Oulu Suomi

Yökylässä Oulussa – Arviossa Original Sokos Hotel Arina kaupungin ytimessä

toukokuu 26, 2015

Minä olen aikanaan asunut Oulussa ja oppinut siellä sekä kävelemään että hiihtämään. Inari puolestaan on reissannut tänä keväänä Ouluun säännöllisesti valmistelemaan nyt viikonloppuna koko kaupungin räjäyttävää YleXPop –tapahtumaa. Tässä kokemuksia minun keväiseltä roadtrip -pysähdykseltä Oulun Original Sokos Hotel Arinaan.

Ajelemme pitkin Oulun keskustaa väliin navigaattoria, väliin toisiamme tuijottaen. Takapenkiltä kuuluu tasaisin väliajoin tuttu kysymys: ”Olemmeko jo perillä?”. Toinen toisensa jälkeen kadut tuntuvat olevan yksisuuntaisia ja olen pienessä paniikissa, sillä lantikkani perässä on myös peräkärry, jonka kanssa en tosiaankaan aio ryhtyä peruutushommiin.

Lopulta löydämme tiemme Pakkahuoneenkadulle ja pian olemme Sokos Hotel Arinan edessä, aivan Oulun tunnetun kävelykatualueen, Rotuaarin, kupeessa. Pysäköimme auton kadun varteen (hotellin parkkipaikat ovat läheisessä parkkitalossa, jonne ei peräkärryn kanssa ole asiaa). Illalla kadunvarsipaikat ovat ilmaisia, mutta käyn syöttämässä automaattiin muutaman kolikon aamun tunteja ajatellen.

Vastaanotto hotellissa on lämmin ja ystävällinen.

Kuva: Original Sokos Hotel Arina

Vastaanoton tunnelma oli kuin kotoisassa olohuoneessa. Sinne oli kiva saapua pitkän päivän jälkeen ja rojahtaa sohvalle. Kuva: Original Sokos Hotel Arina

Nurkasta löytyy kirja- ja pelilaatikko, jonka parissa 5-vuotiaamme viihtyy hyvin meidän aikuisten hoitaessa sisäänkirjautumismuodollisuudet. Henkilökunta tervehtii myös poikaani ja sydän sulatetaan viimeistään tikkarilla ja Onni Oravan puuhavihkolla.

Meille on varattu Neidonkenkä –perhehuone, kauniin vuonna 1938 rakennetun funkkisrakennuksen kulmahuoneisto, josta avautuu näkymä suoraan Otto Karhin puistoon. Huoneistossa on makuuhuone ja oleskeluhuone, jossa on levitettävä parisohva. Tilaa olisi vielä hyvin vauvan sängylle tai lisävuoteelle. Oleskeluhuoneessa on myös kunnon pöytä, jonka ääressä on hyvä syödä iltapalaa pitkän päivän päätteeksi sekä pelata erä hotellin puuhalaatikosta lainattua Alias Junioria. Ravintolaruokaa haluaville löytyy alakerrasta ranskalaisia makuja tarjoileva Fransmanni sekä tex-mex makuihin johdattava Amarillo ja suoraan hotellia vastapäätä suosittu perheravintola Puistola.

Arina 1 Arina 2

Kylpyhuoneessa on tilava kylpyamme ja mikä parasta sieltä löytyy myös ihanasti appelsiinilta tuoksuvaa kylpyvaahtoa. Poikamme nauttii lämpimästä vaahtokylvystä täysin siemauksin ennen nukahtamistaan. Makuuhuoneen parivuode on niin leveä, että siihen mahtuisi helposti nukkumaan kaksi lasta ja aikuista, mutta jakaannumme kuitenkin ystäväni kanssa kahteen huoneeseen. Huoneestamme löytyy valikoima iltasatukirjoja niin lapsille kuin aikuisille – tämä hotellihuone on tarkoitettu siihen, että täällä voi viihtyä. Nukumme kuin pienet porsaat kuulematta inahdustakaan ja heräämme aamulla ihanasti virkistyneinä. Ei tietoakaan kummittelevasta apteekkarista, joista oli maininta hotellin nettisivuilla.

Etukäteen olin hieman stressannut miten pikkupoika pärjää neljästä peräkkäisestä hotelliyöstä eri paikoissa - huoli oli ihan turhaa!

Etukäteen olin hieman stressannut miten pikkupoika pärjää neljästä peräkkäisestä hotelliyöstä eri paikoissa – huoli oli ihan turhaa!

Aamiaista pääsemme nauttimaan Risto Räppääjästä tutun Lennart Lindbergin kanssa samaan ravintolaan, sillä näyttelijä Martti Suosalo sattuu aamiaiselle kanssamme samaan aikaan. Kodikkaasti katetulta aamiaiselta löytyy kaikkea mitä tarvitaan sekä erikoisuutena pannukakkua. Pitkään haudutettu puuro maistuu meille kaikille. Tunnelma aamiaisella on leppoisa ja tila on jaettu pienempiin looseihin, joten hallimaista vaikutelmaa ei pääse syntymään. Henkilökunta huolehtii, että ehdimme saada kaikkea ja kiirettä ei ole pois vaikka kello tuleekin jo kymmenen. (Aamiainen ma-la 6.30-10 ja su 7.30-11)

Hotellin kolmannesta kerroksesta löytyy leikkihuone perheen pienimmille, mutta me emme sinne tällä kertaa ehtineet tiukan jatkoaikataulun takia. Samassa kerroksessa sijaitsee myös kuntoiluhuone, jossa olisi varmaan itse voinut käydä lenkillä lasten touhuillessa puuhahuoneessa. Hotellin tilava sauna lämpiää kellarikerroksessa päivittäin klo 16-21.

Hotellin leikkihuoneessa kelpaa touhuta. Kuva: Original Sokos Hotel Arina

Hotellin leikkihuoneessa kelpaa touhuta. Kuva: Original Sokos Hotel Arina

Kokemuksemme Sokos Hotelli Arinasta oli erittäin positiivinen ja voin suositella hotellia lämpimästi lapsiperheille. Tässä hotellissa ei tarvitse pyydellä anteeksi lasten olemassaoloa, päinvastoin, voi olla iloinen pienistä seuralaisistaan ja saada isollakin perheellä hyvää ja kaikki perheenjäsenet huomioivaa palvelua siisteissä ja laadukkaissa puitteissa.

Lämmin vastaanotto hotelliin ilahdutti pitkän päivän jälkeen.

Lämmin vastaanotto hotelliin ilahdutti pitkän päivän jälkeen.

Meille Oulu oli pysähdyspaikka matkalla Lappiin ja vierailimme saapumisiltanamme ativiteettipuisto SuperParkissa ja ennen matkan jatkamista tiedekeskus Tietomaassa. Tärppejä Ouluun voi lukea vaikka täältä. Ensi kerralla minä aion ehtiä ainakin kauppahalliin. Toivottavasti myös yhteinen matkamme tänne Inarin ja Oulaisista kotoisin olevan isäni kanssa toteutuu vielä jonain päivänä.

– Inna-Pirjetta

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Original Sokos Hotelli Arinan kanssa, mutta kaikki mielipiteet ja kommentit ovat omiani.

Lue tästä Lapin roadtripin muut artikkelit: Peurunka, Oulu & Kemi, Ranua ja Rovaniemi.

Ilta SuperPark Oulussa oli täydellistä vastapainoa autossa istumiselle.

Ilta SuperPark Oulussa oli täydellistä vastapainoa autossa istumiselle.

Tiedekeskus Tietomaassa vieraähti helposti kolme tuntia, pidempäänkin olisimme viihtyneet.

Tiedekeskus Tietomaassa vieraähti helposti kolme tuntia, pidempäänkin olisimme viihtyneet.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Anna | Tämä matka -blogi toukokuu 27, 2015 at 18:06

    Arina on sellainen ”ihan kiva”. Uskomatonta kyllä, olen oululaisena yöpynyt siellä muutaman kerran. Mitä tulee ravintoloihin, niin mielummin todellakin tien yli Puistolaan, kun noihin s-ketjumössöpaikkoihin.

  • Leave a Reply