Kaukomatkat Thaimaa

Syyslomalle Thaimaahan?

lokakuu 5, 2015

20110420085500001

Kun viime syksynä sain kuulla, että matkabloggaajien maailmankongressi TBEX järjestetään ensimmäistä kertaa Aasiassa, päätin heti, että sinne haluan osallistua. Keväällä huomasin, että kongressin päivät osuvat sopivasti syyslomaviikolle ja kesäkuussa ostin Finnairin kesähintaiset lennot koko perheellemme Bangkokiin.

Elokuun lopussa muistin, että pelkät lennot eivät vielä riitä ja ryhdyin hahmottelemaan meille sopivaa kokonaisuutta syyslomareissullemme. Samalla tajusin, että Thaimaassahan on lokakuussa vielä pääosin täysi sadekausi – täydellistä!

Mieheni on matkassa mukana viikon, minä lasten kanssa vajaat kaksi viikkoa. Itselläni on tuo parin päivän kongressi Bangkokissa ja haluamme myös tavata sapattiaan viettävää ystäväämme leppoisissa tunnelmissa. Tämä on perheemme ensimmäinen matka Thaimaahan ja olen itsekin ollut vain Bangkokissa muutamia lyhyitä stopover pysähdyksiä.

Lyhyen Facebook kyselyn perusteella ja säätiedotuksia tarkkailemalla, päädyin siihen tulokseen, että lennämme suoraan Bangkokista Chiang Maihin ja vietämme perheemme yhteisen lomaosuuden Pohjois-Thaimaan vehreydestä, viidakoista ja patikoinnista nauttien. Ostin Bangkok Airwaysin edulliset lennot ja varasin meille Suvarnabhubin lentoasemalla vaihtoaikaa 3 tuntia (viiden hengen edestakaiset lennot tulivat maksamaan noin 400€). HUOM! Osa halpalentoyhtiöistä lentää vanhalta lentoasemalta, joten kannattaa olla tarkkana, ettei vahingossa osta jatkolentoja väärältä kentältä (siirtyminen kentältä toiselle voi kestää kuulemma tunteja).

20110420091421001

20110420084753001

Chiang Maissa valitsimme hotelliksemme Centara Khum Phayan, ihanan näköisen boutique hotellin, jossa ensimmäistä kertaa koskaan perheellämme tulee olemaan kaksi huonetta ja elän siinä toivossa, että toinen huoneista on aikuisille ja toinen pojille. Luvassa on siis toivottavasti myös parisuhteen laatuaikaa:) Pohjois-Thaimaan ohjelmaamme kuuluu paitsi rentoutumista myös vauhdikkaita elämyksiä viidakossa kulkevalla vaijeriliukuradalla sekä yhden yön vaellus paikalliseen kylään. Vaellusretkeen pitäisi sisältyä myös vierailu elefanttileirillä sekä seikkailu bambulautoilla pitkin jokea. Jännää nähdä kuinka ”aitoja” elämyksiä pääsemme kokemaan ja miten pojat suhtautuvat yöpymiseen paikallisessa kylässä. Sitä ainakin teini-ikäisemme jännittää eniten.

 

The greenery Elephants

Alkuloman jälkeen lennämme takaisin Bangkokiin, jonne minä jään pariksi päiväksi töihin ja mieheni jatkaa lasten kanssa taksilla Rayongin laituriin, josta ottavat venekyydin Koh Sametin saarelle (taksimatkan tulisi kestää vajaa kolme tuntia ja maksaa noin 50€). Saarelle tulee myös ystäväni poikansa kanssa ja pääsen sinne sitten itsekin kongressin jälkeen.

Koh Sametin saaren löysin Googlaamalla ”Bangkokia lähin paratiisisaari”

Valitsemamme hotelli Sai Kaew Beach Resort on myös Finnmatkojen valikoimassa, tosin kausi heillä käynnistyy vasta marraskuun puolivälissä. Saarelta olisi löytynyt huomattavasti edullisempia (ja varmaan aidompia) majapaikkoja, mutta tämä on perheemme loma, joten päätin satsata siisteyteen ja laatuun ja varmistaa, ettei mieheni tarvitse säätää mitään saapuessaan sinne ilman minua lasten kanssa.

Luvassa on siis luontoelämyksiä, Bangkokin kaupunkikatsaus sekä rantalomaa. Jännityksellä olen seurannut säätietoja ja toiveissa on että sadekausi olisi aidosti päättymässä ja saisimme nauttia jo joistakin ihan aurinkoisistakin päivistä. Reissussa jo pari kuukautta ollut ystäväni tosin väittää, että sadekaan ei mitään haittaa, kun ilma on niin lämmin. Tavoitteenani on pakata kevyesti ja ensimmäistä kertaa lasten kanssa reppureissaajan tyyliä jäljitellen.

Tarkoitukseni on tuottaa tarinoita, jotka helpottavat lapsiperheiden lähtemistä Thaimaahan myös varsinaisen turistisesongin ulkopuolella hyödyntäen helposti saatavilla olevia suoria lentoja Bangkokiin. Tervetuloa mukaan reissulle Instagramissa @Familytravelblog ja twitterissä ja Snapchatissä @perhematkailu sekä tietenkin Facebookissa.

– Inna-Pirjetta

overview-16 overview-17 overview-18

Matkan suunnittelu on käynnistynyt omista tarpeistani, mutta teen yhteistyötä Thaimaan turistitoimiston ja paikallisten hotellien kanssa matkani aikana.

Tunnelmia Inarin perheen viime vuonna tekemältä Thaimaan Koh Changin matkalta voi lukea täältä.

Artikkelin kuvat:

1,2,3 Centara Resorts

4,5 Flickr Creative Commons

5,6,7 Samed Resorts

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply