Kaukomatkat Thaimaa

Thaimaa: Are you comfirtable?

lokakuu 21, 2015

image4 image3

 

Makaan hierontapöydällä kauniissa, hyvältä tuoksuvassa ja hämärästi valaistussa spa-huoneessa Centara Khum Phaya Resortissa Pohjois-Thaimaan Chiang Maissa. Minua hierova kaunis thai nainen kysyy ”Madame, are you comfirtable?”

Kyllä, erittäin mukavasti. Osaavat kädet käsittelevät pehmeästi mutta erittäin päättäväisesti matkustamisen jäykistämiä jäseniäni. Lämpimien yrttityynyjen painaituessa vasten Suomen syksyn vaalentamaa nahkaani taidan välillä nukahtaakin.

Hieronnan jälkeen oloni rento ja levännyt. Thaimaalainen huolenpito ja spa-kulttuurin hyödyntäminen on parasta mahdollista hoitoa pitkän matkan aiheuttamaan rasitukseen ja hienoiseen jetlagiin.

Saapuminen Thaimaaseen onkin aivan omanlaisensa elämys myös lasten kanssa.

Jo Bangkok Airwaysin lennolla Bangkokista Chiang Maihin lapset huomioitiin positiivisesti.
Lentokentällä meitä oltiin sovitusti vastassa ja henkilökohtaiselta tuntuva huolenpito alkoi heti ensimetreiltä. Jokaisen nimet kysyttiin ja niitä käytettiin.
image5 image2

Lasten mukanaolo huomioitiin kaikissa paikoissa ja tunsin olomme tervetulleeksi niin boutique hotelliin, viidakkoseikkailuun, paikalliseen ravintolaan kuin elefanttifarmille nimenomaan yhdessä lastemme kanssa.

image7

Thaimaalainen palvelukulttuuri onkin varmasti yksi syy siihen, että moni palaa maahan kerta toisensa jälkeen uudestaan.

Minä ehdin piipahtamaan myös Bangkokissa, jossa 32 kerroksisen Eastin Grand Hotellin respa toivotti lähtiessäni hyvää matka perheeni luo Koh Sametin saarelle.

Siis häh?! Miten hän voi muistaa kaksi päivää sitten sanomani yksityiskohdan, kun välissä on tullut ja mennyt kymmeniä ellei satoja asiakkaita?

image11

Uskomattominta oli kuitenkin saapumisemme tänne Koh Sametin Sai Kaew Beach Resortiin, jossa palvelupäälliikkö Nikom muisti meidän kaikkien etunimet heti ensimmäisestä aamusta lähtien.

image6

En tiedä mikä on heidän salaisuutensa, kantavatko mukanaan muistilappuja vai mitä, mutta
ainakin minuun tämä Thaimaalainen huomaavaisuus ja palvelukulttuuri on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen.

Kaikissa kolmessa hotellissa, joissa olemme asuneet olemme saaneet huomaavaista ja yksityiskohtiin asti viimeisteltyä palvelua, joka on erityisesti huomioinut lapset. Ja olisitte nähneet äsken noiden thaihierojien ilmeet, kun he pääsivät tekemään jalkahierontoja nimenomaan pojillemme.

image10

image8

Toisaalta ravintoloissa on turhaa hermostua pitkistä odotteluajoista tai unohtuneesta annoksesta, ravintolakulttuuri ja -palvelu vaihtelee aivan laidasta laitaan, mutta myös ravintoloihin lapset ovat tervetulleita.

image9

Voit vielä pari päivää seurata seikkailuitamme myös Snapchatissa
@innastus. Kotiinpäästyämme yritän päästä päivittämään kokemuksiamme pikaisesti lisää tänne blogiinkin.

– Inna-Pirjetta

Matka on toteutettu yhteistyössä Thaimaan turistitoimiston kanssa TBEX Asia matkabloggaajakongressin yhteydessä, mutta olen tehnyt matkasuunnitelman itse ja kaikki mielipiteet ovat omiani ja pohjautuvat omiin kokemuksiimme.

image12

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Bubble bath time lokakuu 21, 2015 at 18:07

  Ihana loma teillä! Thaimaa on mielestäni lasten kanssa varma paikka. Palaamme sinne aina uudelleen. Viime vuonna vietimme kolme viikkoa Hua Hinissä, jossa meillä oli talo. Kaiholla muistelen matkaa nyt täällä Suomen syksyssä!

  Bubble bath time
  http://rosebath.blogspot.fi/2015/08/hua-hin.html

  • Reply Inna-Pirjetta Lahti lokakuu 25, 2015 at 07:27

   Hua Hin oli meillä Koh Sametin rinnalla toisena helposti Bangkokista saavutettavana vaihtoehtona. Kiva, kun linkkasit juttusi, siitä pääsee hyvin kärryille mistä HuaHinissä on kyse:)

  Leave a Reply