Espanja Rantalomat

Espanja: Vinkkejä vesipuistoon – Testissä Puerto de Santa Marian Aqualand

heinäkuu 11, 2014
Kilpalasku innosti yli 5-vuotiaita.

Kilpalasku innosti yli 5-vuotiaita.

Jo useampana vuotena olemme miettineet, että pitäisi tehdä retki Cadizin lähellä sijaitsevaan Puerto de Santa Marian vesipuistoon, Aqualandiaan. Retki on kuitenkin kaatunut siihen, että joko olemme olleet liian aikaisin liikkeellä, koska puisto avaa ovensa vasta kesäkuun puolessa välissä, tai siihen, että joku on ollut raskaana tai mukana on ollut liian pieni bebe. Nyt ajoitus oli oikea. Puisto avasi ovensa 18.6. Ja saimme järjestettyä vauvankin abuela-mummolle hoitoon.

Ensikosketus vesiliukumäkiin on hyvä aloittaa pienestä.
Sisäänpääsy oli alkuun mielestäni aika kallis, 22 euroa per aikuinen ja metrin mittainen lapsi 8 euroa (sitä pienemmät ilmaiseksi) mutta onnistuimme löytämään paikallislehdestä alennuskupongit, joilla hinta halpeni kolmasosan.
Päivä olikin ihan mahtava, joten suosittelen visiittiä. Tähän listasin muutaman vinkin puistoon suuntaaville:

Varaa tarpeeksi aikaa – vaikka puisto ei ole suuren suuri, niin siellä saa helposti kulumaan kuutisen tuntia eli koko aukioloajan, etenkin jos mukana on pienempiä lapsia.

Nuoremmille lapsille on omat rengasmäkensä ja yli 110 senttisille omansa.

Nuoremmille lapsille on omat rengasmäkensä ja yli 110 senttisille omansa.

Tähdätkää lomasesongin ulkopuolelle – heinä-elokuu on espanjalaisten loma-aikaa, jolloin laitteisiin jonotusaika voi olla jopa tunnin. Sesongin ulkopuolella ei jonoja juuri ole. Vesipuisto on auki kesäkuun puolesta välistä syyskuulle.

Täältä tullaan! Kun pelot oli voitettu ei laskemisesta ollut tulla loppua.

Täältä tullaan! Kun pelot oli voitettu ei laskemisesta ollut tulla loppua.

Kamat tallelokeroon – Jos haluaa varmistua, ettei voro vie arvotavaroita ja kenenkään ei tarvitse istua päivystämässä tavaroiden luona, kannattaa satsata euro tallelokeroon. Me emme tehneet niin ja oli ärsyttävää, kun koko ajan joku joutui jäämään tavaravahdiksi.

Tehkää vahtivuorot – Pienempien kanssa on jonkun oltava koko ajan mukana lastenaltailla, joten yhdistäkää voimanne ja sopikaa kuka vahtii ketä ja milloin. Ja ketkä saavat sillä aikaa huristella hurjemmissa mäissä – lupaan, että aikuisillakin on hauskaa.

Aikuisten kilpalaskuradassa vauhti yltyi todella kovaksi.

Aikuisten kilpalaskuradassa vauhti yltyi todella kovaksi.

Jalkaan uimasandaalit – eri pisteiltä on jonkun verran siirtymämatkaa toisille sekä myös vessaan. Tiet ovat likaisia ja osittain polttavan kuumaa kiveä, joten jalkaan kannattaa ottaa varvassandaalit, ettei käy niin kuin meille eli polttaa jalkapohjat rakoille…

Mukaan omat kunnon eväät – vesipuistossa on suuri nurmikkoalue, josta saa vuokrata aurinkotuolin varjoineen 3 eurolla. Niissä on hyvä herkutella omaa kylmälaukkuihin pakattua lounasta. Paikallinen kahvila ei todellakaan anna rahoille vastinetta.

Kuumassa on hyvä syödä paljon suolaista, mikä sitoo nestettä.

Kuumassa on hyvä syödä paljon suolaista, mikä sitoo nestettä.

Opetelkaa sukeltamaan ensin – jos lapsenne eivät vielä uskalla laittaa päätä veteen, kannattaa se taito opetella ennen vesipuistoon suunnistamista. Myös melkein jokaisesta lastenaltaan liukumäestä menee nimittäin pää veden alle. Meillä kesti puoli päivää, että nelivuotias uskalsi mennä edes pieneenkään liukumäkeen, mutta sitten kun hän sen taidon oppi, niin riemusta ei ollut tulla loppua.

Mutta ennen kaikkea pitäkää hauskaa. Sillä riemukkaita hetkiä Aqualandia taatusti tarjoaa.

Hasta luego y besos
Inari

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Virpi syyskuu 1, 2014 at 08:38

    Kiitos vinkeistä! 🙂 Mun blogissa pari Torreviejan vesipuistoa: Auqapark Rojales ja Flamingo http://25tunti.blogspot.fi/2014/07/parhaat-palat.html

    • Reply Inari Fernández syyskuu 12, 2014 at 18:54

      Moikka Virpi, kiitos vinkeistä ja hyvä jos meidänkin jutuista on sulle hyötyä. Hyviä Espanjan reissuja. -Inari

    Leave a Reply