Kaukomatkat Rantalomat Thaimaa

Thaimaa: Phuketin paras ranta lasten kanssa Top 3

maaliskuu 5, 2017

Mikä on Phuketin paras ranta lasten kanssa?  Phuket on täynnä kymmeniä erilaisia rantoja. Me vietimme viisi päivää saarella ja rankkasimme näiden kokemusten perusteella Phuketin paras ranta lasten kanssa -Top 3 listan.

Phuketin paras ranta lasten kanssa top 3Phuket on täynnä erilaisia rantoja. Me vietimme viisi päivää saarella ja rankkasimme näiden kokemusten mukaan Phuketin paras ranta lasten kanssa -listauksen.

Kriteerini parhaalle rannalle ovat:

1. Rannan kauneus, mielellään mahdollisimman luonnonmukainen ranta, jossa mahdollisesti yksi tai kaksi kivaa ravintolaa, mikä helpottaa huomattavasti lasten kanssa matkailua. Eväiden tekeminen tropiikissa poikkeaa aikalailla Suomen olosuhteista. Valkoinen hiekka ja sininen vesi ovat suuri plussa.

2. Rannalla tulee olla mahdollisimman vähän ihmisiä. Minua alkaa heti ahdistaa, jos joudun makaamaan rannalla vierivieressä, melkein toisen varvas suussa. Plussaa on, jos rannalla on myös muita lapsiperheitä, sillä leikkiseura ei ole koskaan pahitteeksi.

3. Rannalta pitää päästä helposti uimaan, eikä se saa syvetä liian nopeasti. Mielellään pitkään matalana jatkuva hiekkapohja. Isot aallot ja merivirrat ovat tietenkin lasten kanssa miinusta.

 1. Phuketin paras ranta lasten kanssa: Banana Beach – täydellinen salaranta

Superturistikohteessa, kuten Phuket, täytyy nähdä hieman vaivaa, jotta pääsee rannoille, joissa ihmisiä ei juurikaan ole. Banana Beachille tarvitsee auton tai veneen sekä hieman seikkalijahenkeä, sillä loppumatkasta noin puoli kilometriä taitetaan viidakossa. Tämä ranta on kuitenkin juuri sellainen, joka täyttää kaikki täydellisen rantani kriteerit: vitivalkoinen hiekka, turkoosi vesi, snorklausmahdollisuudet ja ihana pieni ravintola. Tämä on ollut pitkään Phuketin vaiettu rantasalaisuus, mutta nykyään muutama muukin on jo sen kuullut. Paikalla joulusesonkina oli noin 50 ihmistä, eli ei kuitenkaan vielä liikaa. Ranta syvenee nopeasti, joten pienten lasten kanssa tulee olla tarkkana.

Phuketin paras ranta lasten kanssaBananan Beach Phuket - Phuketin paras ranta lasten kanssaBanana Beach Phuket, Phuketin paras ranta lasten kanssa

2. Phuketin paras ranta lasten kanssa:Kamala Beach – Lapsiperheiden suosikkiranta

Kamala Beach on täydellinen kombinaatio palveluja, kauneutta ja hyviä uintimahdollisuuksia lasten kanssa. Ei siis ihme, että se onkin monien mielestä Phuketin paras ranta lasten kanssa. Pitkä ranta tarjoaa monia lapsiperheiden hotelleja, edullisia ruokailumahdollisuuksia ja rantahierontapaikkoja, mutta ennen kaikkea loivan ja helppouintisen hiekkarannan, jossa lasten on kiva leikkiä. Tämä oli Phuketin rannoista myös lasten suosikki: ”Äiti mennään taas sinne kamalalle rannalle, se on ihana”.

Phuketin paras ranta lasten kanssaPhuketin paras ranta lasten kanssa

3. Phuketin paras ranta lasten kanssa: Kata Noi Beach – Isosiskonsa parempi versio

Jos ei halua poistua päärantojen Patong Beachin ja Kata Beachin kupeesta,  mutta kaipaa kuitenkin rauhallisempaa menoa, on Kata Beachin pikkusisko Kata Noi Beach oiva vaihtoehto rantapäivälle. Isosiskoaan huomattavasti rauhallisempi ranta sijaitsee vain 5 minuutin tuk tuk -matkan päässä Kata Beachilta. Itseäni Kata Beachin väentungos alkoi heti ahdistaa, vaikka ranta onkin todella kaunis, siksi suhtauduin myös Kata Noihin aluksi varauksella. Epäilyt osoittautuivat kuitenkin turhiksi, sillä ranta oli mielettömän kaunis ja siellä oli paljon vähemmän ihmisiä kuin päärannoilla. Hiekka on valkoista ja hyvä vessa, mikä on tietenkin lasten kanssa erityisen tärkeä ominaisuus, sijaitsi aivan rannan kupeessa. Kata Noi on ehdottomasti ansainnut paikkansa Phuketin paras ranta lasten kanssa -listalla,  jos haluaa viettää kivan rantapäivän, mutta ehtiä tehdä päivän aikana vielä muutakin.

Phuketin paras ranta lasten kanssaFamily friendly Kata Noi Beach, Phuketin paras ranta lasten kanssa

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply